Ухвала
від 04.10.2018 по справі 569/18240/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/18240/18

УХВАЛА

04 жовтня 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю слідчого ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_2 яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області радником юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку.

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_2 , звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області радником юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання вказано, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018180000000044 за фактом фіктивного підприємництва ТОВ «Київспецпарксервіс» (код ЄДРПОУ 39748168, м. Рівне, вул. Гагаріна, 39), ТОВ «Спецпарксервіс» (код ЄДРПОУ 37686807, м. Рівне, вул. Гагаріна, 39), ТОВ «Старлес» (код ЄДРПОУ 41260138, м. Рівне, вул. Вінницька, 60), ТОВ «Сантекс Строй» (код ЄДРПОУ 39644444, м. Київ, вул. Дегтяренка, 33), ТОВ «Агрофірма Чорнолазка» (код ЄДРПОУ 41344998, м. Київ, вул. Дегтяренка, 33), ТОВ «Аграрна компанія Маломощаницька» (код ЄДРПОУ 41344929, м. Київ, вул. Дегтяренка, 33), ПП «Терра Трейд ЛТД» (код ЄДРПОУ 41487731, м. Рівне, вул. Вінницька, 60) за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України.

У матеріалах кримінального провадження наявні відомості про те що невстановленими особами, без наміру здійснення діяльності, пов`язаної з продажем товарно-матеріальних цінностей, виконанням робіт або наданням послуг, з метою прикриття незаконної діяльності по незаконному, безпідставному формуванню податкового кредиту з ПДВ та валових витрат суб`єктам господарювання реального сектору економіки, у 2017-2018р. створено та оформлено на підставних осіб ряд підконтрольних суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності, в тому числі ТОВ «Київспецпарксервіс», ТОВ «Спецпарксервіс», ТОВ «Старлес», ТОВ «Сантекс Строй», ТОВ «Агрофірма Чорнолазка», ТОВ «Аграрна компанія Маломощаницька» та ПП «Терра Трейд ЛТД».

У ході аналізу діяльності підприємств встановлено невідповідність придбаних та реалізованих товарів. Так, вказані СГД не займаються повноцінною, самодостатньою підприємницькою діяльністю, а прикриваючись комерційною юридичною особою приховують свою незаконну діяльність.

Використовуючи реквізити та банківські рахунки в комерційних банках ТОВ «Київспецпарксервіс», ТОВ «Спецпарксервіс», ТОВ «Старлес», ТОВ «Сантекс Строй», ТОВ «Агрофірма Чорнолазка», ТОВ «Аграрна компанія Маломощаницька» та ПП «Терра Трейд ЛТД», невстановлені особи, організували документальне оформлення фіктивних фінансово-господарських операцій, з метою заниження податкових зобов`язань з ПДВ та податку на прибуток підприємств для суб`єктів реального сектору економіки.

Таким чином, у діях невстановлених осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за який передбачена ч.1 ст.205 КК України.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено особу, яка причетна до контролю та ведення діяльності з використанням реквізитів вказаних суб`єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності, а саме гр. ОСОБА_4 фактично проживає АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав обґрунтовуючи, що Проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено, що чорнові записи, бухгалтерія, комп`ютерна техніка, засоби електронного зв`язку, фінансово-господарські документи та інші предмети і речі, що використовуються невстановленими особами для прикриття незаконної діяльності використовуючи реквізити ТОВ «Київспецпарксервіс», ТОВ «Спецпарксервіс», ТОВ «Старлес», ТОВ «Сантекс Строй», ТОВ «Агрофірма Чорнолазка», ТОВ «Аграрна компанія Маломощаницька» та ПП «Терра Трейд ЛТД», які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, документи (на паперових та електронних носіях), предмети, печатки та штампи, які можуть свідчити про вчинення злочину, незаповнені документи із відтисками печаток та штампів, чекові книжки, платіжні картки та інші платіжні документи, а також засоби доступу до банківських рахунків, які використовуються в злочинній схемі, документи з ознаками підробки, щодо придбання та подальшої реалізації товарно-матеріальних цінностей та інші документи з ознаками підробки, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні знаходяться за адресою проживання ОСОБА_4 ,який напідставі дорученняприймає управлінськірішення відімені рядусуб`єктів господарськоїдіяльності втому числі ТОВ «Старлес» та ПП «Терра Трейд ЛТД», у житловій квартирі за адресою м.Рівне вул.Вербова, буд. 41Ж, кв. 65

У своїх показаннях співробітник ОУ ДФС у Рівненській області, який здійснює супровід даного кримінального провадження вказує, що чорнові записи, чорнова бухгалтерія, комп`ютерна техніка, засоби електронного зв`язку, фінансово-господарські документи та інші предмети і речі, щодо діяльності ТОВ «Київспецпарксервіс», ТОВ «Спецпарксервіс», ТОВ «Старлес», ТОВ «Сантекс Строй», ТОВ «Агрофірма Чорнолазка», ТОВ «Аграрна компанія Маломощаницька» та ПП «Терра Трейд ЛТД», які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, документи (на паперових та електронних носіях), предмети, печатки та штампи, які можуть свідчити про вчинення злочину, незаповнені документи із відтисками печаток та штампів, чекові книжки, платіжні картки та інші платіжні документи, а також засоби доступу до банківських рахунків, які використовуються в злочинній схемі, документи з ознаками підробки, щодо придбання та подальшої реалізації товарно-матеріальних цінностей та інші документи з ознаками підробки, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні знаходяться в квартирі за адресою АДРЕСА_1 .

Таким чиному слідстває достатніпідстави вважати,що документищодо реєстрації,перереєстрації ТОВ «Старлес», ПП «Терра Трейд ЛТД», документи щодо проведення фінансової діяльності із використанням реквізитів вказаних суб`єктів щодо проведених фінансово-господарських операцій з суб`єктами господарювання реального сектору економіки, знаходяться за адресою проживання ОСОБА_4 , у квартирі за адресою АДРЕСА_1 та існує ризик, що вказані документи, предмети, речі можуть бути знищені.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно від 28.08.2018 №135772568 нерухоме майно за адресою, АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_5 .

Враховуючи викладене, а також, те що іншими способами неможливо одержати фактичні дані та зібрати достатньо доказів, що свідчать про протиправні діяння невстановлених досудовим розслідуванням, які спрямовані на неправомірне формування податкової вигоди та реалізацію товарів поза бухгалтерським обліком, а при тимчасовому доступу до речей і документів існує реальна загроза заміни, ненадання в повному обсязі та знищенні документів, предметів та речей.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши надані матеріали кримінального провадження судом встановлено, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно від 28.08.2018 №135772568 нерухоме майно за адресою, АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , де фактично проживає ОСОБА_4 .

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 236 КПК України, ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором. Для участі в проведенні обшуку може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку має право запросити спеціалістів. Слідчий, прокурор вживає належних заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку осіб, чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені. Незалежно від стадії цієї слідчої дії слідчий, прокурор, інша службова особа, яка бере участь у проведенні обшуку, зобов`язані допустити на місце його проведення захисника чи адвоката, повноваження якого підтверджуються згідно з положеннями статті 50 цього Кодексу.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування можуть знаходиться в квартирі за адресою: АДРЕСА_1 та мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в квартирі за адресою: АДРЕСА_1 (згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно від 28.08.2018 №135772568 нерухоме майно за адресою, АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , де фактично проживає ОСОБА_4 ) з метою встановлення та вилучення документів, предметів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме:

документів які були підставою та подавались для проведення державної реєстрації до державних установ, організацій, реєстраційних, установчих, банківських документів, статуту підприємств (із змінами протягом 2017-2018 років), протоколів зборів учасників товариства, інше, стосовно ТОВ «Київспецпарксервіс» (код ЄДРПОУ 39748168, м. Рівне, вул. Гагаріна, 39), ТОВ «Спецпарксервіс» (код ЄДРПОУ 37686807, м. Рівне, вул. Гагаріна, 39), ТОВ «Старлес» (код ЄДРПОУ 41260138, м. Рівне, вул. Вінницька, 60), ТОВ «Сантекс Строй» (код ЄДРПОУ 39644444, м. Київ, вул. Дегтяренка, 33), ТОВ «Агрофірма Чорнолазка» (код ЄДРПОУ 41344998, м. Київ, вул. Дегтяренка, 33), ТОВ «Аграрна компанія Маломощаницька» (код ЄДРПОУ 41344929, м. Київ, вул. Дегтяренка, 33), ПП «Терра Трейд ЛТД» (код ЄДРПОУ 41487731, м. Рівне, вул. Вінницька, 60),

документів щодо проведених протягом 2017-2018 років фінансово-господарських, інших операцій ТОВ «Київспецпарксервіс», ТОВ «Спецпарксервіс», ТОВ «Старлес», ТОВ «Сантекс Строй», ТОВ «Агрофірма Чорнолазка», ТОВ «Аграрна компанія Маломощаницька» та ПП «Терра Трейд ЛТД», зокрема договори з додатками, угоди, специфікації, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів наданих послуг, товарно-транспортних накладних, документів, що підтверджують якість товарів, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, акти списання ТМЦ, та інших документів, що засвідчують проведення операцій та взаєморозрахунків,

документів, чорнових записів, чорнової бухгалтерії, що свідчать, можуть свідчити, про фіктивність ТОВ «Київспецпарксервіс», ТОВ «Спецпарксервіс», ТОВ «Старлес», ТОВ «Сантекс Строй», ТОВ «Агрофірма Чорнолазка», ТОВ «Аграрна компанія Маломощаницька» та ПП «Терра Трейд ЛТД», проведення безтоварних операцій, ухилення від сплати податків, підробки документів,

документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчить про вчинення злочину;

незаповнені документи із відтисками печаток та штампів,

грошових коштів речей та цінності, які здобуті злочинним шляхом, без належного документального підтвердження;

чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів, а також засобів доступу до банківських рахунків, які використовувалися в даному злочині.

інших документів, речей, предметів, які свідчать про вчинення злочину, про осіб якими вчинено злочин та які причетні до вчинення злочину, які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.10.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу76922779
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/18240/18

Ухвала від 04.10.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні