Ухвала
від 09.08.2018 по справі 757/38959/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/38959/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 серпня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В:

09.08.2018 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло вказане клопотання., погоджене прокурором відділу управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 .

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий вказує на те, що речі та документи, до яких планується отримати тимчасовий доступ слугуватимуть доказами у кримінальному провадженні, оскільки їх вилучення та використання при здійсненні досудового розслідування, має суттєве значення для встановлення важливих обставин скоєних злочинів, що дасть змогу документально підтвердити обставини реєстрації вказаного підприємства, встановити всіх осіб, задіяних при проведенні реєстрації, а таким чином довести їх безпосередню причетність до вчинення злочинів, отримати фактичні дані про джерело походження грошових коштів.

В судове засідання слідчий не з`явився, про місце і час розгляду клопотання повідомлений належним чином. Слідчий подав до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

У клопотанні, сторона кримінального провадження просить слідчого суддю розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя приходить до наступного.

Зі змісту та матеріалів клопотання вбачається, що управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42017000000001340 від 04.05.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

28.07.2017 року, в ході проведення слідчо-оперативних заходів у вказаному кримінальному провадженні, співробітниками Генеральної прокуратури України спільно із ОУ ДФС у м. Києві припинено діяльність транзитно конвертаційного центру до складу якого входили наступні підприємства: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_4 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_5 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_6 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_7 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_8 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_9 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_10 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_11 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_12 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_13 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_14 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_15 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_16 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_17 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_18 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_19 ) та інші підприємства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи підприємств імпортерів імпортовану продукцію реалізують за готівковим розрахунком фізичним особам підприємцям, а отриману готівку та сформований за рахунок зовнішньоекономічних операцій ПДВ, відпускають за певний відсоток під час проведення фінансово-господарських операцій з вищевказаними суб`єктами підприємницької діяльності. В свою чергу організатори «транзитно - конвертаційної групи» надають послуги з мінімізації податкових зобов`язань, документального прикриття безтоварних операцій підприємствам реального сектору економіки України, використовуючи схему переведення безготівкових коштів у готівку та штучно формуючи податковий кредит з ПДВ.

У зв`язку з вищевикладеним, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин скоєння злочинів та встановлення інших причетних осіб до їх вчинення, на даний час виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення, що стали підставою для реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_6 )

Документи, які свідчать про реєстрацію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_6 ) на даний час знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_20 та необхідні для проведення допитів засновників та службових осіб вказаного підприємства, які їх підписували, а також інших осіб, які здійснювали реєстрацію вказаного підприємства за довіреністю, призначення та проведення досліджень, перевірок, судово-почеркознавчих експертиз.

Реєстраційні справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_6 ), перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_20 за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, органом досудового розслідування доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, які становлять комерційну таємницю, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів зазначених документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_6 ), які перебувають у реєстраційних справах вказаних підприємств, у володінні ІНФОРМАЦІЯ_20 , з можливістю вилучення їх оригіналів.

Виходячи зі змісту вимогст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Приймаючи до уваги вищевикладене, дослідивши долучені до клопотання документи, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчому в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 та іншим слідчим, які входять до складу слідчої групи: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 у кримінальному провадженні №42017000000001340, або за їх дорученням працівникам ІНФОРМАЦІЯ_21 ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , дозвіл на проведення тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_20 , з можливістю вилучення оригіналів документів, а саме: всіх документів (довіреності, реєстраційні картки, описи, накази, заяви, листи, протоколи, статут, виписки, та інші документи, які слугували підставою для реєстрації), які знаходяться у реєстраційній справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_6 ).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник № 1 - у матеріалах судового провадження; примірник № 2 та завірену копію ухвали надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.08.2018
Оприлюднено23.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/38959/18-к

Ухвала від 09.08.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні