Ухвала
від 05.10.2018 по справі 280/4119/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

05 жовтня 2018 року Справа № 280/4119/18

м.Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Стрельнікова Н.В., розглянувши у м.Запоріжжі матеріали адміністративного позову

Бердянського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя (71118, м. Бердянськ, вул. Консульська, 23-л, код ЄДРПОУ 37963785)

до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «НИВА» (71141, Запорізька область, Бердянський район, с.Успенівка, вул. Калініна,7 код ЄДРПОУ 03750345)

про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату пенсії призначеної на пільгових умовах

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Бердянського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя (надалі – позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «НИВА» (надалі - відповідач) про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату пенсії призначеної на пільгових умовах.

Відповідно до пункту 3 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) суддя після одержання позовної заяви зокрема з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Позовна заява подана без додержання вимог, встановленою статтею 161 КАС України, з огляду на наступне.

За правилами частини 3 статті 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачем було надано клопотання про звільнення від сплати судового збору, у задоволенні якого відмовлено судом.

Відповідно до частини 1 статті 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Зокрема, відповідно до підпункту 1 пункту 3 частини 2 статті 4 Закону України «Про судовий збір» за подання адміністративного позову майнового характеру юридичною особою сплачується 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Позивачем до суду не надано належних доказів сплати суми судового збору за звернення до суду з позовною заявою у сумі 1762,00 грн., чим не дотримано вимоги частини 3 статті 161 КАС України.

Також, за правилами частини 4 статті 161 КАС України, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Позивач у своєму позові просить стягнути з відповідача витрати на доставку та виплату пільгових пенсій за Списком №2 за період з квітня 2018 року по вересень 2018 року у сумі 105827,60 грн. по колишнім працівникам.

Однак, на підтвердження своїх вимог позивачем до позову не додано по жодному із вказаних у позові пенсіонеру: протоколів на призначення пенсії, довідок про підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсії за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, розрахунків стажу, довідок про виплачені пенсії.

За вимогами частини 1 статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Такі обставини вказують на невідповідність позовної заяви вимогам процесуального законодавства, а тому, згідно до статті 169 КАС України, вона підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись статтями 160, 161, 241, 243, 246 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Бердянського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «НИВА» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату пенсії призначеної на пільгових умовах – залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви строком 10 днів від дня одержання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху.

Роз'яснити позивачу, що недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом надання суду: оригіналу документу про сплату судового збору у розмірі 1762 грн.; по всім вказаним у позові пенсіонерам: протоколів на призначення пенсії, довідок про підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсії за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, розрахунків стажу, довідок про виплачені пенсії.

Роз'яснити позивачу, що відповідно до п.1 ч.4 ст.169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу (ч.3 ст.169 КАС України) .

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя                                                                                Н.В. Стрельнікова

Дата ухвалення рішення05.10.2018
Оприлюднено16.10.2018
Номер документу77016228
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату пенсії призначеної на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —280/4119/18

Ухвала від 06.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 05.10.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 05.10.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні