Ухвала
від 20.09.2018 по справі 757/46357/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/46357/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 вересня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання прокурора відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження прокурора відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання прокурор внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Як вбачається з матеріалів клопотання Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018000000000564 від 13.03.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 та іншими статтями КК України. Досудовим розслідування вказаного кримінального провадження досліджуються обставини участі колишнього голови ДПС України та, у подальшому, Міністра доходів та зборів України ОСОБА_4 в організованій ОСОБА_5 злочинній організації, яка полягала у легалізації (відмиванні) упродовж 2011-2017 років доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

Прокурор клопотання обґрунтовує тим, що ТОВ «ФЛАСКА» (код ЄДРПОУ 40200319), ТОВ «РЕГТОН» (код ЄДРПОУ 40644861), ТОВ «ДИСИСТЕНС» (код ЄДРПОУ 40643082) та ТОВ «КИТПРОЕКТ» (код ЄДРПОУ 40645357), діяльність яких досліджується у ході досудового розслідування, з метою легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом вчиняли фіктивні («безтоварні») угоди (операції) з ТОВ «ЮНІСОН ГРУП» (код ЄДРПОУ 37545528).

Одним із організаторів вказаної протиправної схеми є громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який як юрист відповідає за виготовлення фінансово-господарської документації фіктивних підприємств, за відправлення фінансово-господарської документації фіктивних підприємств та печаток до м. Одеси, зняття та отримання готівки передачу «клієнтам» документів та готівкових коштів, а також збирання кореспонденції за юридичними адресами фіктивних підприємств. ОСОБА_6 зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, відомості щодо власника квартири за адресою: АДРЕСА_2 , відсутні. Однак, відповідно до інформації КП Київської міської радти "Київське МБТІ", власником квартири за вищевказаною адресою є ОСОБА_7 .

Враховуючи викладене в органу досудового розслідування є підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , за якою згідно з інформацією ГВ БКОЗ ГУ СБУ в місті Києві та Київській області на даний час проживає ОСОБА_6 та здійснює свою можливу протиправну діяльність, можуть знаходитися речі, предмети та документи, що зберегли на собі сліди злочинів або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються в ході досудового розслідування даного кримінального провадження, а також майно, яке здобуте в результаті вчинення злочинів.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття «житло» у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук про водиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення прокурора, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що в квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам групи прокурорів у даному кримінальному проваджені, слідчим групи слідчих у даному кримінальному проваджені, на проведення обшуку в квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , в якій проживає ОСОБА_6 (власником квартири за вищевказаною адресою є ОСОБА_7 ), з метою відшукання речей та документів щодо реєстрації та подальшої фінансово-господарської діяльності ТОВ «ТІНІ КОМПАНІ», ТОВ «ДИСИСТЕНС», ТОВ «МАШТОРГСЕРВІС ЛТД», ТОВ «ЕЛИСМАШ», ТОВ «ПАРАДАЙС ІНВЕСТ», ТОВ «ПРОМ ІМПОРТ ЛАОС», ТОВ «МИРАТОРГ», ТОВ «ФЛАСКА», ТОВ «РЕГТОН», ТОВ «КИТПРОЕКТ», ТОВ «ВІННЕР ТРЕЙД», ТОВ «ФАКТОРІЯ ПІВДЕНЬ», ТОВ «БОСТОН СКАЙ», ТОВ «КАТАЛІНА ГРАНД», ТОВ «КІТЕРА», ТОВ «АННИТ», ТОВ «КРЕАТИВ БІЗНЕС» та інші, а також їх взаємовідносин з ТОВ «ЮНІСОН ГРУП», документів, що містять зразки почерку та підпису, системних блоків, ноутбуків, планшетів, накопичувачів жорстких магнітних дисків (HDD), твердотілих накопичувачів (SSD), оптичних дисків, карт пам`яті, флеш-накопичувачів, дискет засобів зв`язку (мобільних телефонів тощо), які можливо використовувались для підготовки і вчинення кримінальних правопорушень та інших документів та предметів, які мають значення для розслідування кримінального провадження.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання 757/46357/18-к

Примірник № 2 наданий прокурору.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.09.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу76705094
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/46357/18-к

Ухвала від 20.09.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні