Ухвала
від 05.10.2018 по справі 344/15946/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/15946/18

Провадження № 1-кс/344/7586/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2018 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_3 про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 12016090110000108 року від 05.05.2016 року,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого покликався на те, що 2002 року директор державного підприємства «Ворохтянське лісове господарство», (на той час Ворохтянський держлісгосп) ОСОБА_4 , зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, погодив межі земельної ділянки площею 0,2090 га за адресою: с. Поляниця Яремчанської міської ради, яка належить до земель, що перебувають у постійному користуванні вказаного державного підприємства, без її вилучення, після чого 07.05.2007 дана земельна ділянка була передана у власність ОСОБА_5 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, чим державним інтересам спричинено тяжкі наслідки.

Згідно листа відділу Держгеокадастру в м. Яремче Івано-Франківської області № 251/05-06/33 від 23.02.2017 встановлено, що земельна ділянка, площею 0,2090 га раніше належала ОСОБА_5 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії ІФ № 034427 від 27.05.2007, кадастровий номер 2611092001:18:001:0002.

На підставі договору купівлі продаж № 723 від 22.05.2010, вказана земельна ділянка перейшла у власність ОСОБА_6 . В подальшому, здійснено поділ земельної ділянки на підставі технічної документації із землеустрою, в результаті чого утворилися дві земельні ділянки з кадастровими номерами 2611092001:22:001:0775 площею 0,0880 га та 2611092001:22:001:0776 площею 0,1210 га, цільове призначення яких для індивідуального житлового, гаражного і дачного будівництва.

На даний час у вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність у призначенні судової земельно-технічної експертизи, для проведення яких необхідно здійснити розрахунки в програмному комплексі «AutoCAD» та «Digitals», у зв`язку з чим необхідно отримати координати окружної межі земельних ділянок ДП «Ворохтянське ЛГ», які містяться у Геодезичних журналах окружної межі земельних ділянок, що належать ДП «Ворохтянське ЛГ» та право установчих, що підтверджують право власності на земельні ділянки, що належать даному підприємству.

Окрім цього встановлено, що відомості про вчинення даного кримінального правопорушення можуть міститись у оригіналах документів, що підтверджують факт передачі земельної ділянки площею 0,2090 га у власність ОСОБА_5 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, а саме рішеннях, актах погодження меж земельної ділянки, технічній документації про надання у власність, листах на погодження щодо вилучення земель з державної форми власності, які перебували у користуванні ДП «Ворохтянське ЛГ», актах прийому-передачі, заявах та інших документах, які мають значення у справі.

Враховуючи викладене є достатні підстави вважати, що вищевказані документи можуть знаходяться в будинку, господарських будівлях та спорудах, за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає директор ДП «Ворохтянське ЛГ» ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які на праві приватної власності належать дружині ОСОБА_4 ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На даний час виникла необхідність у проведенні обшуку в будинку, господарських будівлях та спорудах, за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 , які на праві приватної власності належать його дружині ОСОБА_6 , для забезпечення виконання завдань кримінального процесуального законодавства щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, проведення необхідних судових експертиз.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, покликаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання вважаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням; 8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

З матеріалів клопотання вбачається, що слідчий планує провести обшук в будинку, господарських будівлях та спорудах, за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає директор ДП «Ворохтянське ЛГ» ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які на праві приватної власності належать дружині останнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , для відшукання оригіналів документи, що підтверджують факт передачі земельної ділянки площею 0,2090 га у власність ОСОБА_5 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, а саме рішеннях, технічній документації про надання у власність, листах на погодження щодо вилучення земель з державної форми власності, які перебували у користуванні ДП «Ворохтянське ЛГ», актах прийому-передачі, заявах та інших документах, які мають значення у справі, а також Геодезичного журналу окружної межі ДП «Ворохтянське ЛГ» та акти погодження меж земельних ділянок за період з 2002 по 2018 рр., для проведення всіх необхідних судових експертиз.

Мета проведеного огляду виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення.

Стороною кримінального провадження, яка звернулась із вказаним клопотання, доведено, що у слідчого були наявні достатні підстави для проведення обшуку в будинку, господарських будівлях та спорудах, за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає директор ДП «Ворохтянське ЛГ» ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які на праві приватної власності належать дружині останнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в будинку, господарських будівлях та спорудах, за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає директор ДП «Ворохтянське ЛГ» ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які на праві приватної власності належать дружині останнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , для відшукання оригіналів документи, що підтверджують факт передачі земельної ділянки площею 0,2090 га у власність ОСОБА_5 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, а саме рішеннях, технічній документації про надання у власність, листах на погодження щодо вилучення земель з державної форми власності, які перебували у користуванні ДП «Ворохтянське ЛГ», актах прийому-передачі, заявах та інших документах, які мають значення у справі, а також Геодезичного журналу окружної межі ДП «Ворохтянське ЛГ» та акти погодження меж земельних ділянок за період з 2002 по 2018 рр., для проведення всіх необхідних судових експертиз.

Ухвала діє до 04 листопада 2018 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення05.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу76947761
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/15946/18

Ухвала від 05.10.2018

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні