Ухвала
від 08.10.2018 по справі 127/24372/18
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/24372/18

Провадження №1-кс/127/12786/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 жовтня 2018 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши усудовому засіданніклопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУГУ Національноїполіції уВінницькій області ОСОБА_3 26.09.2018року звернуласьдо судуз клопотанням,погодженим зпрокурором ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ до документів.

Клопотання мотивовано тим, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018020000000363 від 12.09.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ВОКСЛП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та їх дочірніх підприємств зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби, на протязі 2016-2017 років, склали, погодили та затвердили ціни на лісо продукцію Дочірніх підприємств ВОКСЛП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », згідно яких у продовж 2016-2017 років, реалізовано лісо деревини за заниженою ціною.

На даний час є достатні підстави вважати, що у офісному приміщенні Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , можуть зберігатися документи: наряд-акт на виконання робіт Форма № ЛГ-1, Журнал виконаних лісогосподарських робіт Форма № ЛГ-2, Журнал інших виконаних робіт Форма № ЛГ-3, щоденник приймання робіт по заготівлі (вивезенню) лісопродукції Форма № ЛГ-4, щоденник приймання робіт по розкряжуванню деревних хлистів Форма № ЛГ-5, рапорт про рух лісопродукції Форма № ЛГ-6, реєстр товарно-транспортних накладних Форма № ЛГ-9, журнал надходження лісопродукції від вивозки Форма № ЛГ-10, книга обліку лісопродукції Форма № ЛГ-11, щоденник надходження сировини в цех переробки деревини Форма № ЛГ-12, акт приймання давальницької деревини на розпилювання Форма № ЛГ-13, книга обліку давальницької деревини Форма № ЛГ-14, наряд-акт на переробку деревини Форма № ЛГ-15, змінний рапорт про розпилювання Форма № ЛГ-16, журнал показників по розпилюванню деревини та роботі лісопильних рам Форма № ЛГ-17,відомість обліку виготовленої продукції переробки деревини і витрати сировини Форма № ЛГ-18, акт на зміну якості продукції Форма № ЛГ-19, наряд на відпуск лісопродукції Форма № ЛГ-20, журнал реєстрації нарядів на відпуск лісопродукції Форма № ЛГ-21, специфікація накладна на відправлення лісопродукції залізницею/водним шляхом Форма № ЛГ-22, журнал реалізації ( відпуску ) лісопродукції Форма № ЛГ-23, накладна на реалізацію лісопродукції, договір на придбання лісо продукції, банківська виписка про отримання коштів за реалізовану лісо продукцію, обігово-сальдова відомість по рахунку 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями», звіт про виконання виробничого плану лісового господарства (форма 10 ЛГ) за період часу 2016-2017 р.

Слідчий ОСОБА_5 , який входить до групи слідчих, в судове засідання не з`явився, однак надала до суду заяву, в якій просить дане клопотання розглянути без його участі. Вищевказане клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судовезасідання нез`явився,про причининеявки судне повідомив,хоча пророзгляд бувповідомлений завчаснота належнимчином.Суд вважаєможливим розглянутиклопотання увідсутності представникавідповідно довимог ст.163КПК України.

Відповідно до ст. 107 ч. 4 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Суд, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 159 ч. 1, 2 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не встановлюють собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З матеріалів клопотання вбачається, що посадові особи ВОКСЛП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та їх дочірніх підприємств зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби, на протязі 2016-2017 років, склали, погодили та затвердили ціни на лісо продукцію Дочірніх підприємств ВОКСЛП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », згідно яких у продовж 2016-2017 років, реалізовано лісо деревини за заниженою ціною.

Приймаючи доуваги вищевикладене,суд вважає,що начас розглядувищевказаного клопотаннянаявні достатніпідстави длянадання дозволуслідчому натимчасовий доступдо документів, оскільки слідчим було доведено, що вказані документи знаходяться у володінні Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та сам по собі або в сукупності із іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Крім того, вказані документи можуть допомогти в розкритті даного злочину.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164, 165, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 співробітникам Управління захисту економіки у Вінницькій області ДЗЕ Національної поліції України, за дорученням слідчого, дозвіл на тимчасовий доступ до документів: наряд-акт на виконання робіт Форма № ЛГ-1, Журнал виконаних лісогосподарських робіт Форма № ЛГ-2, Журнал інших виконаних робіт Форма № ЛГ-3, щоденник приймання робіт по заготівлі (вивезенню) лісопродукції Форма № ЛГ-4, щоденник приймання робіт по розкряжуванню деревних хлистів Форма № ЛГ-5, рапорт про рух лісопродукції Форма № ЛГ-6, реєстр товарно-транспортних накладних Форма № ЛГ-9, журнал надходження лісопродукції від вивозки Форма № ЛГ-10, книга обліку лісопродукції Форма № ЛГ-11, щоденник надходження сировини в цех переробки деревини Форма № ЛГ-12, акт приймання давальницької деревини на розпилювання Форма № ЛГ-13, книга обліку давальницької деревини Форма № ЛГ-14, наряд-акт на переробку деревини Форма № ЛГ-15, змінний рапорт про розпилювання Форма № ЛГ-16, журнал показників по розпилюванню деревини та роботі лісопильних рам Форма № ЛГ-17,відомість обліку виготовленої продукції переробки деревини і витрати сировини Форма № ЛГ-18, акт на зміну якості продукції Форма № ЛГ-19, наряд на відпуск лісопродукції Форма № ЛГ-20, журнал реєстрації нарядів на відпуск лісопродукції Форма № ЛГ-21, специфікація накладна на відправлення лісопродукції залізницею/водним шляхом Форма № ЛГ-22, журнал реалізації ( відпуску ) лісопродукції Форма № ЛГ-23, накладна на реалізацію лісопродукції, договір на придбання лісо продукції, банківська виписка про отримання коштів за реалізовану лісо продукцію, обігово-сальдова відомість по рахунку 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями», звіт про виконання виробничого плану лісового господарства (форма 10 ЛГ) за період часу з 2016 по 2017, які знаходяться в приміщенні Дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 .

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76972886
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/24372/18

Ухвала від 08.10.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Чернюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні