Ухвала
від 08.10.2018 по справі 13/8569-а
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 13/8569-А

УХВАЛА

08 жовтня 2018 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Блонського В.К. розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом прокурора Кам'янець-Подільського району в інтересах держави Управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Виробнича фірма "Іскра" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, в якій просить замінити стягувача у виконавчому листі по справі № 13/8569-А у зв'язку з проведеною реорганізацією відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 № 821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України".

Представники заявника та відповідача в судове засідання не з'явилися, належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду.

Згідно частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну стягувача у виконавчому листі, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Господарським судом Хмельницької області на виконання рішення суду від 14.12.2007 року видано виконавчий лист про стягнення з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю виробничої фірми „Іскра" с. Голосків Кам'янець-Подільського району (код ЄДРПОУ 03786892) на користь Управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі м. Кам'янець-Подільський, вул. Соборна, 9 (код ЄДРПОУ 02739732) суму 14 896,39 (чотирнадцять тисяч вісімсот дев'яносто шість гривень 39 коп.) недоїмки по сплаті страхових внесків.

Відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Загальні умови процесуального правонаступництва встановлено статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Стягувачем у виконавчому листі, який виданий господарським судом Хмельницької області є управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі, яке реорганізоване шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області

Оскільки Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі, заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні слід задовольнити.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну сторони у виконавчому листі у справі № 13/8569-А, а саме стягувача - управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі на Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі № 13/8569-А, виданого господарським судом Хмельницької області 24.12.2007, а саме стягувача - управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі на головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області (вул. Герцена, 10, м. Хмельницький, Хмельницька область, 29013, ідентифікаційний код - 21318350).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя В.К. Блонський

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено10.10.2018
Номер документу76988261
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —13/8569-а

Ухвала від 08.10.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Ухвала від 27.09.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Ухвала від 04.09.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 27.08.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

Постанова від 14.12.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні