Ухвала
від 02.10.2018 по справі 559/2100/18
ДУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 559/2100/18

Номер провадження 2/559/1146/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 жовтня 2018 року місто Дубно Рівненська область

Суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Ходак С.К.,

ознайомившись з вивчивши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Тобер» до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м.Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області про зняття обтяження з рухомого майна,-

встановив:

Позивач звернувся до Дубенського міськрайонного суду Рівненської області з позовом до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м.Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області про зняття обтяження з рухомого майна.

Суд вивчивши матеріали позовної заяви прийшов до висновку, що зазначена позовна заява не підлягає розгляду в судах у порядку цивільного судочинства і підлягає поверненню позивачу.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 ГПК України,юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 20 ГПК України,справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на майно (рухоме та нерухоме, в тому числі землю), реєстрації або обліку прав на майно, яке (права на яке) є предметом спору, визнання недійсними актів, що порушують такі права, крім спорів, стороною яких є фізична особа, яка не є підприємцем, та спорів щодо вилучення майна для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності, а також справи у спорах щодо майна, що є предметом забезпечення виконання зобов’язання, сторонами якого є юридичні особи та (або) фізичні особи – підприємці.

З матеріалів справи вбачається, що правовідносини виникли між сторонами – юридичними особами, а зокрема позивач зазначає, що має місце порушення його законних прав та інтересів щодо володіння, користування та розпорядження рухомим майном.

Відповідно до ч. 1 ст. 19 ЦПК Українисуди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Відповідно до ст. п. 1 ч. 1 ст. 186 ЦПК Українисуддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщозаява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Враховуючи зазначені обставини, вважаю що Товариству з обмеженою відповідальністю «Тобер» необхідно відмовити у відкритті провадження у справі.

Роз'яснити позивачеві право звернення з позовом до суду в порядку господарського судочинства з метою захисту своїх прав та законних інтересів.

Керуючись ст.ст.186,353, 15.5Перехідних положень ЦПК України,

ухвалив:

У відкритті провадження в справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Тобер» (ЄРДПОУ 42091760, адреса: 35680, вул. Шевченка, 1, смт.Смига, Дубенський район, Рівненська область) до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м.Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (ЄДРПОУ 38732204, адреса: 69068, вул. Брюллова, 4, Шевченківський район, м.Запоріжжя) про зняття обтяження з рухомого майна -відмовити.

Копію ухвали та позовну заяву надіслати позивачу разом з доданими до неї документами.

Ухваламоже бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга подається до суду апеляційноїінстанції через Дубенський міськрайонний суд Рівненської області шляхом подачі апеляційної скарги (зважаючи на п. 15.5перехідних положень ЦПК Українищодо порядкуподання апеляційних скарг на судові рішення).

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення02.10.2018
Оприлюднено05.10.2018
Номер документу76858440
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття обтяження з рухомого майна

Судовий реєстр по справі —559/2100/18

Ухвала від 13.02.2019

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Ралець Р. В.

Ухвала від 12.02.2019

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Ралець Р. В.

Ухвала від 19.10.2018

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Жуковська О. Ю.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Ходак С. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні