Ухвала
від 01.10.2018 по справі 584/1357/18
ПУТИВЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 584/1357/18

Провадження № 2/584/674/18

Номер рядка звіту - 38

УХВАЛА

про відкриття провадження в цивільній справі

01.10.2018 м. Путивль

Суддя Путивльського районного суду Сумської області Токарєв С.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1) до Новослобідської сільської ради Путивльського району Сумської області (місцезнаходження: с. Нова Слобода Путивльського району Сумської області), третя особа - Путивльська районна державна нотаріальна контора (місцезнаходження: вул. князя Володимира, 50, м. Путивль, Сумська область) про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернулася до суду з вказаним позовом і просить визнати за нею право власності в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2, яка померла 10.02.2014 в м. Путивль, на земельну ділянку сіножаті площею 0,5160 га з кадастровим № 5923888200:06:001:0092, надану для ведення особистого селянського господарства на території Юр'ївської сільської ради Путивльського району Сумської області, належну їй на підставі державного акту на право приватної власності на землю серії Р3 № 737344.

Свої вимоги обґрунтовує тим, що є спадкоємцем першої черги за законом, але нотаріусом в оформленні спадкових прав на зазначену земельну ділянку було відмовлено в зв'язку з виправленнями у вказаному правовстановлюючому документі.

Оскільки позов подано з приводу нерухомого майна, то в силу ч. 1 ст. 30 ЦПК України ця справа підсудна Путивльському районному суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Ця справа у спорі щодо спадкування відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України підлягає розгляду виключно за правилами загального позовного провадження.

Клопотань та заяв від позивача не надходило.

Таким чином, є підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, призначення підготовчого судового засідання та встановлення строку для подання відповідачем відзиву на позов, а також строку для надання пояснень третьою особою.

Виходячи з викладеного, керуючись ст.ст. 13, 30, 187, 274 ЦПК України,

УХВАЛИВ :

1. Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Новослобідської сільської ради Путивльського району Сумської області, третя особа - Путивльська районна державна нотаріальна контора про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

2. Відкрити провадження у справі № 584/1357/18 за позовом ОСОБА_1 до Новослобідської сільської ради Путивльського району Сумської області, третя особа - Путивльська районна державна нотаріальна контора про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

4. Призначити підготовче судове засідання по даній цивільній справі на _12-00_ годину "26" жовтня 2018 р. в залі суду за адресою: м.Путивль, проспект Іоанна Путивльського, 54, судом у складі: головуючий - суддя Токарєв С.М., секретар - Ковальова К.В.

5. Встановити відповідачу строк п'ятнадцять днів з дня вручення йому копії цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов'язаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз'яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов до позивача.

6. Встановити третій особі строк п'ять днів з дня вручення їй копії цієї ухвали, протягом якого вона має право подати суду пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам ч.ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

7. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного вебпорталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://pt.su.court.gov.ua/sud1814/.

8. Копію цієї ухвали надіслати позивачу.

9. Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу та третій особі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Сумської області лише в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги через Путивльський районний суд Сумської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Ухвала в іншій частині набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.М.Токарєв

СудПутивльський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення01.10.2018
Оприлюднено02.10.2018
Номер документу76828514
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —584/1357/18

Рішення від 26.10.2018

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Рішення від 26.10.2018

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні