Рішення
від 18.09.2018 по справі 673/831/18
ДЕРАЖНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 673/831/18

Провадження № 2-о/673/69/18

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 вересня 2018 р. м. Деражня

Деражнянський районний суд

Хмельницької області

в складі: головуючий - суддя Дворнін О.С.,

з участю секретаря судових засідань Демчишиної Н.Г.,

представника заявника ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_3, з участю Денисівської сільської ради Білогірського району Хмельницької області як заінтересованої особи, про встановлення факту родинних відносин,-

В С Т А Н О В И В :

В травні 2018 року представник ОСОБА_3 за довіреністю - ОСОБА_2 звернулася в суд із заявою про встановлення факту родинних відносин, вказавши, що ІНФОРМАЦІЯ_2 року помер батько заявника ОСОБА_4, після смерті якого залишилося спадкове майно. Заявник, як спадкоємець першої черги до майна померлого ОСОБА_4 за законом, звернувся до нотаріуса із заявою про оформлення своїх спадкових прав, проте нотаріусом йому було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину через недоведеність його родинних відносин із померлим, а тому представник заявника просила встановити такий юридичний факт в судовому порядку.

В судовому засіданні представник заявника підтримала заявлені вимоги та просила заяву задовольнити із викладених в ній підстав.

Представник заінтересованої особи Денисівської сільської ради Білогірського району Хмельницької області в судове засідання не з'явився, подав клопотання про розгляд справи за його відсутності, не заперечуючи щодо задоволення заявлених вимог .

Заслухавши пояснення представника заявника,показання свідків, дослідивши матеріали справи, суд вважає заяву обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Так, відповідно до п.1 ч.1 ст.256 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_2 року помер ОСОБА_4, що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_2, виданим виконавчим комітетом Денисівської сільської ради Білогірського району Хмельницької області.

Після його смерті залишилося спадкове майно, що підтверджується наявними у справі документами.

Спадкоємцями до майна померлого ОСОБА_4 є заявник ОСОБА_3 та мати померлого, ОСОБА_5

Остання відмовилася від прийняття спадщини, а заявнику ОСОБА_6 відмовлено в оформленні його спадкових прав після смерті ОСОБА_4 через недоведеність родинних відносин із ним, що підтверджується письмовим повідомленням приватного нотаріуса Білогірського районного нотаріального округу Хмельницької області ОСОБА_7 від 25 січня 2018 року.

Як вбачається із свідоцтва про народження заявника ОСОБА_3, він народився ІНФОРМАЦІЯ_3 року в м. Хмельницький та його батьками записані ОСОБА_8 та ОСОБА_9.

При цьому, прізвище заявника також вказане у свідоцтві як ОСОБА_12.

Наведене свідчить про розбіжність написання прізвища померлого ОСОБА_4 у різних правовстановлюючих документах та неможливість доведення заявником факту його родинних з померлим ОСОБА_4 в позасудовому порядку.

Разом із тим, доказами, на підставі яких суд установлює той факт, що ОСОБА_4, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 року, доводився батьком ОСОБА_3, є показання допитаних в судовому засіданні свідків ОСОБА_10 та ОСОБА_11

Довідкою Денисівської сільської ради Білогірського району Хмельницької області №37 від 19 січня 2018 року підтверджується, що ОСОБА_4 та ОСОБА_12 є однією і тією ж особою.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе дану заяву задовольнити, оскільки метою встановлення факту родинних відносин є врегулювання заявником юридичних питань в сфері правовідносин спадкування.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 10, 23, 81, 258, 259, 263-268, 273, 293, 294, 315-319 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_3 про встановлення факту родинних відносин задовольнити.

Встановити юридичний факт, що ОСОБА_4, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 року, доводився батьком ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Складання повного рішення було відкладено на строк не більше десяти днів з дня закінчення розгляду справи, у зв'язку з чим строк апеляційного оскарження обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Апеляційного суду Хмельницької області через Деражнянський районний суд.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повне найменування сторін та інших учасників справи, які при проголошенні рішення суду суддя не оголошує:

заявник - ОСОБА_3, зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1, паспорт громадянина України, виданий 09.06.2017 року органом 6818, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1;

заінтересована особа - Денисівська сільська рада Білогірського району Хмельницької області, код ЄДРПОУ 04403189, адреса: 30242, Хмельницька обл., Білогірський р-н, с. Денисівка, вул. Молодіжна, буд. 5.

Повне рішення складене 24 вересня 2018 року.

Суддя: О. С. Дворнін

СудДеражнянський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення18.09.2018
Оприлюднено27.09.2018
Номер документу76701988
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —673/831/18

Рішення від 18.09.2018

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Дворнін О. С.

Ухвала від 18.05.2018

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Дворнін О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні