Ухвала
від 21.09.2018 по справі 711/3181/18
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 711/3181/18

У Х В А Л А

про виправлення описки у судовому рішенні

21 вересня 2018 року смт. Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - Чубая В.В.,

за участі секретаря судового засідання - Кіян С.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в ухвалі Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 24 липня 2018 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя , -

в с т а н о в и в :

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 24 липня 2018 року у справі № 711/3181/18 затверджено мирову угоду, укладену 23 липня 2018 року між ОСОБА_1 та ОСОБА_2

Від позивача ОСОБА_1 надійшла заява про виправлення описки у вказаній ухвалі з проханням зазначити у резолютивній частині замість невірного "Зобов'язати Головне управління Державної казначейської служби України у Черкаській області"вірне "Зобов'язати Управління Державної казначейської служби України у м. Черкасах Черкаської області".

Згідно із ст. 269 ЦПК України суд може за заявою учасників справи виправити допущені у судовому рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Враховуючи положення ч. 2 ст. 269 ЦПК України питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

У судове засідання сторони не з'явилися, про час, дату та місце розгляду заяви повідомлені за адресами, вказаними у матеріалах справи.

Згідно з ч. 2 ст. 247 ЦПК України у зв'язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Судом встановлено наступні обставини справи та визначені відповідно до них правовідносини.

В другому абзаці резолютивної частини ухвали Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 24липня 2018 року допущено описку, а саме невірно вказано назву казначейської служби.

Перевіривши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність виправлення даної описки. При цьому допущена у вказаній ухвалі описка має суто технічний характер та її виправлення не змінює суті прийнятого і проголошеного судового рішення.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 259-263, 269ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Виправити описку в другому абзаці резолютивної частини ухвали Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 24липня 2018 року у справі № 711/3181/18 , виклавши його у наступній редакції:

"Зобов'язати Управління Державної казначейської служби України у м. Черкасах Черкаської області повернути позивачу - ОСОБА_1, 50 відсотків сплаченого ним судового збору у розмірі 1214,50 грн. (квитанція від 20 квітня 2018 року, на суму 2429,00 проведено ПАТ КБ "Приватбанк")".

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Апеляційного суду Черкаської області.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасником справи до або через відповідний суд.

Суддя В.В. Чубай

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення21.09.2018
Оприлюднено04.10.2018
Номер документу76898292
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —711/3181/18

Ухвала від 21.09.2018

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 24.07.2018

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 14.06.2018

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні