Ухвала
від 24.09.2018 по справі 337/2405/18
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

24.09.2018

Номер справи 337/2405/18

Номер провадження 2-о/337/64/2018

УХВАЛА

іменем України

24 вересня 2018 року Хортицький районний суд м. Запоріжжя

у складі: головуючого судді - Нещеретної Л.М.

за участю секретаря - Шварцер Г.М.

представника заявника - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Запоріжжі цивільну справу за заявою ОСОБА_2, заінтересовані особи - Комунальна установа Любомирівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради, Семененківська (Кіровська ) сільська рада Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування), ОСОБА_3 (недієздатна), про призначення опікуна -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Хортицького районного суду м. Запоріжжя знаходиться цивільна справа № 334/2405/18 за заявою ОСОБА_2, заінтересовані особи - Комунальна установа Любомирівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради, Семененківська (Кіровська) сільська рада Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування), ОСОБА_3 (недієздатна), про призначення опікуна.

24.09.2018 року представник ОСОБА_2 надала суду клопотання про заміну заінтересованої особи з Семененківської сільської ради Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування) на Павлівську сільську раду Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування) та зобов'язання останньої внести подання про призначення опікуном ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, над недієздатною ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Посилається на те, що оскільки Семененківська сільська рада Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування) наразі знаходиться у стані припинення, а замість неї повноваження виконує Павлівська сільська рада Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування), то необхідно замінити заінтересовану особу на останню.

Згідно ч.2 ст. 300 ЦПК України, суд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної піклувальником або опікуном, у місячний строк звільняє її від повноважень піклувальника або опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу. Суд за заявою особи, над якою встановлено піклування, може звільнити піклувальника від його повноважень і призначити за поданням органу опіки та піклування іншого піклувальника, про що постановляє ухвалу.

У зв'язку із цим суд вважає за необхідне замінити заінтересовану особу по справі та зобов'язати Павлівську сільську раду Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування) розглянути питання щодо внесення до Хортицького районного суду м. Запоріжжя подання про призначення ОСОБА_2 опікуном над недієздатною ОСОБА_3 та за наслідками розгляду вказаного питання внести відповідне подання.

Проаналізувавши матеріали справи та заслухавши думку учасників судового розгляду, враховуючи вимоги ст. 300 ЦПК України, суд вважає, що клопотання представника заявника підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 300 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання заявника про заміну заінтересованої особи та зобов'язання останньої надати подання про призначення опікуном по цивільній справі за заявою ОСОБА_2, заінтересовані особи - Комунальна установа Любомирівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради, Семененківська (Кіровська ) сільська рада Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування), ОСОБА_3 (недієздатна), про призначення опікуна - задовольнити.

Замінити заінтересовану особу з Семененківської сільської ради Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування) на Павлівську сільську раду Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування) (код ЄДРПОУ 04353285, адреса місцезнаходження: 70005, Запорізька обл., Вільнянський район, село Павлівське, вул. Залізнична, будинок 28.

Зобов'язати Павлівську сільську раду Вільнянського району Запорізької області (орган опіки та піклування) (код ЄДРПОУ 04353285, адреса місцезнаходження: 70005, Запорізька обл., Вільнянський район, село Павлівське, вул. Залізнична, будинок 28) розглянути питання щодо внесення до суду подання про призначення ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, опікуном над недієздатною ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2 і, у випадку достатності підстав, внести відповідне подання до Хортицького районного суду м. Запоріжжя.

Розгляд справи відкласти на 26.10.2018 року на 11.30 годин.

Ухвала окремо від рішення апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Нещеретна

СудХортицький районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення24.09.2018
Оприлюднено02.10.2018
Номер документу76823750
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —337/2405/18

Ухвала від 03.07.2019

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Рішення від 03.12.2018

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Нещеретна Л. М.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Нещеретна Л. М.

Ухвала від 14.06.2018

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Нещеретна Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні