Ухвала
від 04.10.2018 по справі 569/18508/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/18508/18

УХВАЛА

04 жовтня 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області підпоклвника податкової міліції ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, яке погоджено прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання вказує, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018180000000046 від 23.08.2018 за фактом підроблення документів, які подавались для проведення державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205-1 КК України.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що гр. ОСОБА_5 , не маючи на те законних підстав, вніс до заяви про державну реєстрацію юридичної особи та подав до Держаного реєстратора завідомо неправдиві відомості щодо місцезнаходження юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), відповідальність за що передбачено ч.1 ст.205-1 КК України. Проведеними заходами встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою реєстрації АДРЕСА_1 фінансово-господарську діяльність не здійснює. Від власника приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_6 отримано відомості що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відсутні, жодні послуги на його користь не надавались і відношення до його діяльності немає.

Враховуючи викладене, в діях ОСОБА_5 , службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », інших осіб, вбачаються ознаки кримінального правопорушення щодо подання завідомо неправдивих відомостей для проведення державної реєстрації юридичної особи, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст. 205-1 ККУ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2017-2018 років ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проводило фінансово-господарські, інші, операції із придбання товарів (робіт, послуг) від ФОП ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_3 , АДРЕСА_3 ). Таким чином у ФОП ОСОБА_8 знаходиться інформація та оригінали первинних фінансово-господарських, інших документів, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

З метою підтвердження або спростування наявності умислу у діях службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на підробку документів, що стали підставою для державної реєстрації, ухилення від сплати податків, законності здійснення господарської діяльності, забезпечення цілісності документів, які знаходяться у ФОП ОСОБА_8 , забезпечення їх повного вилучення та огляду та подальшого використання таких доказами по кримінальному проваджені, є необхідність вилучити документи у ФОП ОСОБА_8 , а саме оригінали документів щодо проведених фінансово-господарських, інших операцій протягом 2017-2018 років із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », оскільки інформація яка у них знаходиться, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в даних документах, зокрема щодо осіб якими подавались документи, які формували вказані документи, щодо реальності здійснення господарських операцій, осіб, якими готувались вказані документи, інше, можуть бути використані при допитах, документальних перевірках, як речові докази, при проведенні почеркознавчої, судово-економічної та інших криміналістичних експертиз, пред`явлення документів під час проведення слідчих дій, інших слідчих, процесуальних діях.

Іншим способом, ніж вилучити документи у ФОП ОСОБА_8 неможливо довести обставин вчинення кримінального правопорушення.

Слідчий в судове засідання не з`явився з поважних причин, подав суду клопотання про розгляд справи у його відсутності, повністю підтримує клопотання та просить його задоволити з підстав викладених у ньому.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

З урахуванням заяви слідчого, відповідно до ч.4ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Клопотання розглядається у відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи відповідно до ч.2ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч.1ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Оскільки у клопотанні слідчим наведено достатньо підстав, які відповідають вимогам встановленим ч.5ст. 163 КПК України, що речі та документи, про які йдеться у клопотанні, мають суттєве значення для кримінального провадження, оскільки інформація, яка міститися в них може бути використана як доказ, і без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.159,162-164 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати слідчим слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області, що входять до складу групи слідчих по кримінальному провадженню №32018180000000046 від 23.08.2018, ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , або оперативним працівникам ОУ ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , або іншим працівникам податкової міліції за їх дорученням (постанова відповідно до ст.40, 41, 218 КПК України), тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість вилучити їх (здійснити їх виїмку) у ФОП ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_3 , АДРЕСА_3 ), які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні: Оригіналів документів щодо проведених протягом 2017-2018 років фінансово-господарських, інших операцій, із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , м. Рівне), зокрема договори з додатками, угоди, специфікації, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів наданих послуг, товарно-транспортних накладних, документів, що підтверджують якість товарів, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, акти списання ТМЦ, та інших документів, що засвідчують проведення операцій та взаєморозрахунків, а також документів щодо придбання (походження) товарів (робіт, послуг), які реалізовані для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У випадку, якщо дані документи були витребувані чи проводилось їх вилучення раніше, надати належним чином завірені їх копії та документи на підставі яких було витребувано чи вилучено дані документи.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.10.2018
Оприлюднено23.02.2023

Судовий реєстр по справі —569/18508/18

Ухвала від 04.10.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні