Рішення
від 27.09.2018 по справі 2240/2758/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2240/2758/18

РІШЕННЯ

іменем України

27 вересня 2018 рокум. Хмельницький Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Лабань Г.В. розглянувши адміністративну справу за позовом Головне управління ДФС у Хмельницькій області до Приватне підприємство "ТЕРРАІНКО" про накладення арешту на кошти та інші цінності,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДФС у Хмельницькій області звернулось до суду з позовом до ПП "ТЕРРАІНКО" про накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться у банках, які обслуговують платника податків в сумі 1422,04 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що станом на момент подання позову за відповідачем рахується податковий борг в сумі 1422,04 грн., який в добровільному порядку ним не сплачений, а вжиті позивачем заходи по погашенню боржником податкового боргу не призвели до позитивного результату. А тому просить накласти арешт на кошти та інші цінності вказаного платника податків, що знаходяться у банківських установах.

Ухвалою суду від 15.08.2018 відкрите провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження, без виклику сторін. Копія даної ухвали, яка надіслана судом на адресу відповідача, повернулась на адресу суду без вручення адресату з відміткою поштового відділення "За зазначеною адресою немає".

Відповідно до ч.11 ст.126 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином. У наданий судом термін, відповідач відзив на позовну заяву не подала.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши справу в межах заявлених позовних вимог і наданих сторонами доказів, суд дійшов наступних висновків.

Суд встановив, що згідно даних ГУ ДФС у Хмельницькій області за відповідачем рахується податковий борг в сумі 1422,04 грн.

Відповідно до п.16.1.4 ст.16 Податкового кодексу України (далі - ПК України) відповідач зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Згідно з пп.14.1.175 п.14.1 ст.14 ПК України податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Згідно п.20.1.33. ст.20 ПК України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться в банку, платника податків, який має податковий борг, у разі якщо у такого платника податків відсутнє майно та/або його балансова вартість менша суми податкового боргу, та/або таке майно не може бути джерелом погашення податкового боргу.

Суд встановив, що постановою Хмельницького окружного адміністративного суду по справі №822/2659/16 від 17.01.2017 задоволено позов ГУ ДФС у Хмельницькій області про стягнення з ПП "ТЕРРАІНКО" код 38860139, до Державного бюджету України податкового боргу на загальну суму 1423,00 грн. з банківських рахунків та готівки платника податків - відповідача.

На виконання вказаної постанови, позивач виставляв в установи банків на рахунки відкриті боржником, інкасові доручення про погашення податкового боргу відповідачем. Вищевказані інкасові доручення позивачу повернуті кредитними установами з відміткою про те, що кошти на рахунках боржника відсутні.

З метою виявлення майна, яке можливо використати як джерело погашення податкового боргу, контролюючий орган направляв запити до відповідних державних установ.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта про відсутність зареєстрованого за ПП "ТЕРРАІНКО" нерухомого майна.

Враховуючи зазначене, суд вважає, що позивачем вжиті всі можливі та необхідні заходи для погашення податкового боргу відповідача, однак, зазначені заходи не призвели до погашення боргу.

На підставі вищевикладеного, позивачем правомірно заявлена вимога про накладення арешту на кошти та інші цінності що знаходяться у банківських установах.

Згідно з ч.1 ст.77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст.78 цього Кодексу.

В процесі судового розгляду позивач довів, що вжив всі можливі та необхідні заходи для погашення податкового боргу відповідача, однак, зазначені заходи не призвели до погашення боргу, тому позов необхідно задовольнити

Відповідно до ч.2 ст.139 КАС України при задоволенні позову суб'єкта владних повноважень з відповідача стягуються виключно судові витрати суб'єкта владних повноважень, пов'язані із залученням свідків та проведенням експертиз.

Керуючись статтями 6, 72-77, 139, 244, 246, 250, 255, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ВИРІШИВ:

адміністративний позов Головного управління Державної фіскальної служби України у Хмельницькій області до приватного підприємства "ТЕРРАІНКО" про накладення арешту на кошти та інші цінності задовольнити.

Накласти арешт на кошти та інші цінності приватного підприємства "ТЕРРАІНКО" в сумі 1422 (одна тисяча чотириста двадцять дві) грн., 04 коп., що знаходяться у банківських установах.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного адміністративного суду протягом тридцяти днів з дня його підписання.

Позивач:Головне управління ДФС у Хмельницькій області (вул. Пилипчука, 17, м.Хмельницький, Хмельницька область, 29000 , код ЄДРПОУ - 39492190) Відповідач:Приватне підприємство "ТЕРРАІНКО" (вул. Соборна, 57, кв. (офіс) 37, м.Хмельницький, Хмельницька область, 29000 , код ЄДРПОУ - 38860139) Головуючий суддя

Дата ухвалення рішення27.09.2018
Оприлюднено08.10.2018
Номер документу76877221
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення арешту на кошти та інші цінності

Судовий реєстр по справі —2240/2758/18

Рішення від 27.09.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 15.08.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні