Ухвала
від 20.08.2018 по справі 2-513-04
МАР`ЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи 2-513-04

Номер провадження 6/237/161/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.08.18 року м. Курахове

Мар'їнський районний суд Донецької області у складі:

головуючого судді - Сенаторова В.А.

при секретарі Лахно Т.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого документа,-

ВСТАНОВИВ:

До Мар'їнського районного суду Донецької області надійшла заява ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа на виконання рішення Мар'їнського районного суду Донецької області від 08.04.2004 року у цивільній справі № 2-513-04 про стягнення аліментів з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2 на користь ОСОБА_3 на утримання неповнолітніх дітей - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4, у розмірі 1/3 частини з усіх видів доходів громадян, починаючи з 29.03.2004 року.

В обґрунтування своїх вимог заявник в заяві зазначила, що у зв'язку з проведенням АТО та активних бойових дій на території Мар'їнського району та зокрема і в м. Мар'їнка, Мар'їнський ВДВС змінив адресу місця знаходження з 11.07.2014 року, а всі поточні та архівні документи були втрачені.

У судове засідання учасники судового провадження не з'явилися, про час та місце розгляду заяви були повідомлені, причини неявки суду не повідомили.

Суд, дослідивши матеріали заяви, приходить до наступного.

Рішенням Мар'їнського районного суду Донецької області від 08.04.2004 року у цивільній справі №2-513-04 задоволені позовні вимоги про про стягнення аліментів з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2 на користь ОСОБА_3 на утримання неповнолітніх дітей - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4, у розмірі 1/3 частини з усіх видів доходів громадян, починаючи з 29.03.2004 року.

Згідно листа від 20.07.2018 № 14.41-13140, виданого Мар'їнським ВДВС, Мар'їнський ВДВС, у зв'язку з проведенням АТО та активних бойових дій на території Мар'їнського району та м. Мар'їнка, з 11.07.2014 року не знаходиться за адресою: м. Мар'їнка, пр. Ворошилова, 28. Всі поточні та архівні документи, матеріальні цінності залишені у м. Мар'їнка, стан їх збереження невідомий.

Положеннями п. 17.4 Перехідних положень ЦПК України , в редакції діючий на час розгляду заяви, передбачено, що у разі втрати виконавчого документа, суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Відповідно до ст. 22 Закону України "Про виконавче провадження" , в редакції яка діяла на час виникнення спірних правовідносин, (постановлення рішення у справі) виконавчі листи та інші судові документи можуть бути пред'явлені до виконання протягом одного року з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку, встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а у випадках, коли рішення підлягає негайному виконанню, - з наступного дня після його постановлення.

Положеннями статті 23 цього ж Закону передбачено, що строки пред'явлення виконавчого документа до виконання перериваються: 1) пред'явленням виконавчого документа до виконання; 2) частковим виконанням рішення боржником; 3) наданням судом, який видав виконавчий документ, відстрочки або розстрочки виконання рішення; після переривання строку пред'явлення виконавчого документа до виконання перебіг строку поновлюється; час, що минув до переривання строку, до нового строку не зараховується. У разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв'язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред'явлення виконавчого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі повернення виконавчого документа у зв'язку із встановленою законом забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника, - з моменту закінчення дії відповідної заборони.

Також, згідно зі ст. 24 Закону України "Про виконавче провадження" , в редакції на час ухвалення судового рішення та видачі виконавчих листів, стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред'явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Також, згідно зі ч. 1 ст. 433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що вимоги ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого документа підлягають задоволенню.

На підставі ст. 433 ЦПК України , суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого документа - задовольнити .

Видати дублікат виконавчого листа по справі №2-513-04, виданого на підставі рішення Мар'їнського районного суду Донецької області від 08 квітня 2004 року про стягнення аліментів з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2 на користь ОСОБА_3 на утримання неповнолітніх дітей - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4, у розмірі 1/3 частини з усіх видів доходів громадян, починаючи з 29.03.2004 року.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів.

Суддя В.А. Сенаторов

Дата документу 20.08.2018 року

СудМар`їнський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.08.2018
Оприлюднено05.10.2018
Номер документу76906936
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-513-04

Ухвала від 20.08.2018

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Сенаторов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні