Ухвала
від 06.08.2018 по справі 757/38380/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/38380/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 серпня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 звернувся до суду з наведеним вище клопотанням.

В обґрунтуваннізаявленого клопотанняслідчий вказує,що з метою встановлення обставин створення та діяльності ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", встановлення осіб, які здійснювали поставлення на податковий облік, перевірки показань зокрема підозрюваної ОСОБА_5 , надання експертам для проведення призначеної почеркознавчої експертизи документів об`єктів досліджень, а саме: оригіналів документів, виконаних ОСОБА_5 не менше як на 8-10 аркушах паперу формату А4 (по 10-15 підписів на кожному аркуші), використання як доказів відомостей, що містяться в них та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до даних документів з можливістю їх вилучити в оригіналі, які зберігаються у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

В судове засідання слідчий не з`явився, про місце і час розгляду клопотання повідомлений належним чином. Слідчий подав до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

У клопотанні, сторона кримінального провадження просить слідчого суддю розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

З матеріалів клопотання вбачається, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018000000000200 за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України.

В ході слідства встановлено, що ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюється у внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ідентифікаційний код НОМЕР_2 ) завідомо неправдивих відомостей.

Вказане підприємство - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зареєстровано 04.03.2016 у ІНФОРМАЦІЯ_3 та того ж дня взято на облік у ІНФОРМАЦІЯ_4 .

На даний час триває проведення почеркознавчої експертизи в ІНФОРМАЦІЯ_5 з метою встановлення виконавців підписів від імені ОСОБА_5

30.07.2018 отримано клопотання судового експерта про надання вільних зразків підпису ОСОБА_5 на оригіналах документів, виконаних не менше як на 8-10 аркушах паперу формату А4 (по 10-15 підписів на кожному аркуші).

Відповідно до відповіді Пенсійного фонду України від 09.06.2017 № 18424/04-22 ОСОБА_5 в період з 02.11.2015 по 08.04.2016 працювала в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Разом з цим, в ході досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів до яких стороні обвинувачення необхідно отримати тимчасовий доступ містять індивідуальні сліди підписів і рукописного тексту осіб, які їх склали та засвідчили, тому їх дослідження, проведення почеркознавчих експертиз, огляд, приєднання як доказу, можливі лише в разі надання тимчасового доступу до них та їх вилучення в оригіналах.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до вказаних документів, а саме до оригіналів документів, виконаних ОСОБА_5 не менше як на 8-10 аркушах паперу формату А4 (по 10-15 підписів на кожному аркуші) неможливо встановити осіб, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення, отримання доказів та їх перевірки (зокрема показань свідків), провести призначені експертизи та встановити інші обставин, які мають суттєве значення для кримінального провадження.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення.

На підставі викладеного, ст. 108, ст.ст.160, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , слідчому СВ Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 тимчасовий доступ до оригіналів документів, виконаних ОСОБА_5 не менше як на 8-10 аркушах паперу формату А4 (по 10-15 підписів на кожному аркуші), які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення в оригіналах (здійснення їх виїмки).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник № 1 - у матеріалах судового провадження; примірник № 2 та завірену копію ухвали надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.08.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/38380/18-к

Ухвала від 06.08.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні