Ухвала
від 02.10.2018 по справі 342/1096/18
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/1096/18

Провадження №2/342/728/2018

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

02 жовтня 2018 року м. Городенка

Суддя Городенківського районного суду Івано-Франківської області Гайдич Р.М., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1, в інтересах якого діє представник-адвокат ОСОБА_2, до Топорівської сільської ради Городенківського району Івано-Франківської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1, який проживає ІНФОРМАЦІЯ_1, в інтересах якого діє представник-адвокат ОСОБА_2, звернувся в суд з позовом до Топорівської сільської ради (місцезнаходження: 78162, Івано-Франківська область, Городенківський район, с. Топорівці, вул. Шевченка,3), про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, що розташовані по вул. В.Стуса,16 в с. Топорівці Городенківського району Івано-Франківської області.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Судовий збір сплачено згідно з вимогами законодавства. Представник позивача має належні повноваження.

Справа підсудна Городенківському районному суду Івано-Франківської області.

Відомості про обставини, які перешкоджають відкриттю провадження у справі, на даний час відсутні.

На дотримання вимог ст. 19, ч.4 ст.274 ЦПК України справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження. Проведення підготовчого судового засідання у справі є необхідним.

При поданні даного позову, позивач ОСОБА_1, в інтересах якого діє представник-адвокат ОСОБА_2, подав до суду клопотання в якому просить зобов'язати приватного нотаріуса Городенківського районного нотаріального округу Івано-Франківської області ОСОБА_3 надати суду належним чином завірену копію спадкової справи, заведену після смерті ОСОБА_4, який помер 20.11.2010 р. в с. Топорівці Городенківського району Івано-Франківської області.

При вирішенні даного клопотання, враховуються положення п.7 ч.2 ст. 187 ЦПК України, яка передбачає, що в ухвалі суду про відкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Заявлене позивачем ОСОБА_1, в інтересах якого діє представник-адвокат ОСОБА_2, клопотання про те, щоб зобов'язати приватного нотаріуса Городенківського районного нотаріального округу Івано-Франківської області ОСОБА_3 надати суду належним чином завірену копію спадкової справи, заведену після смерті ОСОБА_4, який помер 20.11.2010 р. в с. Топорівці Городенківського району Івано-Франківської області слід задовольнити, оскільки для вирішення спору між сторонами вона є необхідною.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 353, 354 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1, в інтересах якого діє представник-адвокат ОСОБА_2, до Топорівської сільської ради Городенківського району Івано-Франківської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування .

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання в справі відбудеться 25.10.2018 року о 10 год. 30 хв. в приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (вул. Героїв Євромайдану, 7 м. Городенка Івано-Франківської області, зал судових засідань № 1).

Зобов'язати приватного нотаріуса Городенківського районного нотаріального округу Івано-Франківської області ОСОБА_3 надати суду до 25.10.2018р. належним чином завірену копію спадкової справи заведену після смерті ОСОБА_4, який помер 20.11.2010 р. в с. Топорівці Городенківського району Івано-Франківської області у разі її відкриття та витяг про реєстрацію в спадковому реєстрі спадкових справ.

Повідомити відповідача про його право надіслати (надати) суду у строк до 25.10.2018 року відзив на позовну заяву і всі письмові докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз'яснити сторонам, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи у відповідності до вимог ч. 9 ст. 83 ЦПК України.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України, веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності в апеляційному порядку безпосередньо до Апеляційного суду Івано-Франківської області або через Городенківський районний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя: Гайдич Р. М.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення02.10.2018
Оприлюднено03.10.2018
Номер документу76856300
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —342/1096/18

Рішення від 23.11.2018

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 25.10.2018

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні