Ухвала
від 02.10.2018 по справі 202/5590/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/5590/18

Провадження № 1-кс/202/5531/2018

УХВАЛА

Іменем України

02 жовтня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковника поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040000000474 від 13.05.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначив, що Східним офісом Держаудитслужби проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Казенного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 за період з 01.01.2015 року по 31.12.2017 року, якою встановлено фінансові порушення на загальну суму 9 952 207,59 грн., з них порушення, що призвели до втрат ресурсів, на суму 2 455 407,59 грн.

Встановлено, що протягом 2017 року КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відображено господарські операції щодо оприбуткування товарів, робіт та послуг, які фактично не отримано Підприємством, внаслідок чого безпідставно перераховано кошти суб`єктам господарювання на загальну суму 1 589 899,0 грн., у тому числі: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на суму 760 000,0 грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - 300 000,0 грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » - 227 884,0 грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » - 200 000,0 грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » - 102 015,0 гривень. В ході ревізії порушення не відшкодовано.

На письмовий запит (лист від 04.01.2018 № 04-07-15/93) щодо надання для перевірки документів договорів, рахунків, видаткових накладних, платіжних доручень або виписок банку стосовно придбання в зазначених підприємствах товарів, заступник головного бухгалтера КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 , яка працює на посаді з 22.03.2017 року по теперішній час та відповідно до п. 2.1 посадової інструкції здійснює, згідно з чинним законодавством, організацію бухгалтерського обліку та господарсько-фінансової діяльності Підприємства, у листі-відповіді від 05.01.2018 року зазначила, що документи по співпраці з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » втрачені, про що свідчить заява від 02.07.2017 року № 12017040690001674 - зареєстрована в Єдиному державному реєстрі досудових розслідувань, стосовно викрадення бухгалтерських документів. Досудовим слідством встановлено, що 02.07.2017 року ОСОБА_5 зверталась із заявою до Новокодацького ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області у зв`язку з викраденням ноутбука «Lenovo», в заяві та допиті потерпілої відомостей про викрадення будь-яких документів не зазначено.

Крім того, ОСОБА_5 , працюючи на посаді заступника головного бухгалтера, яка відповідно до посадової інструкції забезпечує своєчасне складання бухгалтерської та фінансової звітності на підставі первинних документів, в поясненні зазначила, що у вересні 2017 року при складанні звіту у зв`язку з вірусною атакою операції по контрагентам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » проведено в бухгалтерському обліку без підтверджуючих документів.

Відповідно до посадової інструкції головний інженер КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 здійснював керівництво з питань забезпечення виробництва матеріально-технічними ресурсами та за ремонтно-будівельними роботами. Головний інженер в поясненні зазначив, що не має інформації по вказаним контрагентам. Згідно з п. 8.1.1 Положення від 03.11.2008 року, начальники структурних підрозділів визначають потребу в ресурсах, готують та подають керівнику Підприємства пакет документів для здійснення закупівлі товарів (робіт, послуг). За інформацією наданою начальниками структурних підрозділів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » заявки на придбання товарів в зазначених підприємствах не подавали, товари від товариств не отримували.

З метою документального та фактичного підтвердження виду, обсягу і якості операцій та розрахунків для з`ясування їх реальності та повноти відображення в обліку КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », аудитором ініційовано перед Північним офісом Держаудитслужби проведення зустрічних звірок з контрагентами. Фахівцями ІНФОРМАЦІЯ_7 за місцем реєстрації суб`єктів підприємницької діяльності, здійснено виходи за місцем реєстрації підприємств, однак провести звірки виявилося неможливим у зв`язку з відсутністю їх за місцем реєстрації.

Таким чином, є підстави вважати що грошові кошти, отримані КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з державного бюджету у подальшому перераховуються на фіктивні підприємства та потрапляють в тіньовий сектор економіки. Під час досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », на цей час змінено назву на TOB « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), для здійснення розрахунків у господарській діяльності з КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у іноземній та національній валюті використовувались банківські рахунки № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , що відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_5 .

Банківська документація ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за рахунками № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 знаходиться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_5 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів ТОВ ФІРМА « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), нова назва: TOB « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), з можливістю їх вилучення (виїмки), що зберігаються в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_5 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: оригіналу юридичної справи підприємства ТОВ ФІРМА « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), нова назва: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); довідки-інформації (на паперовому та електронному носіях) про рух грошових коштів на розрахункових рахунках підприємства № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , що відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_5 , із зазначенням повних даних про контрагентів і призначення платежів, з 01.01.2017 по теперішній час; відомостей щодо реєстрації клієнта: ТОВ ФІРМА « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), нова назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), на сервері банку та на сервері багатоканального телефонного вузла ISP (Internet Service Provider) із зазначенням телефонних номерів, IP-адрес та повних реквізитів інтернет-провайдерів з моменту відкриття вищевказаних рахунків по момент виконання ухвали слідчого судді; заяв ТОВ ФІРМА « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), нова назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), на підключення до сервісу «Клієнт - Банк», інформації та роздруківки з повною розшифровкою IP-адрес або груп адрес, номерів мобільних та стаціонарних телефонів користувачів з яких в адресу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (МФО НОМЕР_5 ), на підставі угод системи дистанційного обслуговування «Клієнт-Банк» здійснювалось: формування та відправлення в банківську установу платіжних доручень; здійснення платежів в національній або іншій валюті в межах України з поточних рахунків; отримання копій вхідних та вихідних SWIFT - повідомлень, підтвердження платежів від підприємств, з моменту укладення угод системи «Клієнт-Банк» по момент виконання ухвали слідчого судді.

Слідчий у судове засідання не з`явився, надав заяву в котрій клопотання підтримав, просив задовольнити та розглянути його за його відсутності.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження необхідний тимчасовий доступ до перелічених у клопотанні оригіналів документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_5 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати уповноваженому працівникуправоохоронного органуза дорученнямслідчого ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів ТОВ ФІРМА « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), нова назва: TOB « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з можливістю їх вилучення (виїмки), які зберігаються в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_5 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- оригіналу юридичної справи підприємства ТОВ ФІРМА « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), нова назва: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

- довідки-інформації (на паперовому та електронному носіях) про рух грошових коштів на розрахункових рахунках підприємства № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , що відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » МФО НОМЕР_5 , із зазначенням повних даних про контрагентів і призначення платежів, з 01.01.2017 року по 02.10.2018 року;

- відомостей щодо реєстрації клієнта: ТОВ ФІРМА « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), нова назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на сервері банку та на сервері багатоканального телефонного вузла ISP (Internet Service Provider) із зазначенням телефонних номерів, IP-адрес та повних реквізитів інтернет-провайдерів з моменту відкриття вищевказаних рахунків по 02.10.2018 року;

- заяв ТОВ ФІРМА « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), нова назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на підключення до сервісу «Клієнт - Банк», інформації та роздруківки з повною розшифровкою IP-адрес або груп адрес, номерів мобільних та стаціонарних телефонів користувачів, з яких в адресу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (МФО НОМЕР_5 ) на підставі угод системи дистанційного обслуговування «Клієнт-Банк» здійснювалось: формування та відправлення в банківську установу платіжних доручень; здійснення платежів в національній або іншій валюті в межах України з поточних рахунків; отримання копій вхідних та вихідних SWIFT - повідомлень, підтвердження платежів від підприємств, з моменту укладення угод системи «Клієнт-Банк» по 02.10.2018 року.

Строк виконання ухвали до 01 листопада 2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.10.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/5590/18

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 14.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні