Ухвала
від 27.09.2018 по справі 0240/2968/18-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у адміністративній справі

м. Вінниця

27 вересня 2018 р. Справа № 0240/2968/18-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Альчук Максим Петрович , розглянувши матеріали:

за позовом: Бостанджи Мостафа (22800, АДРЕСА_1, рнокпп НОМЕР_1

до: Немирівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (22800, Вінницька область, Немирівський район, м. Немирів, вул. Шевченка, буд. 14, код ЄДРПОУ 34893443)

про: визнання протиправною та скасування постанови

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшли матеріали позовної заяви Бостанджи Мостафа (22800, АДРЕСА_1, рнокпп НОМЕР_1 до Немирівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (22800, Вінницька область, Немирівський район, м. Немирів, вул. Шевченка, буд. 14, код ЄДРПОУ 34893443) про визнання протиправною та скасування постанови, в якій з підстав протиправності дій державного виконавця щодо винесення постанови про скасування процесуального документу від 13.06.2018 року ВП № 50714506, а саме: постанови про повернення виконавчого документу стягувачу від 20.04.2017 року при примусовому виконанні постанови № 25, виданої 05.02.2016 року Держархбудінспекцією, а також постанови від 12.04.2017 року про накладення арешту майна боржника у виконавчому провадженні № 50714506, просить суд визнати протиправними та скасувати вказані постанови про скасування процесуального документу та про арешт майна боржника.

Ухвалою суду від 04.09.2018 року позовну заяву залишено без руху, запропоновано позивачу у 10-денний строк з дня отримання копії ухвали усунути недоліки позовної заяви, шляхом подання до суду доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, а також всіх наявних у позивача доказів, якими обґрунтовуються позовні вимоги - для суду та для відповідача, обґрунтовану заяву про необхідність залучення до участі в справі третіх осіб.

На виконання вимог ухвали суду позивачем надано документ про сплату судового збору у встановленому розмірі, копії позовної заяви з доданими матеріалами у відповідності до кількості учасників справи, а також заяву про залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 Державної архітектурно-будівельної інспекції у Вінницькій області.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі (ч. 4 ст. 49 КАС України).

Позивачем зазначено, що він оскаржує постанову про повернення виконавчого документу стягувачу від 20.04.2017 року з примусового виконання постанови № 25, виданої Держархбудінспекцією від 05.02.2016 року про стягнення з нього штрафу в розмірі 13600 грн.

Аналіз викладених норм свідчить про те, що позивач має право подати відповідне клопотання/заяву обґрунтувавши та вказавши підстави для залучення третьої особи до участі у справі і зазначити її статус у відповідності до визначень наведених вище, що ним було зроблено.

Відтак, враховуючи, що позивач надав доказ сплати судового збору у встановленому розмірі, а також надав обґрунтовану заяву про необхідність залучення третіх осіб, дослідивши матеріали справи, доходжу висновку про залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 Державної архітектурно-будівельної інспекції у Вінницькій області.

Керуючись статтями 171, 248, 256 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Бостанджи Мостафа (22800, АДРЕСА_1, рнокпп НОМЕР_1 до Немирівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (22800, Вінницька область, Немирівський район, м. Немирів, вул. Шевченка, буд. 14, код ЄДРПОУ 34893443) про визнання протиправною та скасування постанови.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити справу до судового розгляду на 17 жовтня 2018 р. о 11:00 год. в залі судового засідання № 2 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Залучити до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 Державної архітектурно-будівельної інспекції у Вінницькій області.

Встановити відповідачу 5-денний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Згідно ч. 4 ст. 162 КАС України до відзиву додаються:

1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч. 4 ст. 159 КАС України).

Відповідно до ч. 3 ст. 163 КАС України встановити позивачу 3-денний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана ним іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 164 КАС України встановити відповідачу 3-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана ним іншим учасникам справи.

Відповідно до ст. 176 КАС України встановити третій особі 3-денний строк з дня отримання позовної заяви для подання пояснень щодо позову, копія яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані нею іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України -http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише в частині порушення правил підсудності у п'ятнадцятиденний строк до апеляційного суду через Вінницький окружний адміністративний суд.

Суддя Альчук Максим Петрович

Дата ухвалення рішення27.09.2018
Оприлюднено02.10.2018
Номер документу76756170
СудочинствоАдміністративне
Суть: визнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —0240/2968/18-а

Рішення від 17.10.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 27.09.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 04.09.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні