Ухвала
від 01.10.2018 по справі 688/3498/18
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/3498/18

№ 1-кс/688/1136/18

Ухвала

01 жовтня 2018 року м. Шепетівка

Слідчий суддяШепетівського міськрайонногосуду Хмельницькоїобласті ОСОБА_1 ,за участю:секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,прокурора Шепетівськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_3 ,розглянувши узакритому судовомузасіданні клопотанняпрокурора Шепетівськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведенняобшуку,

встановив:

Прокурор Шепетівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання послався на те, що 05.07.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018240270000782 внесено відомості за ч. 4 ст.358 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ПП «МВМ-13» с.Судилків Шепетівського району, вул. Білокриницька, 4, Хмельницької області, використали завідомо підроблені документи з метою отримання «Атестату виробництва», необхідного для проведення будівельних робіт автомобільних доріг. На підставі ухвали слідчого судді Шепетівського міськрайонного суду проведено виїмку у ПП «МВМ-13» оригіналу атестату виробництва №АВ.ОДС.044.079-17 з додатками до нього, а також документів, що стали підставою для виготовлення та їх видачі, а саме договору про надання послуг на проведення обстеження, акту виконаних робіт. За вилученими документами встановлено, що вищевказаний атестат підписаний ОСОБА_4 , проте МВМ-13 проведення обстеження АБЗ та видачу відповідних документів замовляло у Науково-виробничого приватного підприємства «Укрдор», про що свідчать акт про виконання робіт від 04.07.2017 року, договір від 26.05.2017 року та інші документи. При цьому, вищевказаний неправдивий атестат переданий уповноваженій особі МВМ-13 представником Науково-виробничого приватного підприємства «Укрдор» ОСОБА_5 , про що свідчить акт від 04.07.2017 року.

Згідно даних про реєстрацію Науково-виробничого приватного підприємства «Укрдор» встановлено, що ОСОБА_4 є засновником зазначеного підприємства, що підтверджується витягом з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань №1004463270.

За таких обставин у сторони обвинувачення виникає об`єктивна необхідність у проведенні обшуку в Науково-виробничому приватному підприємстві «Укрдор» з метою відшукання та вилучення атестату виробництва №АВ.ОДС.044.079-17 з додатками до нього, а також бланків такого атестату, комп`ютерної техніки, на якій виготовлявся вищевказаний неправдивий документ, печаток та штампів Органу з добровільної сертифікації у тому числі документи, на яких містяться вільні зразки почерку та підписів ОСОБА_4 та директора зазначеного підприємства ОСОБА_5 , які необхідні для забезпечення проведення почеркознавчої експертизи у провадженні.

Заслухавши прокурора, який клопотання підтримав, дослідивши додані до клопотання матеріали, матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно з ч. 1 ст.234КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст.234КПК України у разі необхідності провести обшук прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити підстави для обшуку; індивідуальні або родові ознаки речей, документів,іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням.

Відповідно до витягу з кримінального провадження №12018240270000782 від 05.07.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, кваліфіковане за ч. 4 ст. 358 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що службові особи ПП «МВМ-13» с.Судилків Шепетівського району, вул. Білокриницька, 4 Хмельницької області, використали завідомо підроблені документи з метою отримання «Атестату виробництва», необхідного для проведення будівельних робіт автомобільних доріг.

Згідно з інформацією з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань №1004463270 Науково-виробниче приватне підприємство «Укрдор» знаходиться за адресою: 03138, м. Київ, Солом`янський район, вулиця Кринична, будинок 23, квартира 2, керівником якого з 03.12.2014 року є ОСОБА_5 . Цим самим приміщенням також користується засновник зазначеного підприємства ОСОБА_4 .

Відповідно до даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна від 25.09.2018 року відомості щодо права власності, інші речові права, іпотеки, обтяження на квартиру АДРЕСА_1 відсутні.

Проведення обшуку в Науково-виробничому приватному підприємстві «Укрдор» викликається необхідністю відшукання та вилучення примірників атестату виробництва №АВ.ОДС.044.079-17 з додатками до нього, а також бланків такого атестату; комп`ютерної техніки (персональних комп`ютерів будь-якого типу, у тому числі стаціонарних ПК, ноутбуків, нетбуків, планшетів, зовнішніх пристроїв накопичення інформації та зйомних носіїв електронної інформації (флеш накопичувачі всіх форматів тощо), на якій може міститися інформація у електронному вигляді щодо створення та виготовлення, копіювання та пересилання неправдивого документу атестату виробництва №АВ.ОДС.044.079-17 з додатками до нього; печаток та штампів Органу з добровільної сертифікації, у тому числі документів, на яких містяться вільні зразки почерку та підписів ОСОБА_4 та директора зазначеного підприємства ОСОБА_5 , які виконані ними на документах не менше ніж на 15 аркушах, а також вільні зразки підписів останніх, виконаних ними не менше ніж на 15 документах; оригіналу статуту та установчих документів (у т.ч. рішень про створення) Науково-виробничого приватного підприємства «Укрдор».

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, вважаю, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи та дають підстави надати дозвіл на обшук.

Керуючись ст.ст. 234-235 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

Надати слідчим СВ Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, та/або прокурорам Шепетівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , оперативним підрозділам Шепетівського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області та/або УСБУ в Хмельницькій області за відповідним доручення слідчого/прокурора дозвіл на обшук в Науково-виробничому приватному підприємстві «Укрдор» (код ЄДРПОУ: 30400541), яке розташоване у житловому будинку та господарських спорудах за адресою: АДРЕСА_2 , право власності за яким у державних реєстрах не зареєстроване та, яке перебуває у фактичному володінні ОСОБА_4 , з метою відшукання і вилучення наступних речей та документів:

- примірників атестату виробництва №АВ.ОДС.044.079-17 з додатками до нього, а також бланків такого атестату;

- комп`ютерної техніки (персональних комп`ютерів будь-якого типу, у тому числі стаціонарних ПК, ноутбуків, нетбуків, планшетів, зовнішніх пристроїв накопичення інформації та зйомних носіїв електронної інформації (флеш накопичувачі всіх форматів тощо), на якій може міститися інформація у електронному вигляді щодо створення та виготовлення, копіювання та пересилання неправдивого документу атестату виробництва №АВ.ОДС.044.079-17 з додатками до нього;

- печаток та штампів Органу з добровільної сертифікації, у тому числі документів, на яких містяться вільні зразки почерку та підписів ОСОБА_4 та директора зазначеного підприємства ОСОБА_5 , які виконані ними на документах не менше ніж на 15 аркушах, а також вільні зразки підписів останніх, виконаних ними не менше ніж на 15 документах;

- оригіналу статуту та установчих документів (у т.ч. рішень про створення) Науково-виробничого приватного підприємства «Укрдор».

Дві копії ухвали вручити прокурору Шепетівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 .

Ухвала є чинною протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.10.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу76854098
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведенняобшуку

Судовий реєстр по справі —688/3498/18

Ухвала від 01.10.2018

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Мазур Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні