Ухвала
від 05.10.2018 по справі 7/122 а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№7/122 А

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

05 жовтня 2018 року

м.Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Крутько О.В. розглянув в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №7/122А за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді до ДП “Львіввугілля” (відокремленого підрозділу – шахти “Відродження”) про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

14.09.2018 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області звернулося до Львівського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження щодо примусового виконання виконавчого листа у справі №7/122А за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді до ДП “Львіввугілля” (відокремленого підрозділу – шахти “Відродження”) про стягнення заборгованості.

Заява мотивована тим, що відповідно до пункту 5 розділу VII Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» - Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів. 12.07.2018 року припинено Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді. Правонаступником Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області, тому заявник просить замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа від 04.09.2008 року у справі №7/122А.

При прийнятті ухвали, суд виходить з наступного.

Згідно з ч.1 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, змінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно ч.4 ст.379 КАС України, положення цієї статті застосовується також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив. У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім'я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження

Отже, необхідною умовою для заміни сторони у виконавчому провадженні є її заміна саме правонаступником.

Постановою Господарського суду Львівської області від 08.07.2008 року позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді задоволено, зобов'язано Державне підприємство “Львіввугілля” впродовж трьох місяців рівними частинами на користь позивача сплатити борг у розмірі 650638,34 грн..

На виконання вказаної постанови Господарським судом Львівської області 04.09.2008 видано виконавчий лист №7/122А.

12.07.2018 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення юридичної особи Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді.

Відповідно до пункту 5 розділу VII Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» - Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, йог виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів. Правонаступником Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку, що існують достатні правові підстави для заміни стягувача в порядку ст.379 КАС України з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді (код ЄДРПОУ 25258320) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (код ЄДРПОУ 41322361).

Керуючись ст.ст.243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №7/122А за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді до ДП “Львіввугілля” (відокремленого підрозділу – шахти “Відродження”) про стягнення заборгованості - задовольнити повністю.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа від 04.09.2008 року у справі №7/122А з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Червонограді (код ЄДРПОУ 25258320) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (код ЄДРПОУ 41322361).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду у порядку та строки передбачені ст.ст.295, 297 КАС України.

Суддя                                                             Крутько О.В.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.10.2018
Оприлюднено09.10.2018
Номер документу76937797
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7/122 а

Ухвала від 05.10.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні