Постанова
від 10.09.2008 по справі 14/375-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18



П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"10" вересня 2008 р. Сп рава № 14/375-АП-08

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Гридасова Ю.В. при секр етарі Бєлій Є.Ю., розглянув у в ідкритому судовому засіданн і адміністративну справу

за позовом: Державної п одаткової інспекції у м. Херс оні, м. Херсон,

до: Приватного підприєм ця ОСОБА_1, м. Херсон,

про припинення підприє мницької діяльності.

за участю представників ст орін

позивача: Мкртчян Л.С. , державний податковий інспе ктор, дов. № 3806/9/10-105 від 19.03.2008 р.,

відповідача: на засідан ня суду не прибув.

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся з п озовом про припинення відпов ідача як підприємця та припи нення підприємницької діяль ності в зв'язку з неподанням н им більше року бухгалтерсько ї звітності та податкових де кларацій.

Від відповідача, який належ ним чином повідомлений про ч ас та місце розгляду справи, в ідзив та витребуванні матері али не надійшли.

Розглянувши матеріали спр ави, суд вважає, що позовні вим оги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Рішенням виконавчого комі тету Херсонської міської рад и 06.05.1993 р. за № 2165 зареєстровано я к суб'єкт підприємницької ді яльності - приватного підпр иємця ОСОБА_1, що підтвер джується свідоцтвом про держ реєстрацію та присвоєним йом у ідентифікаційним кодом - НОМЕР_1.

Відповідно до чинного зако нодавства відповідач мусив н адавати позивачеві бухгалте рську звітність та податкові декларації, що ним з 01.07.1998 р. не в иконувалося.

Згідно з п. 1 ст. 59 ГК України пр ипинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюєтьс я у випадках, передбачених ци м кодексом - за рішенням суду.

Згідно з п. 15 ст. 58 ГК України с касування державної реєстра ції суб'єкта господарювання здійснюється на підставі ріш ення суду у випадках, передба чених законодавством. Скасув ання (припинення) державної р еєстрації припиняє господар ську діяльність і є підставо ю для здійснення заходів щод о ліквідації суб'єкта господ арювання, який відповідно до п. 6 ст. 59 ГК України ліквідуєть ся у разі скасування його дер жавної реєстрації у випадках , передбачених законодавство м.

Згідно з п. 2 ст. 46 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців” від 15.05.03 р. № 755-ІV, який набрав чинності з 01.07.20 04р., підставами для постановле ння судового рішення щодо пр ипинення підприємницької ді яльності фізичної особи під приємця, зокрема є неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону.

Таким чином, позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі ч. 15 ст. 58, ч. 1 та 6 ст. 59 п. 1, 6 ГК України, ч. 1 та 2 ст. 46, ч. 1 ст . 49 Закону України “Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців”, керуючись ст. 160-163 КАС Укра їни,

в и р і ш и в:

1. Позовні вимоги задово льнити.

2. Припинити підприємниц ьку діяльність фізичної особ и - підприємця ОСОБА_1, адр еса: АДРЕСА_1, ідентифікац ійний код - НОМЕР_1.

3. Постанову після набра ння нею законної сили наді слати державному реєстрато ру за місцем реєстрації фізи чної особи - підприємця для вн есення до Єдиного державного реєстру запису про судове рі шення, щодо припинення підпр иємницької діяльності фізич ної особи - підприємця.

4. Постанова господарськог о суду набирає законної сили після закінчення строку п одання заяви про апеляційне оскарження, встановленого ц им Кодексом, якщо таку заяву н е було подано, якщо було подан о заяву про апеляційне оск арження, але апеляційна ска рга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інс танції набирає законної сил и після закінчення цього стр оку.

5. Про апеляційне оскарже ння рішення суду (постанови) п ершої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтув ання мотивів оскарження і в имоги до суду апеляційної ін станції викладаються в апел яційній скарзі. Заява про ап еляційне оскарження та апе ляційна скарга подаються до адміністративного суду апе ляційної інстанції через су д першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається о собою, яка її подає, до суду а пеляційної інстанції. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інста нції подається протягом деся ти днів з дня її проголошення , а в разі складення постан ови у повному обсязі відпо відно до статті 160 Кодексу адм іністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду п ершої інстанції подається пр отягом двадцяти днів після подання заяви про апеляц ійне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана б ез попереднього подання зая ви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Суд дя Ю.В. Гридасов

Бєла 4 прим.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення10.09.2008
Оприлюднено22.04.2010
Номер документу7698752
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/375-ап-08

Постанова від 10.09.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні