Ухвала
від 27.09.2018 по справі 554/7282/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 27.09.2018 Справа № 554/7282/18

Провадження № 1-кс/554/9137/2018

УХВАЛА

іменем України

27 вересня 2018 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 ,

підозрюваного ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання старшого слідчого в ОВС відділу СУ ГУНП в Полтавській області ст. лейтенанта поліції ОСОБА_4 про відсторонення від посади підозрюваного

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Суми, зареєстрованого та мешканця: АДРЕСА_1 , одруженого, працюючого на посаді начальника Горішньоплавнівського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, державного службовця категорії «Б»,

встановила:

Слідчий звернувся досуду зклопотанням провідсторонення відпосади підозрюваного ОСОБА_5 , посилаючись на те, що слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018170000000465 від 27.08.2018 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 3 ст.368 КК України, щодо отримання неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 призначений на посаду начальника Горішньоплавнівського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.

ОСОБА_5 , начальнику Горішньоплавнівського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області присвоєно сьомий ранг державного службовця (категорія «Б»).

Тобто ОСОБА_5 в розумінні п. 2 примітки до ст. 368 КК України є службовою особою, яка займає відповідальне становище.

ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення. передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. а саме: одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням наданого їй службового становища.

10.09.2018 о 21.15 годині ОСОБА_5 затримано у порядку ст. 208 КПК України та о 23.50 годині повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

В діях ОСОБА_5 вбачається склад кримінального правопорушення, відповідальність за вчинення, якого передбачена ч. 3 ст. 368 КК України.

Стосовно підозрюваного ОСОБА_5 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено розмір застави, сплативши яку останній має бути негайно звільнений з-під варти. У зв`язку з вищевикладеним існує необхідність у відстороненні підозрюваного ОСОБА_5 від посади начальника Горішньоплавнівського МВ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора та слідчого, які підтримали клопотання, думку підозрюваного, який не заперечував проти задоволення клопотання, аналізуючи матеріали справи, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно п. 4 ч. 2 ст.131КПК України відсторонення від посади є заходом забезпечення кримінального провадження.

Так, згідно ст. 154 ч.1, ч.2КПК України відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого злочину, і незалежно від тяжкості злочину - щодо особи, яка є службовою особою правоохоронного органу.

Відсторонення від посади здійснюється на підставі рішення слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження на строк не більше двох місяців. Строк відсторонення від посади може бути продовжено відповідно до вимог статті 158 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст. 157 КПК України слідчий суддя, суд відмовляє у задоволенні клопотання про відсторонення від посади, якщо слідчий, прокурор не доведе наявність достатніх підстав вважати, що такий захід необхідний для припинення кримінального правопорушення, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного чи обвинуваченого, який, перебуваючи на посаді, може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження або протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Ураховуючи те,що ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, перебуваючи на посаді начальника Горішньоплавнівського міського відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області та маючи можливість виконання своїх посадових обов`язків, може негативно впливати на хід досудового слідства та судового розгляду шляхом знищення та підроблення документів і речей, які мають значення для досудового розслідування, впливати на свідків у вказаному кримінальному провадженні, а також може вчинити нове кримінальне правопорушення,клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 154-157 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

Клопотання старшого слідчого в ОВС відділу СУ ГУНП в Полтавській області ст. лейтенанта поліції ОСОБА_4 про відстороненнявід посадипідозрюваного ОСОБА_5 , - задовольнити.

Відсторонити підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від посади начальника Горішньоплавнівського міського відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області строком на два місяці в межах строку досудового розслідування, до 9 листопада 2018 року.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Полтавської області протягом п`яти днів з дня її оголошення, а особою, яка перебуває під вартою, - в той же строк з моменту вручення їй копії ухвали.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.09.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76977329
СудочинствоКримінальне
Сутьвідсторонення від посади підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Суми, зареєстрованого та мешканця: АДРЕСА_1 , одруженого, працюючого на посаді начальника Горішньоплавнівського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, державного службовця категорії «Б

Судовий реєстр по справі —554/7282/18

Ухвала від 05.11.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 05.11.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 05.11.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 09.11.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 27.09.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 24.09.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 19.09.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Нізельковська Л. В.

Ухвала від 20.09.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні