Ухвала
від 01.10.2018 по справі 914/1800/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

01.10.2018 р.                                                   Справа № 914/1800/18

Суддя Манюк П.Т.

розглянувши заяву Управління житлово-комунального господарства та будівництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, м. Київ,

про видачу судового наказу за вимогою про стягнення заборгованості з

Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Європейський парк», м. Львів,

на підставі договору від 23.08.2017 № 181

встановив:

Управління житлово-комунального господарства та будівництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації звернулось до Господарського суду Львівської області із заявою про видачу судового наказу за вимогою про стягнення 2 113, 45 грн заборгованості по пені із Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Європейський парк» на підставі договору від 23.08.2017 № 181.

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що заяву слід залишити без руху та надати заявнику час для усунення недоліків, допущених при подані заяви, виходячи з наступного.

Відповідно до п. п. 3, 4 ч. 3 ст. 150 ГПК України, до заяви про видачу судового наказу додаються копія договору, укладеного в письмовій (в тому числі електронній) формі, за яким пред'явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості; інші документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

Згідно із ч. 1, ч. 2 ст. 91 ГПК України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Відповідно до Національного стандарту України Державної уніфікованої системи документації, Уніфікованої системи організаційно - розпорядчої документації "Вимоги до оформлювання документів" (ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 № 55, визначено порядок засвідчення копій документів. Згідно із п.п. 5.26, 5.27 вказаного стандарту, відмітка про засвідчення копії документа складається: 1) зі слів "Згідно з оригіналом", 2) назви посади, 3) особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, 4) дати засвідчення копії, яка проставляється нижче підпису. Відомості про виконавця документа складаються з таких елементів: прізвища, ім'я та по батькові виконавця документа і номера його службового телефону.

Відповідно до ч. 2 ст. 156 ГПК України, одночасно з копією судового наказу боржникові надсилається копія заяви стягувача про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами.

Судом встановлено, що до заяви про видачу судового наказу представником Управління житлово-комунального господарства та будівництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації долучено завірені копії документів (доказів), якими заявник обґрунтовує свої вимоги, в одному екземплярі. Суд не наділений повноваженнями засвідчувати копії документів, зроблені з копій документів заявника, у зв'язку з чим вважає за необхідне надати час заявнику для подання до суду копії заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами, належним чином засвідченими, з метою направлення судом вказаних документів боржнику.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, встановлених цим Кодексом, протягом п'яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. В ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

З врахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що Управлінням житлово-комунального господарства та будівництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації не виконано вимоги п. п. 3, 4 ч. 3 ст. 150 ГПК України, що відповідно до вимог ч. 1 ст. 174 ГПК України є підставою для залишення заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. ст. 174, 234, Господарського процесуального кодексу України, суд

постановив:

1. Заяву Управління житлово-комунального господарства та будівництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації про видачу судового наказу - залишити без руху, надавши заявнику строк, до 10 днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху для усунення таких недоліків:

1.1. Надати суду належним чином завірені копії заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами, необхідні для надсилання боржнику.

2. Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання.

3. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                       Манюк П.Т.

Дата ухвалення рішення01.10.2018
Оприлюднено04.10.2018
Номер документу76841548
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості з Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Європейський парк», м. Львів, на підставі договору від 23.08.2017 № 181

Судовий реєстр по справі —914/1800/18

Судовий наказ від 19.10.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 01.10.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні