Постанова
від 29.05.2008 по справі 13/216-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18



П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"29" травня 2008 р. Спр ава № 13/216-АП-08

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Закуріна М. К. при секр етарі Фінаровій О.Л., розгляну вши у відкритому судовому за сіданні у м. Херсоні справу

за позовом Державної податкової інспекції у Ново троїцькому районі

до Приватного підприєм ця ОСОБА_1

за участю представників:

позивача - Земляков ої Г.В.,

відповідача - не з' яв ився,

про стягнення податков ої заборгованості в розмірі 409,75 грн,

в с т а н о в и в:

Відповідно до позовно ї заяви вимоги ґрунтуються н а факті несплати відповідаче м зазначеної суми податкової заборгованості зі сплати ва ртості торгового патенту.

Відповідачем письмові зап еречення на позов не надані, у зв' язку з чим справа розгля нута за наявними в ній матері алами, наданими позивачем. В т ой же час розгляд справи пров едено без участі представник а відповідача, оскільки він в засідання не з' явився, хоча належним чином був повідомл ений про час та місце судовог о розгляду справи.

Крім викладеного з матеріа лів справи слідує, що відпові дач перебуває на обліку у поз ивача в якості платника пода тків і зборів з березня 2003 року та займається торговельною діяльністю у сфері громадськ ого харчування, знаходячись на загальній системі оподатк ування.

За результатами своєї госп одарської діяльності відпов ідач станом на час звернення позивача з даним позовом має заборгованість зі сплати то ргового патенту в розмірі 409,75 г рн.

Згідно до частини 3 пункту 1 с татті 9 Закону України „Про си стему оподаткування” платни к податків зобов' язаний спл ачувати належні суми податкі в та зборів (обов' язкових пл атежів) у встановлені законо м строки, а згідно до положень статті 1 Закону України „Про п орядок погашення зобов' яза нь платників податків перед бюджетами та державними ціль овими фондами” податковим бо ргом визнається податкове зо бов' язання (з урахуванням ш трафних санкцій), самостійно узгоджене платником податкі в або узгоджене в адміністра тивному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлен ий строк, а також пеня, нарахов ана на суму такого податково го зобов' язання. За змістом підпункту 3.1.1. пункту 3.1. статті 3 цього ж Закону активи платни ка податків можуть бути прим усово стягнені в рахунок пог ашення його податкового борг у виключно за рішенням суду.

Приймаючи до уваги викладе ні обставини, а також врахову ючи, що відповідачем заборго ваність не сплачена, позовні вимоги підлягають задоволен ню в повному обсязі.

На підставі зазначених пра вових норм і керуючись статт ями 158-163, пунктом 3 Прикінцевих т а Перехідних положень КАС Ук раїни,

п о с т а н о в и в :

1.Позовні вимоги задовол ьнити.

2.Стягнути з приватного підп риємця ОСОБА_1 (проживаючо го за адресою: АДРЕСА_1; роз рахунковий рахунок відсутні й, ідентифікаційний номер Н ОМЕР_1) на користь Державної податкової інспекції у Ново троїцькому районі в доход бю джету 409,75 грн податкової забор гованості.

3.Роз' яснити сторонам, що д ана постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження або після ап еляційного розгляду скарги. Заява про апеляційне оскарже ння постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складе ння постанови у повному обся зі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в по вному обсязі. Апеляційна ска рга на постанову суду подаєт ься протягом двадцяти днів п ісля подання заяви про апеля ційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Дата підпису постанови - 29 травня 2008 року

Суддя М.К. Закурін

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення29.05.2008
Оприлюднено07.05.2010
Номер документу7698623
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/216-ап-08

Постанова від 29.05.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні