Постанова
від 20.01.2010 по справі 2а-1531/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія 6.6.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

20 січня 2010 року Справа № 2а-1531/10/1270

Луганський окружний адм іністративний суд у складі:

судді Ірметової О.В.,

при секретарі судового зас ідання Коробенко Т.М. ,

за участю сторін:

представник позивача: Ко вальчук В.В.,

представник відповідача: н е з' явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріал и за адміністративним позово м Антрацитівської об' єднан ої державної податкової інсп екції в Луганській області д о Іванівського комбінат у комунальних підприємств пр о припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

16 грудня 2009 року до Лугансь кого окружного адміністрати вного суду надійшов позов Ан трацитівської об' єднаної д ержавної податкової інспекц ії в Луганській області до Іванівського комбінату ко мунальних підприємств про пр ипинення юридичної особи .

В обґрунтування свого позо ву позивач зазначив, що відпо відач Іванівський комбі нат комунальних підприємств не звітує до Антрацитівсько ї ОДПІ в Луганській області б ільше року, що підтверджуєть ся відповідним висновком про надання звітності.

У зв' язку з чим позивач про сив суд припинити юридичну о собу відповідача.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав, надав поясненн я аналогічні позову, просив с уд припинити юридичну особу відповідача у зв' язку з від сутністю за місцем знаходжен ня.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, причин неявки суду не пові домив, про час та дату судовог о засідання був повідомлений належним чином .

Заслухавши пояснення пре дставника позивача, вивчивши матеріали справи, дослідивш и надані докази, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

У судовому засіданні встан овлено, що відповідач Іван івський комбінат комуналь них підприємств зареє стровано Антрацитівською ра йонною державною адміністра цією 15.02.1995 року, реєстраційний н омер 409, та включено до Єдиного державного реєстру та взято на облік до Антрацитівської ОДПІ Луганської області.

Висновком Антрацитівсь кої об' єднаної державної по даткової інспекції у Лугансь кій області від 01.12.2009 року підтв ерджується, що відповідач, як платник податків не надає по даткову звітність з 2008 року, ос тання податкова звітність бу ла надана 18.04.2008 року. Заборгован ості по податках, зборах і обо в' язкових платежах не має.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закон у України «Про систему опода ткування» платники податків і зборів (обов' язкових плат ежів) зобов' язані своєчасно надавати податковим органам декларації про доходи, інші н еобхідні відомості для нарах ування податків та інших обо в' язкових платежів.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України „Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” під ставами для постановлення су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством юридичн ої особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстр і запису про відсутність юри дичної особи за вказаним її м ісцезнаходженням.

Оскільки відповідач більш е року не подає органам держа вної податкової інспекції до кументів фінансової звітнос ті, то це є підставою припинен ня його підприємницької діял ьності.

Відповідно до ч.2 ст. 94 КАС Укр аїни, якщо судове рішення ухв алене на користь сторони - с уб' єкта владних повноважен ь, суд присуджує з іншої сторо ни всі здійснені нею докумен тально підтверджені судові в итрати, пов' язані із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз. Оскільки позивачем не були здійснені судові витрати, та відповіда ч звільнений від їх сплати, п и тання про розподіл судових в итратах не вирішується.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, ст. ст. п.2 ст.38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців», ст . 9 Закону України «Про систему оподаткування», суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги Антрациті вської об' єднаної державно ї податкової інспекції у Луг анській області задовольнит и.

Припинити юридичну особу в ідповідача - Іванівськи й комбінат комунальних під приємств, зареєстрований Ант рацитівською районною держа вною адміністрацією (вул..Жов тнева, 30, смт.Іванівка. Антраци тівський район, Луганська об ласть, 94643, код ЄДРПОУ 03340883).

Постанова суду може бут и оскаржена до Донецького ап еляційного адміністративно го суду. Заява про апеляційн е оскарження постанови суду першої інстанції подається п ротягом десяти днів з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до статті 160 цьог о Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна с карга на постанову суду перш ої інстанції подається протя гом двадцяти днів після пода ння заяви про апеляційне оск арження. Апеляційна скарга м оже бути подана без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо скарг а подається у строк, встановл ений для подання заяви про ап еляційне оскарження.

Постанова може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Донецького апеляційног о адміністративного суду чер ез суд першої інстанції шлях ом подачі в десятиденний стр ок з дня проголошення постан ови заяви про апеляційне оск арження і поданням після цьо го протягом двадцяти днів ап еляційної скарги, з подачею ї ї копії до апеляційної інста нції або в порядку частини 5 ст атті 186 Кодексу адміністратив ного судочинства України. Як що постанову було проголошен о у відсутності особи, яка бер е участь у справі, то строк под ання заяви про апеляційне ос карження обчислюється з дня отримання нею копії постанов и.

Копію постанови направит и державному реєстратору Ант рацитівської районної держа вної адміністрації (94600, Луган ська область, м. Антрацит, вул. Леніна, №44) після набрання пос тановою законної сили.

СУДДЯ О.В. Ірметова

Дата ухвалення рішення20.01.2010
Оприлюднено26.06.2010
Номер документу7688932
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1531/10/1270

Постанова від 18.03.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Борзаниця Сергій Володимирович

Постанова від 20.01.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ірметова Олеся Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні