Ухвала
від 03.10.2018 по справі 202/6126/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/6126/18

Провадження № 1-кс/202/6360/2018

УХВАЛА

03 жовтня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні слідчого управлінняГУ Національноїполіції вДніпропетровській областіперебувають матеріали досудового розслідування,відомості прояке внесенідо Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.09.2018року за № 42018040000001231, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

03жовтня 2018року доІндустріального районногосуду м.Дніпропетровська надійшлоклопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В своємуклопотанні слідчийпросить:надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , членам слідчої групи, працівникам оперативного підрозділу, що діють на підставі доручення слідчого чи прокурора у даному кримінальному провадженні тимчасовий доступ та вилучення (здійснення виїмки) у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )підприємство ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »,розташованого у АДРЕСА_1 оригіналів документів які підтверджують поставку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зерна (ячменя) у кількості 664,070тонн дляТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »,а саме:документів, що підтверджують ввезення зерна (ячменю) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у кількості 664,070тонн на територію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), вивезення його іншими підприємствами, а також документів щодо осіб, які здійснювали ввезення, вивезення, транспортних засобів, кількості ввезеного, місця розміщення та подальшого використання зерна (ячменю) ) у кількості 664,070тонн (в тому числі укладені договорита додаткидо них, специфікації, складські квитанції, товарно-транспортні накладні, акти прийому-передачі зерна (ячменю) документи щодо походження вказаного зерна (ячменю) у кількості 664,070 тонн, податкові накладні, інші речі, предмети і документи, які можуть мати відношення до вчинення вказаного злочину, являтись по справі речовими доказами, а також мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні. Розглянути клопотання без виклику до суду представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) підприємство ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » та представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) тому що є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вищезазначених документів, з метою уникнення відповідальності тому що повне коло посадових осіб які можуть бути причетні до скоєння злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України, на цей час досудовим слідством не встановлені, посилаючись на обставини викладенні в ньому.

Слідчий СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 у судове засідання не з`явилася, однак надала заяву, відповідно до якої просила розглядати клопотання у свою відсутність.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання без виклику представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Дослідивши матеріали даного клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно доч.1ст.160КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа,яка пред`являєухвалу протимчасовий доступдо речейі оригіналівабо копійдокументів,зобов`язана залишитиволодільцю речейі оригіналівабо копійдокументів описречей іоригіналів абокопій документів,які буливилучені навиконання ухвалислідчого судді,суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених оригіналів документів. Копії документів, які вилучаються або оригінали яких вилучаються, виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання слідчогоє законним,обґрунтованим татаким,що відповідаєвимогам ч.1ст.160КПК Українита підлягаєзадоволенню,оскількивище вказані документи мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст.110,131-132,159-160,162-166,309КПК України,слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )підприємство ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »,розташованого у АДРЕСА_1 надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , членам слідчої групи, працівникам оперативного підрозділу, що діють на підставі доручення слідчого чи прокурора у даному кримінальному провадженні тимчасовий доступ та вилучення (здійснення виїмки) оригіналів документів які підтверджують поставку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зерна (ячменя) у кількості 664,070тонн дляТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »,а саме:документів, що підтверджують ввезення зерна (ячменю) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у кількості 664,070тонн на територію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), вивезення його іншими підприємствами, а також документів щодо осіб, які здійснювали ввезення, вивезення, транспортних засобів, кількості ввезеного, місця розміщення та подальшого використання зерна (ячменю) ) у кількості 664,070тонн (в тому числі укладені договорита додаткидо них, специфікації, складські квитанції, товарно-транспортні накладні, акти прийому-передачі зерна (ячменю) документи щодо походження вказаного зерна (ячменю) у кількості 664,070 тонн, податкові накладні, інші речі, предмети і документи, які можуть мати відношення до вчинення вказаного злочину, являтись по справі речовими доказами, а також мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні. Розглянути клопотання без виклику до суду представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) підприємство ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » та представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) тому що є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вищезазначених документів, з метою уникнення відповідальності тому що повне коло посадових осіб які можуть бути причетні до скоєння злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України, на цей час досудовим слідством не встановлені.

Строк дії ухвали встановити по "02" листопада 2018 року включно.

Відповідно доч.1ст.166КПК Україниу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.10.2018
Оприлюднено23.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/6126/18

Ухвала від 03.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 03.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 03.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні