Ухвала
від 26.09.2018 по справі 757/47193/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/47193/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 вересня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

26.09.2018 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 , за погодженням з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали провадження, приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, Головним слідчим управлінням здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №12018000000000305 від 21.05.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбачене ч.5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Державним підприємством «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа», за результатами державних закупівель, укладено договір генерального будівельного підряду № 0162 від 16.12.2017 з ТОВ «Ягуар» щодо капітального ремонту окремих конструкцій, інженерних та інформаційних мереж об`єктів ДП «НСК Олімпійський» на загальну суму 102855532 грн.

На виконання умов вказаного договору, службовими особами Державне підприємство «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» та службовими особами Міністерства молоді та спорту України, в порушення ст. 19 Конституції України, п. 19 ст. 49, п. 22 ст. 119 Бюджетного кодексу України, Постанови Кабінету Міністрів України № 1764 від 27.01.2001, здійснили попередню оплату ТОВ «Ягуар» у розмірі 100 % вартості укладеного договору генерального будівельного підряду № 0162 від 16.12.2017 у сумі 102855532 грн.

Згідно вказаного договору ТОВ «Ягуар» повинен здійснити роботи з капітального ремонту мереж енергозабезпечення, мереж відеоспостереження, мереж контролю доступу, мереж освітлення арени стадіону, мереж оповіщення про пожежу та управління евакуацією, мереж автоматичної пожежної сигналізації, мереж газового, порошкового, водяного пожежогасіння та кухонного устаткування, мереж протипожежних штор та контролю загазованості, мереж автоматизації та диспетчеризації інженерних мереж, мереж автоматизації та диспетчеризації протипожежних мереж, вентиляції та кондиціювання, димовидалення, постачання холодильних машин, встановлення обладнання поливу та підігріву поля, встановлення обладнання та робіт фекальних стоків, проте дефектні акти, доповідні записки, акти про виявлення несправностей, відсутні, що свідчить про замовлення робіт та послуг яких ДП «НСК Олімпійський» не потребував.

Для участі у тендері ТОВ «Ягуар» (ЄДРПОУ 31571594) надав документи щодо залучення субпідрядних організацій, а саме: ТОВ «ВТП Трансекспо» (ЄДРПОУ 39521561), та ТОВ «Д.Т.С. ЮА» (ЄДРПОУ 40556241), надані документи вказаними субпідрядниками не містили всіх дозвільних документів для виконання певних видів робіт.

Аналізом фінансово-господарської діяльності ТОВ «Ягуар» встановлено, що після отримання коштів від ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» здійснювало переказ грошових коштів в безготівковій формі підприємствам за роботи та послуги, які мають ознаки фіктивності, які в подальшому переводили у готівкову форму. Загальна сума сумнівних перерахувань 74 млн. 620 тис.грн.

25.04.2018 року засіданням тендерного комітету ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» прийнято рішення про укладання додаткової угоди № 1 строком до 25.05.2018.

08.05.2018 безпідставно укладено додаткову угоду № 2 щодо зміни календарного графіку робіт та зміни договірної ціни без зміни суми вартості, проте рішення тендерного комітету ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа», про укладання вказаної додаткової угоди винесено 10.05.2018.

24.05.2018 засіданням тендерного комітету ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа», прийнято рішення про укладання додаткової угоди № 3 строком до 15.06.2018.

Вказані роботи з проведення ремонту та реконструкції НСК «Олімпійський» повинні були виконати до проведення фінальної частини «Ліги Чемпіонів 2018», який відбувався 26.05.2018.

В період з 15.05.2018 по 05.06.2018 НСК «Олімпійський» було передано під управління УЄФА, для підготовки та проведення фінальної частини «Ліги Чемпіонів 2018», у зв`язку із чим у зазначений період проведення будь яких робіт з ремонту та реконструкції НСК «Олімпійський» було не можливо.

Крім того, відповідно до п. 8.2 договору укладеного з ТОВ «Ягуар» за невиконання з вини Генпідрядника умов договору щодо термінів виконання робіт, стягується пеня у розмірі 0,1 % вартості робіт за кожний день прострочення, а за прострочення понад 30 днів додатково стягується штраф у розмірі 7 % вказаної вартості, однак претензійна робота службовими особами ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» з дати закінчення основного договору 30.04.2018 та під час укладання додаткових угод, не проводилась.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за місцем мешкання заступника генерального директора з питань будівництва ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» (ЄДРПОУ 38217021) ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до КП «Вишгородське БТІ» від 30.07.2018 № 687, право власності на будинок за адресою:

АДРЕСА_1 , не зареєстровано, однак встановлено, що ОСОБА_6 при отриманні дозволу на придбання та зберігання мисливської гладко ствольної зброї вказував вказану адресу як місце свого проживання.

У зв`язку із зазначеним, в органу досудового розслідуванні виникла необхідність у проведенні обшуку за вказаною адресою, з метою відшукування та вилучення речей та документів, які мають доказове значення для кримінального провадження.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному майні, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з цим, слідчим в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а відтак приходжу до висновку про задоволення клопотання.

Наряду з вказаним, клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою вилучення інші документи щодо виконання договору № 0162 від 16.12.2017 капітального ремонту окремих конструкцій, інженерних та інформаційних мереж об`єктів ДП «НСК Олімпійський», а також інших документів, які мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, а відомості, яких містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, задоволенню не підлягає, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним, недоведеним та як наслідок, у такому випадку сторону обвинувачення буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України майору поліції ОСОБА_4 та слідчим слідчої групи, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018000000000305 від 21.05.2018 обшуку будинку за місцем мешкання заступника генерального директора з питань будівництва ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» Київська область, Вишгородський район, с. Осещина, садове товариство «Троянда-2», вул. Лінія 1, буд. 172, з метою встановлення і вилучення речей, предметів та документів, які можуть бути використані як докази протиправної діяльності щодо капітального ремонту окремих конструкцій, інженерних та інформаційних мереж об`єктів ДП «НСК Олімпійський», а саме: дефектні акти, договори із усіма додатками та додаткові угоди до них, акти виконаних робіт, договори з додатками та додатковими угодами із субпідрядними організаціями, проектно-кошторисна документація, протоколи з різних питань будівництва та реконструкції НСК «Олімпійський», в тому числі документи про потребу в продовженні строку виконання робіт, листування з замовником та субпідрядними організаціями, фінансово-бухгалтерські документи, накладні, видаткові накладні, акти прийому передачі, сертифікати відповідності та технічні паспорти на будівельні матеріали та обладнання, накази про призначення, функціональні обов`язки посадових осіб та працівників, договори придбання товару із специфікаціями, ноутбуки, планшети, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш-накопичувачі, диски) з інформацією.

В іншій частині вимоги клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.09.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу76836088
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/47193/18-к

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні