Ухвала
від 05.10.2018 по справі 1540/3704/18
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1540/3704/18

У Х В А Л А

05 жовтня 2018 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Бойко О.Я.

розглянувши в порядку письмового провадження по справі клопотання представника позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі за позовом Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області до Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області, Державного реєстратора Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області Колісніченко Т.П., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю СТАТУС ОПТ про скасування запису про державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи від 28.03.2018 р., які стосуються зміни місцезнаходження підприємства,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться позовна заява Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області до Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області, Державного реєстратора Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області Колісніченко Т.П. третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю СТАТУС ОПТ про скасування запису про державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи від 28.03.2018 р., які стосуються зміни місцезнаходження підприємства.

Протокольною ухвалою занесеною в протокол судового засідання від 04.10.2018 було залучено другим відповідачем Державного реєстратора Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області Колісніченко Т.П.

Відповідно до ч. 6 ст. 48 Кодексу адміністративного судочинства України, після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

27.08.2018 року від позивача через канцелярію суду надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у зв'язку із територіальною віддаленістю.

Так, у своєму клопотанні представник позивача просить суд забезпечити його участь у судовому засіданні по даній справі у режимі відеоконференції та доручити Івано-Франківському окружному адміністративному суду забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконференції, яке обґрунтоване тим, що позивач ГУ ДФС в Івано-Франківській області територіально віддалений від Одеського окружного адміністративного суду та те, що відрядження уповноваженого представника ГУ ДФС в Івано-Франківській області до м Одеси призведе до витрачання значних бюджетних коштів .

Відповідно до ч.5 ст.195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно ч.7 ст.195 КАС України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

Відповідно до ч.8 ст.195 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 9 ст.205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про задоволення клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Керуючись ч. 9 ст. 205 ч. 6 ст. 48,ст. ст. 195, 248, 256 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання Позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції по справі №1540/3704/18 за позовом Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області до Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області, Державного реєстратора Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області Колісніченко Т.П., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю СТАТУС ОПТ про скасування запису про державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи від 28.03.2018 р., які стосуються зміни місцезнаходження підприємства.

2. Доручити Івано-Франківському окружному адміністративному суду забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконференції за участю позивача Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області.

3. Призначити перше підготовче судове засідання у режимі відеоконференції на 05.11.2018 року о 15 годині 00 хвилин.

4. Копію ухвали невідкладно направити сторонам та до Івано-Франківському окружному адміністративному суду .

Ухвала оскарженню не належить та набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя О.Я. Бойко

Дата ухвалення рішення05.10.2018
Оприлюднено09.10.2018
Номер документу76938017
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1540/3704/18

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Рішення від 26.12.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 05.10.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 27.07.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні