Ухвала
від 27.09.2018 по справі 127/24365/18
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/24365/18

Провадження №1-кс/127/12781/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2018 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого управлінняГоловного управлінняНаціональної поліціїу Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором ОСОБА_4 , вказавши, що в посадові особи ВОКСЛП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та їх дочірніх підприємств зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби, на протязі 2016-2017 років, склали, погодили та затвердили ціни налісо продукціюДочірніх підприємств ВОКСЛП« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,згідно якиху продовж 2016-2017 років, реалізовано лісо деревини за заниженою ціною.

Під час досудового розслідування виникла необхідність тимчасового доступу до оригіналів документів, які знаходяться у володінні Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , а саме наряд-акт на виконання робіт Форма № ЛГ-1, Журнал виконаних лісогосподарських робіт Форма № ЛГ-2, Журнал інших виконаних робіт Форма № ЛГ-3, щоденник приймання робіт по заготівлі (вивезенню) лісопродукції Форма № ЛГ-4, щоденник приймання робіт по розряжуванню деревних хлистів Форма № ЛГ-5, рапорт про рух лісопродукції Форма № ЛГ-6, реєстр товарно-транспортних накладних Форма № ЛГ-9, журнал надходження лісопродукції від вивозки Форма № ЛГ-10, книга обліку лісопродукції Форма № ЛГ-11, щоденник надходження сировини в цех переробки деревини Форма № ЛГ-12, акт приймання давальницької деревини на розпилювання Форма № ЛГ-13, книга обліку давальницької деревини Форма № ЛГ-14, наряд-акт на переробку деревини Форма № ЛГ-15, змінний рапорт про розпилювання Форма № ЛГ-16, журнал показників по розпилюванню деревини та роботі лісопильних рам Форма № ЛГ-17, відомість обліку виготовленої продукції переробки деревини і витрати сировини Форма № ЛГ-18, акт на зміну якості продукції Форма № ЛГ-19, наряд на відпуск лісопродукції Форма № ЛГ-20, журнал реєстрації нарядів на відпуск лісопродукції Форма № ЛГ-21, специфікація накладна на відправлення лісопродукції залізницею/водним шляхом Форма № ЛГ-22, журнал реалізації ( відпуску ) лісопродукції Форма № ЛГ-23, накладна на реалізацію лісопродукції, договір на придбання лісо продукції, банківська виписка про отримання коштів за реалізовану лісо продукцію, обігово-сальдова відомість по рахунку 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями», звіт про виконання виробничого плану лісового господарства (форма 10 ЛГ) за період часу 2016-2017 р.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що для встановлення істини у кримінальному провадженні необхідно отримати доступ до запитуваних документів, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому слідчий звернувся з даним клопотанням до суду.

В судове засідання слідчий не з`явився, однак надав до суду заяву, в якій просить дане клопотання розглянути без його участі. Вищевказане клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник Дочірньогопідприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Вінницькогообласного комунальногоспеціалізованого лісогосподарськогопідприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Суд, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч. 5, 6 ст. 163 КПК України Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають в Дочірньому підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 та неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також зазначені документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159-164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати слідчому СУГУНПу Вінницькій області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, володільцем яких являється Дочірнє підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: наряд-акт на виконання робіт Форма № ЛГ-1, Журнал виконаних лісогосподарських робіт Форма № ЛГ-2, Журнал інших виконаних робіт Форма № ЛГ-3, щоденник приймання робіт по заготівлі (вивезенню) лісопродукції Форма № ЛГ-4, щоденник приймання робіт по розряжуванню деревних хлистів Форма № ЛГ-5, рапорт про рух лісопродукції Форма № ЛГ-6, реєстр товарно-транспортних накладних Форма № ЛГ-9, журнал надходження лісопродукції від вивозки Форма № ЛГ-10, книга обліку лісопродукції Форма № ЛГ-11, щоденник надходження сировини в цех переробки деревини Форма № ЛГ-12, акт приймання давальницької деревини на розпилювання Форма № ЛГ-13, книга обліку давальницької деревини Форма № ЛГ-14, наряд-акт на переробку деревини Форма № ЛГ-15, змінний рапорт про розпилювання Форма № ЛГ-16, журнал показників по розпилюванню деревини та роботі лісопильних рам Форма № ЛГ-17, відомість обліку виготовленої продукції переробки деревини і витрати сировини Форма № ЛГ-18, акт на зміну якості продукції Форма № ЛГ-19, наряд на відпуск лісопродукції Форма № ЛГ-20, журнал реєстрації нарядів на відпуск лісопродукції Форма № ЛГ-21, специфікація накладна на відправлення лісопродукції залізницею/водним шляхом Форма № ЛГ-22, журнал реалізації ( відпуску ) лісопродукції Форма № ЛГ-23, накладна на реалізацію лісопродукції, договір на придбання лісо продукції, банківська виписка про отримання коштів за реалізовану лісо продукцію, обігово-сальдова відомість по рахунку 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями», звіт про виконання виробничого плану лісового господарства (форма 10 ЛГ) за період часу з 2016 по 2017 р.р.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення27.09.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу76933765
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —127/24365/18

Ухвала від 27.09.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні