Ухвала
від 01.10.2018 по справі 369/4373/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:369/4373/18

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

"01" жовтня 2018 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Чех Н.А.,

з участю секретаря - Кузьменко А.М . ,

з участю:

представник позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва, клопотання представника позивача про залучення до участі третьої особи по справі за позовною заявою Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання договору наступної іпотеки недійсним, -

встановив:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебуває на розгляді цивільна справа за позовною заявою Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання договору наступної іпотеки недійсним.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про залучення у якості третьої особи ТОВ Труб-Інжбуд . Своє клопотання обґрунтував тим, що 14.04.2018 року відбулися електронні торги щодо реалізації нерухомого майна (нежиле приміщення хімічного цеху (в літ. Е ), загальною площею 13 491,30 м 2 , що розташоване за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька, будинок № 46), яке є предметом спору. Переможцем торгів стало ТОВ Труб-Інжбуд , з яким укладено Договір купівлі-продажу нерухомого майна.

В судове засідання відповідачі не з'явилися, про день, час та місце розгляду справи сповіщалися згідно норм процесуального законодавства.

Вислухавши представника позивача, перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов'язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Статтею 53 ЦПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Встановлено, що позивач звернувся до суду з даним позовом, яким просить визнати недійсним Договір наступної іпотеки від 13.10.2014 року, укладений між ПАТ БГ Банк , ОСОБА_2 та ОСОБА_3, де предметом договору є нежиле приміщення хімічного цеху (в літ. Е ), загальною площею 13491,3 м 2 , що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Червоноткацька, будинок № 46. 08.06.2018 року укладено Договір купівлі-продажу, згідно якого ТОВ Труб-Інжбуд отримало майно - нежиле приміщення хімічного цеху (в літ. Е ), загальною площею 13491,3 м 2 , що знаходиться за адресою: м. Київ, вулиця Червоноткацька, будинок № 46. Дана обставина свідчить про необхідність залучення даного Товариства до участі у справі на стороні позивача.

Крім того, враховується і те, що до суду надійшла заява ТОВ Труб-Інжбуд про залучення товариства до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 2, 53,258, 260, 353 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання представника позивача про залучення до участі третьої особи в по справі за позовною заявою Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання договору наступної іпотеки недійсним - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання договору наступної іпотеки недійсним, в якості третьої особи на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю Труб-Інжбуд (код ЄДРПОУ 32735917, адреса, м. Київ, вулиця Мельникова, будинок № 12).

Роз'яснити третій особі її право надіслати (надати) пояснення з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України не пізніше п'ятнадцяти днів з дня отримання ухвали. Копія пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надсиланням (наданням) пояснень до суду.

Копію ухвали направити залученій стороні.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на сторінці офіційного вебпорталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://dn.ki.court.gov.ua

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.10.2018
Оприлюднено05.10.2018

Судовий реєстр по справі —369/4373/18

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 09.10.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 14.12.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Рішення від 14.11.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 23.07.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 05.06.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 24.04.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні