Ухвала
від 21.09.2018 по справі 344/14974/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/14974/18

Провадження № 1-кс/344/7074/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 вересня 2018 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погодженого з прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області старшим радником юстиції ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 12018090000000538 від 21.06.2018,

В С Т А Н О В И В:

ССлідчий 21.09.2018 року звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого покликався на те, що відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 21.06.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12018090000000538 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 21.06.2018 до ГУНП в Івано-Франківській області поступила заява від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жит. АДРЕСА_1 про те, що 05.06.2018 у м. Івано-Франківську, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , під приводом продажу талонів на пальне, шляхом зловживання довірою, шахрайським способом заволодів її грошовими коштами в особливо великих розмірах на суму 780 000 грн.

Із показань потерпілих ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 встановлено, що ОСОБА_6 пропонував їм за оптимальну суму грошових коштів придбати в нього бланки-дозволи на пальне від АЗС «ОККО» на ДП Євро, 20 л., «ОККО» на ДП Євро, 10 л., «ОККО» на Diesel pulls, 10 л., «ОККО» на ДП Євро, 10 л., «ОККО» на А 95, 10 л., «ОККО» на А 92, 10 л. та картки на пальне від АЗС «WOG», на A 95, 10 л., «WOG» на A 92, 10 л., «WOG» на A 92, 10 л., «WOG» на ДП 10 л., «WOG» на ДП «MUSTANG», 10 л., «WOG» на ДП, 10 л., «WOG» на ДП, 20 л., які в подальшому виявились заблокованими та не дійсними. Також, згідно показань потерпілого ОСОБА_8 та свідка ОСОБА_9 встановлено, що останній користується автомобілем марки «HONDA» INSIGHT сірого кольору, номерний знак НОМЕР_1 .

Окрім цього, матеріалами кримінального провадження встановлено, що ОСОБА_6 зареєстрований у шлюбі із ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у власності якої знаходиться автомобіль марки «HONDA» INSIGHT сірого кольору, номерний знак НОМЕР_1 . ОСОБА_6 у вказаному автомобілі може переховувати (зберігати) грошові кошти, отримані шахрайським способом, картки на пальне від АЗС «WOG», бланки-дозволи на пальне від АЗС «ОККО» а також довіреності, видаткові накладні, акти-прийому передачі від ТзОВ «Нафтотрейд-ІФ» та ТзОВ «ОМЕЛЛА ПРОМ», відношення до яких він мав.

Згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 , автомобіль марки «HONDA» INSIGHT сірого кольору, номерний знак НОМЕР_1 зареєстрований за ОСОБА_10 , жит. АДРЕСА_2 .

Слідчим зазначається, що для забезпечення виконання завдань кримінально-процесуального законодавства щодо швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування, виникла необхідність у проведенні обшуку в автомобілі марки «HONDA» INSIGHT сірого кольору, номерний знак НОМЕР_1 , з метою виявлення та вилучення грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, карток на пальне від АЗС «WOG», бланків-дозволів на пальне від АЗС «ОККО» а також довіреності, видаткові накладні, акти-прийому передачі від ТзОВ «Нафтотрейд-ІФ» та ТзОВ «ОМЕЛЛА ПРОМ», відношення до яких мав ОСОБА_6 .

Вилучені речі, документи, грошові кошти та отримані відомості можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні та підтверджувати факт вчинення шахрайських дій ОСОБА_6 .

Як вбачається із матеріалів клопотання, виходячи з того, що на даний час виникла необхідність у отриманні дозволу на проведення обшуку в автомобілі марки «HONDA» INSIGHT сірого кольору, номерний знак НОМЕР_1 , з метою виявлення та вилучення грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, карток на пальне від АЗС «WOG», бланків-дозволів на пальне від АЗС «ОККО» а також довіреності, видаткові накладні, акти-прийому передачі від ТзОВ «Нафтотрейд-ІФ» та ТзОВ «ОМЕЛЛА ПРОМ» з метою підтвердження факту вчинення ОСОБА_6 шахрайських дій.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав покликаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задоволити.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання вважаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

У ч. 5 ст. 234 КПК України передбачено підстави, за наявності яких слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, зокрема якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Мета проведення обшуку виявлення та вилучення грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, карток на пальне від АЗС «WOG», бланків-дозволів на пальне від АЗС «ОККО» а також довіреності, видаткові накладні, акти-прийому передачі від ТзОВ «Нафтотрейд-ІФ» та ТзОВ «ОМЕЛЛА ПРОМ».

При цьому, стороною кримінального провадження, яка звернулась з вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, та встановлення осіб, які його вчинили, а також наявність достатніх підстав вважати, що зазначене кримінальне правопорушення було вчинено, відшукувані речі мають значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у них, можуть бути доказами під час судового розгляду, як і доведено, що такі можуть знаходитися в автомобілі марки «HONDA» INSIGHT сірого кольору.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в автомобілі марки «HONDA» INSIGHT сірого кольору, номерний знак НОМЕР_1 , власником якого являється ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з метою виявлення та вилучення грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, карток на пальне від АЗС «WOG», бланків-дозволів на пальне від АЗС «ОККО» а також довіреності, видаткові накладні, акти-прийому передачі від ТзОВ «Нафтотрейд-ІФ» та ТзОВ «ОМЕЛЛА ПРОМ».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.09.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76718737
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/14974/18

Ухвала від 05.11.2020

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 21.09.2018

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні