Ухвала
від 05.10.2018 по справі 344/15945/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/15945/18

Провадження № 1-кс/344/7585/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2018 року м.Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 про проведення обшуку, в рамках кримінального провадження № 12016090110000108 від 05.05.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий за погодженням з прокурором, звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого покликався на те, що у провадженні СУ ГУНП в Івано-Франківській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за № 12016090110000108 від 05.05.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2002 директор державного підприємства «Ворохтянське лісове господарство», (на той час Ворохтянський держлісгосп) ОСОБА_5 , зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, погодив межі земельної ділянки площею 0,2090 га за адресою: с. Поляниця Яремчанської міської ради, яка належить до земель, що перебувають у постійному користуванні вказаного державного підприємства, без її вилучення, після чого 07.05.2007 дана земельна ділянка була передана у власність ОСОБА_6 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, чим державним інтересам спричинено тяжкі наслідки.

Згідно листа відділу Держгеокадастру в м. Яремче Івано-Франківської області № 251/05-06/33 від 23.02.2017 встановлено, що земельна ділянка, площею 0,2090 га раніше належала ОСОБА_6 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії ІФ № 034427 від 27.05.2007, кадастровий номер 2611092001:18:001:0002.

На підставі договору купівлі продаж № 723 від 22.05.2010, вказана земельна ділянка перейшла у власність ОСОБА_7 . В подальшому, здійснено поділ земельної ділянки на підставі технічної документації із землеустрою, в результаті чого утворилися дві земельні ділянки з кадастровими номерами 2611092001:22:001:0775 площею 0,0880 га та 2611092001:22:001:0776 площею 0,1210 га, цільове призначення яких - для індивідуального житлового, гаражного і дачного будівництва.

Сторона кримінального провадження, яка звернулася з даним клопотанням, вказує, що на даний час у вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність у призначенні судової земельно-технічної експертизи, для проведення яких необхідно здійснити розрахунки в програмному комплексі «AutoCAD» та «Digitals», у зв`язку з чим необхідно отримати координати окружної межі земельних ділянок ДП «Ворохтянське ЛГ», які містяться у Геодезичних журналах окружної межі земельних ділянок, що належать ДП «Ворохтянське ЛГ» та право установчих, що підтверджують право власності на земельні ділянки, що належать даному підприємству.

Окрім цього встановлено, що відомості про вчинення даного кримінального правопорушення можуть міститись у оригіналах документів, що підтверджують факт передачі земельної ділянки площею 0,2090 га у власність ОСОБА_6 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, а саме рішеннях, актах погодження меж земельної ділянки, технічній документації про надання у власність, листах на погодження щодо вилучення земель з державної форми власності, які перебували у користуванні ДП «Ворохтянське ЛГ», актах прийому-передачі, заявах та інших документах, які мають значення у справі.

На даний час у слідства є підстави вважати, що вищевказані документи знаходяться в адміністративному приміщенні ДП «Ворохтянське ЛГ» (код 20562421), за адресою: Івано-Франківська область, Яремчанська міська рада, смт. Ворохта, вул. Д. Галицького, 118, яке на праві державної власності належить Державі Україна в особі Кабінету Міністрів України, Державному агентству лісових ресурсів України а тому, виникла необхідність у проведенні обшуку у вказаному приміщенні, з метою відшукання оригіналів вищевказаних документів, які містять фактичні дані, на підставі яких можна провести необхідні судові експертизи, встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження, підлягають доказуванню, впливають на кваліфікацію кримінальних правопорушень та можуть бути використані як докази. Аналізом документів можливо буде встановити коло конкретних службових осіб причетних до вчинення кримінальних правопорушень та експертним шляхом дослідити накладання земельних ділянок. Іншим способом отримати вказані документи не має можливості, оскільки є загроза їх зміни чи знищенню, що унеможливить досягнення мети досудового розслідування.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю наступне.

Згідно з ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України, обшук житла чи іншого володіння особи проводиться лише за ухвалою слідчого судді, з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та документів, що мають значення для досудового розслідування. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

За змістом ч.3 ст.234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням; 8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Стороною кримінального провадження, яка звернулась із даним клопотанням, в судовому засіданні доведено про необхідність отримання дозволу на проведення обшуку з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення , а тому приймаючи до уваги те, що клопотання відповідає вимогам КПК України та підтверджується матеріалами кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим і приходить до переконання, що вказане клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у адміністративному приміщенні ДП «Ворохтянське ЛГ» (код 20562421), за адресою: Івано-Франківська область, Яремчанська міська рада, смт. Ворохта, вул. Данила Галицького, 118, для відшукання оригіналів документи, що підтверджують факт передачі земельної ділянки площею 0,2090 га у власність ОСОБА_6 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, а саме рішеннях, технічній документації про надання у власність, листах на погодження щодо вилучення земель з державної форми власності, які перебували у користуванні ДП «Ворохтянське ЛГ», актах прийому-передачі, заявах та інших документах, які мають значення у справі, а також Геодезичного журналу окружної межі ДП «Ворохтянське лісове господарство» та акти погодження меж земельних ділянок за період з 2002 по 2018 рр., для проведення всіх необхідних судових експертиз.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення05.10.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу76947014
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/15945/18

Ухвала від 05.10.2018

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 05.10.2018

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Шамотайло О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні