Рішення
від 27.09.2018 по справі 761/32996/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/32996/17

Провадження № 2/761/2232/2018

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

/вступна та резолютивна частини/

27 вересня 2018 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: Піхур О.В.

за участю :

секретаря судового засідання - Орел П.Ю.,

представника позивача- ОСОБА_5

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Регіональні новини про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації, -

в с т а н о в и в:

Зважаючи на складність у викладенні повного тексту рішення суду, пов'язаного з потребою у наведенні доказів, суд вважає за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частини.

Роз'яснити сторонам, що з повним текстом рішення вони зможуть ознайомитися через п'ять днів з дня закінчення розгляду справи.

Керуючись ст.259 ЦПК України суд, -

в и р і ш и в:

Позов ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1) до Товариства з обмеженою відповідальністю Регіональні новини (місто Київ, вулиця Хрещатик, 10Б, офіс 8-9, код ЄДРПОУ 37404558) про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації - задовольнити частково.

Визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_1 інформацію, поширену Товариством з обмеженою відповідальністю Регіональні новини (код ЄДРГІОУ - 37404558) ІНФОРМАЦІЯ_1 року на веб-сайті Інформаційного агентства RegioNews за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 у статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме:

Новий очільник області ОСОБА_2 звільнив багатьох призначенців смотрящого ОСОБА_3 , у тому числі, його давню помічницю та основну дієву особу у виведенні бюджетних коштів, ОСОБА_1. Досить швидко ОСОБА_1, за сприянням ОСОБА_3, була призначена на керівну посаду в ПАТ Укрзалізниця (16-й абзац статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4;

ОСОБА_1: провідниця корупційний схем в УЗ (22-й абзац статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4 ) ;

Правою рукою та найвідданішою працівницею ОСОБА_4 є ОСОБА_1. (24-й абзац статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4 ) ;

Журналістське розслідування виявило її беззаперечну, тісну причетність до оборуток ОСОБА_3. Після звільнення з ВЦА Луганської області, в кабінеті пані ОСОБА_1 була знайдені документи, що підтверджували наявність схеми виведення бюджетних коштів з прізвищами людей, їх кураторами від компанії ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_5 , яка зареєстрована у Києві. (25-й абзац статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4):

За виконання доручень ОСОБА_3, його ставленики у державних органах отримують доплати. Стандартна такса становить близько тисячі доларів США за місяць. ОСОБА_1, як основний координатор оборуток, отримує від ОСОБА_3 вдвічі більше. (26-й абзац статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4);

Журналістами оприлюднено кошторис винагород посадовцям, що надавались ОСОБА_3 за квітень 2016 року із підписом і телефоном, на якому стоїть підпис, що дуже схожий на підпис ОСОБА_1. (27-й абзац статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4);

З початку 2017 року пані ОСОБА_1, яка особисто представляла державні відомства у взаємовідносинах із підконтрольними фірмами ОСОБА_3 та контролювала фінансові операції на ці фірми на Луганщині, долучилась до команди реформаторів Укрзалізниці . (28-й абзац статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2);

Відповідальна за корпоратизацію Укрзалізниці ОСОБА_1 має сумнівну репутацію. Відомо про діяльність цієї людини на посаді заступника голови військово-цивільної адміністрації Луганської області. Є акт Рахункової палати, де відображені чіткі порушення законодавства під час роботи цієї людини. (29-й абзац статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4 ) ;

ОСОБА_1 зробила неможливе: поєднувала свою посаду з україноцентричним Тукою (якщо вірити його риториці), довгі роки співпраці та виконання доручень довіреної особи ОСОБА_4 ОСОБА_3 та теплу дружбу з депутатами Опоблоку (колишніми регіоналами) (31-й абзац статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2).

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Регіональні новини протягом одного місяця з дня набрання рішенням законної сили спростувати вказану інформацію шляхом розміщення на веб-сайті http://regionews.ua Інформаційного агентства RegioNews у рубриці Новини вступної та резолютивної частин даного рішення суду.

В задоволенні іншої частини позовних вимог - відмовити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Регіональні новини на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 1280,00 грн.

Рішення може бути оскаржене шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України (в редакції від 03.10.2017 року) : до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу, а саме, відповідно до ч.1 ст. 296 ЦПК України : апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення27.09.2018
Оприлюднено01.10.2018

Судовий реєстр по справі —761/32996/17

Рішення від 27.09.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Рішення від 27.09.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 20.09.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні