Постанова
від 14.02.2008 по справі 10/44-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18



П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"14" лютого 2008 р. Спр ава № 10/44-АП-08

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Александрової Л.І. при секретарі Джафаровій М.Б., роз глянувши у відкритому судово му засіданні справу

за позовом Державної податкової інспекції у м.Хер соні

до Приватного підприєм ця ОСОБА_1

про припинення підприє мницької діяльності

за участю

представників сторін:

від позивача - Литовченко І.О. - старший держ.подат. інс пектор (дов. № 1135/9/10 від 21.01.08 р.);

від відповідача - не прибув ;

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом про припиненн я підприємницької діяльност і фізичної особи - підприємця у зв'язку з неподанням відпов ідачем більше одного року по даткової звітності.

Відповідач відзиву на позо в не надав, явку уповноважено го представника в судове зас ідання не забезпечив.

Приватний підприємець ОС ОБА_1 був зареєстрований як суб'єкт підприємницької дія льності рішенням Комсомольс ького райвиконкому м. Херсон а 19.11.1991 року.

В ДПІ м. Херсона ПП ОСОБА_1 взято на облік як платника по датків з 27.02.1997 р.

Перевіркою встановлено, що починаючи з 01.01.1999 р. ПП ОСОБА_1 не надає бухгалтерську звіт ність та податкові деклараці ї до ДПІ у м. Херсоні.

Заборгованість підприємця перед бюджетом відсутня.

У відповідності з вимогами статті 9 Закону України “Про с истему оподаткування” платн ики податків та зборів зобов ' язані, зокрема, складати зв ітність про фінансово-господ арську діяльність, подавати до державних податкових орга нів, серед інших, декларації т а бухгалтерську звітність, п ов' язані з обчисленням і сп латою податків і зборів. Таки ми платниками податків у від повідності зі статтею 4 зазна ченого Закону є, в тому числі, юридичні особи, на яких, згідн о з законами України, покладе но обов' язок сплачувати под атки і збори.

Згідно до статті 38 Закону Ук раїни “Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців” юрид ична особа підлягає припинен ню на підставі рішення суду у разі неподання протягом рок у органам державної податков ої служби податкових деклара цій, документів фінансової з вітності відповідно до зако ну.

За таких обставин позовні в имоги підлягають задоволенн ю.

На підставі статей 4, 9 Закону України “Про систему оподат кування”, статті 46 Закону Укра їни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців” і керуючись статтями 160-163 КАС України,

постановив:

1. Позовні вимоги задов ольнити.

2.Припинити підприємниць ку діяльність фізичної особи -підприємця ОСОБА_1 (ідент ифікаційний номер НОМЕР_1 ), який проживає за адресо ю: АДРЕСА_1.

3.Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її пр оголошення, а в разі складенн я постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС Ук раїни з дня складення в повно му обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом дв адцяти днів після подання за яви про апеляційне оскарженн я. Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

4.Постанову після набранн я нею законної сили надіслат и державному реєстратору.

Суддя Л.І. Алекса ндрова

Дата підпису

постанови 15.02.2008 р.

Дата ухвалення рішення14.02.2008
Оприлюднено22.04.2010

Судовий реєстр по справі —10/44-ап-08

Постанова від 14.02.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Александрова Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні