Ухвала
від 25.09.2018 по справі 813/1126/18
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття апеляційного провадження

25 вересня 2018 рокуЛьвів№ 876/6581/18

Львівський апеляційний адміністративний суд в складі:

головуючого судді: Гудима Л.Я.,

суддів: Довгополова О.М., Святецького В.В.,

за участю секретаря судового засідання: Коваль Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові клопотання Львівської міської ради про відмову від апеляційної скарги Львівської міської ради на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 09 липня 2018 року, головуючий суддя - Сакалош В.М., ухвалене о 12:05 год. у м. Львові, повний текст якого складено 17.07.2018 року, у справі за адміністративним позовом Голови Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Цвіт Рясне ОСОБА_1 до Львівської міської ради, за участю третьої особи - Громадської організації Пам ять , про визнання протиправною відмову, зобов язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

В березні 2018 року позивач - Голова Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Цвіт Рясне ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до Львівської міської ради, третя особа - Громадська організація Пам ять , в якому просила визнати протиправною відмову Львівської міської ради в погодженні вибору місця розташування та наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовний розмір - 0,7738 га для ведення садівництва на вул. І. Лукасевича у м. Львові членам Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Цвіт Рясне ; зобов язати Львівську міську раду погодити вибір місця розташування земельної ділянки орієнтовний розмір - 0,7738 га на вул. І. Лукасевича у м. Львові та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовний розмір - 0,7738 га на вул. І. Лукасевича у м. Львові членам Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Цвіт Рясне .

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 09 липня 2018 року адміністративний позов задоволено частково; визнано протиправною відмову Львівської міської ради в погодженні вибору місця розташування та наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовного розміру 0,7738 га для ведення садівництва на вул. І. Лукасевича у м. Львові членам Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Цвіт Рясне ; зобов язано Львівську міську раду вирішити питання щодо погодження місця розташування земельної ділянки орієнтовного розміру 0,7738 га на вул. І. Лукасевича у м. Львові та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовного розміру 0,7738 га для ведення садівництва на вул. І. Лукасевича у м. Львові членам Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Цвіт Рясне .

Не погоджуючись з вищезазначеним рішенням суду першої інстанції, Львівська міська рада оскаржила його в апеляційному порядку, яка, покликаючись на неповне з ясування судом обставин, що мають значення для справи, недоведеність обставин, що мають значення для справи, які суд першої інстанції вважає встановленими, порушення судом норм матеріального та процесуального права, що призвело до неправильного вирішення справи, просить суд апеляційної інстанції скасувати рішення суду першої інстанції та прийняти нову постанову, якою в задоволенні адміністративного позову відмовити.

Свою апеляційну скаргу обґрунтовує тим, що існують всі, передбаченні чинним законодавством підстави для відмови у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, а також судом першої інстанції не було взято до уваги та проаналізовано Детальний план території, обмеженої вул. ОСОБА_2, Брюховецькою, лісовим масивом Брюховецького лісництва у м. Львові, який відіграє важливу роль у вирішенні даного спору.

25 вересня 2018 року Львівською міською радою подано клопотання про відмову від апеляційної скарги.

Заслухавши суддю-доповідача, обговоривши доводи заяви, перевіривши матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку про закриття апеляційного провадження, виходячи з наступних підстав.

Згідно із ч. 3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 5 ст. 303 КАС України до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні.

Заявлення клопотання про відмову від апеляційної скарги особою, яка її подала, в розумінні п. 1 ч. 1 ст. 305 КАС України, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, є підставою для закриття провадження у справі.

Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу.

У разі закриття апеляційного провадження у зв язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Аналізуючи вищенаведене, враховуючи виключне процесуальне право особи до закінчення апеляційного провадження відмовитися від апеляційної скарги повністю або частково, відсутність заяв про приєднання до апеляційної скарги відповідача та заперечень щодо закриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою відповідача, відмова від апеляційної скарги не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права та охоронювані законом інтереси, тому колегія суддів дійшла висновку про задоволення клопотання про відмову від апеляційної скарги та закриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою.

Керуючись ст.ст. 243, 303, 305, 310, 321, 325 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання Львівської міської ради про відмову від апеляційної скарги - задовольнити.

Закрити апеляційне провадження, відкрите в адміністративній справі №813/1126/18 за апеляційною скаргою Львівської міської ради на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 09 липня 2018 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, але може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя-доповідач ОСОБА_3 судді ОСОБА_4 ОСОБА_5

Повний текст ухвали складено 27.09.2018 року.

Дата ухвалення рішення25.09.2018
Оприлюднено28.09.2018
Номер документу76729788
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/1126/18

Ухвала від 25.09.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 30.08.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 30.08.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Рішення від 09.07.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 27.03.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні