Ухвала
від 08.10.2018 по справі 295/13303/18
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/13303/18

1-кс/295/6336/18

УХВАЛА

Іменем України

08.10.2018 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ Житомирського районного відділення поліції Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018060170000862 від 03.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий, звернувся з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку території домоволодіння АДРЕСА_1 та наявних на ній приміщень і споруд, з метою виявлення та вилучення знарядь та засобів вчинення злочину, а також інших речових доказів, що мають значення для кримінального провадження, зокрема: однієї сиро-рослої рослини зовні схожої на рослину коноплі, сирої рослинної маси зеленого кольору зовні схожої на масу рослини коноплі, сухої частково подрібненої рослинної маси із характерним запахом рослини коноплі, двох напівсухих гілок рослини зовні схожих на гілки рослини коноплі, десяти сиро-рослих рослин зовні схожі на рослини коноплі, сухої рослинної маси із характерним запахом рослини коноплі та пристрою для випалювання сухих рослинних мас - «бульбулятора» (дві обрізані полімерні пляшки по половині, одна із донцем, а інша із горловиною, де закріплено дерев`яний мундштук із металевим наперстком всередині і п`ятьма отворами в ньому).

Слідчий вказує на те, що 03.10.2018 близько 13 години у теплиці домоволодіння АДРЕСА_1 , де проживає гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , працівниками поліції виявлено та вилучено напівсухі рослини зовні схожі на рослини коноплі та подрібнену суху рослинну масу зеленого кольору..

Вказану подію 03.10.2018 зареєстровано в Єдиному реєстру досудових розслідувань за №12018060170000862 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

03.10.2018 за добровільної згоди ОСОБА_4 проведено огляд місця події на території домоволодіння АДРЕСА_2 , під час якого у теплиці виявлено та вилучено: одну сиро-рослу рослину зовні схожу на рослину коноплі, сиру рослинну масу зеленого кольору зовні схожу на масу рослини коноплі, суху частково подрібнену рослинну масу із характерним запахом рослини коноплі, дві напівсухі гілки рослини зовні схожих на гілки рослини коноплі; огородженій присадибній ділянці поблизу сараю виявлено та вилучено: десять сиро-рослих рослин зовні схожі на рослини коноплі. Крім того, присутній при огляді ОСОБА_4 добровільно видав працівникам поліції: суху рослинну масу із характерним запахом рослини коноплі та пристрій для випалювання сухих рослинних мас - «бульбулятор» (дві обрізані полімерні пляшки по половині, одна із донцем, а інша із горловиною, де закріплено дерев`яний мундштук із металевим наперстком всередині і п`ятьма отворами в ньому), які були також вилучені.

Вказаний обшук місця події був проведений невідкладно, без ухвали слідчого судді, з метою запобігання можливості пошкодження, псування, знищення речових доказів, які знаходяться в ньому, а саме слідів злочину.

Згідно довідки виконавчого комітету Іванівської сільської ради Житомирського району Житомирської області №2259 від 03.10.2018, власником домоволодіння АДРЕСА_1 являється ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

Допитаний в якості свідка ОСОБА_4 пояснив, що виявлені та вилучені при огляді рослини зовні схожі на рослини коноплі, їх гілки, сухі рослинні маси, пристрій для випалювання сухих рослинних мас належать саме йому.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надіслав на адресу суду заяву про розгляд клопотання без його участі, а тому, на підставі ч. 3 ст. 244 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе провести розгляд клопотання без участі слідчого.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до статті 237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Огляд проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У відповідності із ч. 1 ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Відповідно до ч.1ст. 237 КПК Україниогляд місцевості, приміщення, речей та документів проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Згідно з ч.1ст. 234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Отже, враховуючи вищенаведене слідчий суддя вважає, що слідчим доведено, що проведення обшуку було необхідним для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Житомирського районного відділення поліції Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Житомирської місцевої прокуратури ОСОБА_5 про проведення обшуку в рамках досудового розслідування, внесеними до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018060170000862 від 03.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України- задовольнити.

Легалізувати обшук домоволодіння АДРЕСА_1 , який був проведений 03.10.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу77019187
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/13303/18

Ухвала від 08.10.2018

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Слюсарчук Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні