Ухвала
від 02.10.2018 по справі 202/5590/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/5590/18

Провадження № 1-кс/202/5557/2018

УХВАЛА

Іменем України

02 жовтня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковника поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040000000474 від 13.05.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначив, що Східним офісом Держаудитслужби проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Казенного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 за період з 01.01.2015 року по 31.12.2017 року, якою встановлено фінансові порушення на загальну суму 9 952 207,59 грн., з них порушення, що призвели до втрат ресурсів, на суму 2 455 407,59 грн.

Встановлено, що протягом 2017 року КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відображено господарські операції щодо оприбуткування товарів, робіт та послуг, які фактично не отримано Підприємством, внаслідок чого безпідставно перераховано кошти суб`єктам господарювання на загальну суму 1 589 899,0 грн., у тому числі: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на суму 760 000,0 грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - 300 000,0 грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » - 227 884,0 грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » - 200 000,0 грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » - 102 015,0 гривень, ФОП ОСОБА_5 - 481 000,0 грн., а також ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) - по бухгалтерському обліку оприбутковано роботи, що не виконувались на суму 3 014 040,0 грн. В ході ревізії витрати не відшкодовано. Таким чином, є підстави вважати, що грошові кошти отримані КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з державного бюджету у подальшому перераховуються на фіктивні підприємства та потрапляють в тіньовий сектор економіки.

Під час досудового розслідування встановлено, що КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ), для здійснення взаємних розрахунків у господарській діяльності в іноземній та національній валюті, використовувались наступні банківські рахунки:

- КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) р/р НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 ;

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) р/р НОМЕР_10 , НОМЕР_11 ;

- ФОП ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ) р/р НОМЕР_12 , що відкриті в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » МФО НОМЕР_13 .

Банківська документація підприємств за вказаними рахунками знаходиться у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_13 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

21.08.2018 року було здійснено тимчасовий доступ до оригіналів документів юридичної справи ФОП ОСОБА_5 , а також отримано довідку (на паперовому та електронному носіях) про рух грошових коштів на розрахунковому рахунку відкритому ФОП ОСОБА_5 в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 ». Під час тимчасового доступу до документів отримано відомості, що підтверджують безпідставне перерахування грошових коштів в сумі 481 000,0 грн. КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на рахунок ФОП ОСОБА_5 у період часу з 17.05.2017 року по 17.06.2017 року сімома окремими платежами та їх поступове зняття з банківської платіжної картки № НОМЕР_14 , що належить ФОП ОСОБА_5 , у період часу з 17.05.2017 року по 01.11.2017 року, в банкоматах та касах КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 ». Крім того, під час тимчасового доступу спеціаліст з роботи із запитами ГО ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ОСОБА_6 пояснила, що до відкриття зазначеного в ухвалі розрахункового рахунку ОСОБА_5 вже був клієнтом банку та має декілька рахунків для виплат, а також кредитний рахунок, у зв`язку з чим оригінали документів юридичної справи ОСОБА_5 містяться в іншій справі, до якої ухвалою не надано доступ.

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ) з можливістю їх вилучення (виїмки), що зберігаються в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_13 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме:

- оригіналу юридичної справи підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 );

- довідки-інформації (на паперовому та електронному носіях) про рух грошових коштів на розрахункових рахунках підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) № НОМЕР_10 та № НОМЕР_11 , що відкриті у Філії « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_15 , із зазначенням повних даних про контрагентів і призначенням платежів, з часу відкриття по теперішній час;

- оригіналів документів на відкриття ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ) усіх без виключення розрахункових рахунків в КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 »;

- інформації (на паперовому та електронному носіях) про рух грошових коштів на всіх розрахункових рахунках ОСОБА_5 із зазначенням повних даних про контрагентів і призначення платежів з 01.01.2017 року по цей час.

- матеріалів фото, відео фіксації (в паперовому та електронному вигляді) зняття грошових коштів в банкоматах ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » з банківської платіжної картки № НОМЕР_14 , що пов`язана з розрахунковим рахунком № НОМЕР_12 відкритим на ім`я ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ), отриманих за допомогою камер спостереження банкоматів за місцем знаходження банкоматів на час проведення вказаних операцій, документів з інформацією щодо операцій, проведених за допомогою даних банкоматів у вказаний період часу (зняття готівкових грошей, перевірка балансу, переводи грошових коштів, оплата послуг, тощо) із зазначенням виду операцій, номерів банківських карт, інших відомостей у період з 12.05.2017 року по 03.11.2017 року;

- відомостей, щодо реєстрації клієнтів: КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ), на сервері банку та на сервері багатоканального телефонного вузла ISP (Internet Service Provider) із зазначенням телефонних номерів, IP-адрес та повних реквізитів інтернет-провайдерів з моменту відкриття вищевказаних рахунків по момент виконання ухвали слідчого судді;

- заяв КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ) на підключення до сервісу «Клієнт - Банк», інформації та роздруківки з повною розшифровкою IP-адрес або груп адрес, номерів мобільних та стаціонарних телефонів користувачів з яких в адресу ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (МФО НОМЕР_13 ), на підставі угод системи дистанційного обслуговування «Клієнт-Банк» здійснювалось: формування та відправлення в банківську установу платіжних доручень; здійснення платежів в національній або іншій валюті в межах України з поточних рахунків; отримання копій вхідних та вихідних SWIFT - повідомлень, підтвердження платежів від підприємств, з моменту укладення угод системи «Клієнт-Банк» по момент виконання ухвали слідчого судді.

Слідчий у судове засідання не з`явився, надав заяву в котрій клопотання підтримав, просив задовольнити та розглянути його за його відсутності.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження необхідний тимчасовий доступ до перелічених у клопотанні оригіналів документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_13 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати уповноваженому працівникуправоохоронного органуза дорученням слідчого ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ) з можливістю їх вилучення (виїмки), що зберігаються в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_13 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме:

- оригіналу юридичної справи підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 );

- довідки-інформації (на паперовому та електронному носіях) про рух грошових коштів на розрахункових рахунках підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) № НОМЕР_10 та № НОМЕР_11 , що відкриті у Філії « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_15 , із зазначенням повних даних про контрагентів і призначення платежів, з часу відкриття по теперішній час;

- оригіналів документів на відкриття ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ) усіх без виключення розрахункових рахунків в КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 »;

- інформації (на паперовому та електронному носіях) про рух грошових коштів на всіх розрахункових рахунках ОСОБА_5 із зазначенням повних даних про контрагентів і призначення платежів з 01.01.2017 року по 02.10.2018 року.

- матеріалів фото, відео фіксації (в паперовому та електронному вигляді) зняття грошових коштів в банкоматах ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » з банківської платіжної картки № НОМЕР_14 , що пов`язана з розрахунковим рахунком № НОМЕР_12 відкритим на ім`я ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ), отриманих за допомогою камер спостереження банкоматів за місцем знаходження банкоматів на час проведення вказаних операцій, документів з інформацією щодо операцій, проведених за допомогою даних банкоматів у вказаний період часу (зняття готівкових грошей, перевірка балансу, переводи грошових коштів, оплата послуг, тощо) із зазначенням виду операцій, номерів банківських карт, інших відомостей у період з 12.05.2017 року по 03.11.2017 року;

- відомостей, щодо реєстрації клієнтів: КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ), на сервері банку та на сервері багатоканального телефонного вузла ISP (Internet Service Provider) із зазначенням телефонних номерів, IP-адрес та повних реквізитів інтернет-провайдерів з моменту відкриття вищевказаних рахунків по 02.10.2018 року;

- заяв КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ) на підключення до сервісу «Клієнт - Банк», інформації та роздруківки з повною розшифровкою IP-адрес або груп адрес, номерів мобільних та стаціонарних телефонів користувачів, з яких в адресу ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (МФО НОМЕР_13 ) на підставі угод системи дистанційного обслуговування «Клієнт-Банк» здійснювалось: формування та відправлення в банківську установу платіжних доручень; здійснення платежів в національній або іншій валюті в межах України з поточних рахунків; отримання копій вхідних та вихідних SWIFT - повідомлень, підтвердження платежів від підприємств, з моменту укладення угод системи «Клієнт-Банк» по 02.10.2018 року.

Строк виконання ухвали до 01 листопада 2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.10.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/5590/18

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 14.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні