Постанова
від 03.10.2018 по справі 362/5511/18
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/5511/18

Провадження № 1-кс/362/1721/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 жовтня 2018 року слідчий суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в залі суду в м. Василькові Київської області клопотання старшого слідчого СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення експертизи матеріалів, речовин та виробів,-

в с т а н о в и в :

03.10.2018 р. до Васильківського міськрайонного суду Київської області звернувся слідчий СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 з клопотанням про проведення у кримінальному провадженні №12018110140001801 від 26.09.2018 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст.309 КК України, судової експертизи матеріалів, речовин та виробів, проведення якої доручити експертам Київського НДЕКЦ МВС України.

Клопотання слідчого мотивовано наступним.

В провадженні СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110140001801 від 26.09.2018 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого за ч.1 ст.309 КК України, тобто незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

26.09.2018 року в ході проведення огляду місця події на узбіччі проїжджої частини по вул. Київська с.Залізний Хутір Васильківського району Київської області, поблизу домоволодіння за адресою: вул. Київська,1, с. Залізний Хутір, Васильківського району Київської області, у салоні автомобіля ВАЗ 21074 д.н.з. НОМЕР_1 яким керував ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , було виявлено та вилучено пачку з під сигарок, вміст якої складав поліетиленовий пакет в середині якого знаходилась порошкоподібна речовина білого кольору.

В ході проведення огляду салону автомобіля марки ВАЗ 21074 д.н.з. НОМЕР_1 , з лівої сторони, на підлозі за сидінням водія, виявлено: дві пачки з-під сигарет марки «Parlіament», біло-синього кольору. Під час огляду вказаних пачок в середині однієї з пачок виявлено 18 поліетиленових пакетиків на застібках, в середині яких міститься порошкоподібна речовина білого кольору, два пластикових фрагменти червоно - білого кольору.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та предметів, які мають значення для кримінального правопорушення, збереження майна (речових доказів), виникла необхідність у невідкладному огляді автомобіля ВАЗ 21074 д.н.з. НОМЕР_1 , який знаходився на узбіччі дороги, за адресою: Київська обл., Васильківський р-н, с Залізний Хутір, вул. Київська,

Виходячи з вище викладеного, 26 вересня 2018 року, з 13 год. 35 хв. до 14 год. 15 хв. відповідно до вимог статей 214, 233, 234 КПК України, слідчий СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_5 , без ухвали слідчого судді, фактично проведено обшук автомобіля марки ВАЗ 21074 д.н.з. НОМЕР_1 , який знаходився на узбіччі дороги, за адресою: Київська обл., Васильківський р-н, с. Залізний Хутір, вул. Київська, 1, з метою збереження речей, які мають істотне значення для досудового розслідування, а також збереження їх властивостей.

Під час обшуку в автомобілі марки ВАЗ 21074 д.н.з. НОМЕР_1 , який знаходився на узбіччі дороги, за адресою: Київська обл., Васильківський р-н, с. Залізний Хутір, вул. Київська, 1, було виявлено:

-пачку з під цигарок з написом «Parlіament», біло-синього кольору, вміст якої становить прозорий поліетиленовий пакет в середині якого знаходиться 18 (вісімнадцять) поліетиленових пакетів на защібці, вміст яких становить порошкоподібна речовина білого кольору та два пластикових фрагменти червоно - білого кольору, які поміщені до спецпакету №02691987 та опечатано належним чином;

-коричнева сумка на ремені, в середині якої виявлено вміст у вигляді двох електронних ваг, платформа одних ваг має нашарування у вигляді порошкоподібної речовини білого кольору, а також три маленькі поліетиленові пакетики на защібках (порожні), та фрагмент плитки (будівельний матеріал) на одній з поверхонь виявлено порошкоподібну речовину білого кольору, поміщені до спец пакету №03346875 та опечатано належним чином;

-полімерний пакунок з вмістом маленьких поліетиленових пакетики на защібках (порожні), поміщені до спец пакету № 03346876 та опечатано належним чином;

-мобільний телефон чорного кольору «Айфон» імеі НОМЕР_2 з номером телефонної картки НОМЕР_3 які поміщено до паперового конверту білого кольору, все вище перелічене вилучено до кімнати РД Васильківського ВП.

Попередня правова кваліфікація ч. 1 ст. 309 КК України, тобто незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

В даному випадку призначення судової ї експертизи матеріалів, речовин та виробів має суттєве значення для проведення повного, всебічного та об`єктивного розслідування, а також встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, які не можливо отримати в інший спосіб.

У зв`язку з зазначеним слідчий звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Слідчий в судове засідання не з`явився, про місце та час його розгляду повідомлявся належним чином, проте, у відповідності до вимог ч. 3 ст. 244 КПК України, неприбуття особи, яка подала клопотання, не перешкоджає розгляду клопотання.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ч. 1 ст. 242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження, або якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Згідно ч. 1 ст. 243 КПК України, експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи, за дорученням слідчого судді чи суду наданні за клопотанням сторони кримінального провадження.

Аналізуючи викладене, беручи до уваги, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого про призначення експертизи матеріалів, речовин та виробів у даному кримінальному провадженні є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись, керуючись ст.ст. 238, 242, 243, 244 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Призначити укримінальному провадженні № 12018110140001801 від 26.09.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.309 КК України судову експертизу матеріалів, речовин та виробів, проведення якої доручити експертам Київського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

- Чи є надана на дослідження порошкоподібна речовина білого кольору у вісімнадцяти (18) поліетиленових пакетиках на защібці, наркотичним засобом, психотропною речовиною чи прекурсором ? Якщо так, то яким саме та яка її маса ?

- Чи є на надана на дослідження речовина (нашарування речовини на двох пластикових фрагментах червоно - білого кольору) наркотичним засобом, психотропною речовиною чи прекурсором? Якщо так, то якими саме та яка їх маса?

Для проведення експертизи направити копію ухвали суду про призначення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів та речові докази: 18 (вісімнадцять) поліетиленових пакетиків з порошкоподібною речовиною білого кольору, що знаходяться в пачці з-під цигарок з написом «Parlіament», біло-синього кольору, два пластикових фрагменти червоно-білого кольору, упакованих в спецпакет «Експертна служба» за № 02691987, який належним чином опечатано.

Надати дозвіл експертам на часткове або повне знищення об`єктів під час проведення дослідження, або зміни його властивостей.

Ухвалу для виконання передати до СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області.

Після проведення зазначеної експертизи надати дозвіл на отримання висновку експерта слідчому СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.10.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —362/5511/18

Постанова від 03.10.2018

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні