Ухвала
від 11.10.2018 по справі 744/939/18
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11.10.2018

Справа № 744/939/18

Провадження № 2/744/562/2018

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

11 жовтня 2018 року Семенівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого - судді Гнипа О. І.,

при секретарі Шаповал Ю. В.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в місті Семенівка Чернігівської області цивільну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Айлот до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Стороною позивача подана до суду позовна заява до відповідача, ОСОБА_1, в якій позивач просить стягнути на його користь з відповідача суму боргу у розмірі 17167 гривень 12 копійок.

Представник позивача, за довіреністю ОСОБА_2, у судове засідання не прибула, подала до суду письмову заяву про відмову від позову, судове засідання просила провести за її відсутності, закрити провадження у справі та повернути з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при подачі позову.

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не прибула, була повідомлена належним чином про час та місце судового засідання, подала до суду письмову заяву про розгляд справи за її відсутності, за змістом якої зазначила клопотання позивача про відмову від позову підтримує.

Суд, вивчивши матеріали цивільної справи, вважає за необхідне закрити провадження у даній справі, оскільки відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 255 Цивільного процесуального кодексу України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Разом з тим, закриваючи провадження у справі, за правилами п. 4 ч. 1 ст. 255 Цивільного процесуального кодексу України, суд убачає за потрібне повернути позивачеві, товариству з обмеженою відповідальністю Айлот , за його клопотанням (а.с. 59) 50 відсотків судового збору, сплаченого при подачі позову (а.с. 1), у розмірі 881 (вісімсот вісімдесят одна) гривня 00 копійок.

На підставі викладеного, керуючись ст. 142, 255 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В:

Провадження у цивільній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Айлот до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - закрити у зв'язку з відмовою позивача від позову.

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про повернення частини сплаченого судового збору - задовольнити.

Повернути товариству з обмеженою відповідальністю Айлот (місцезнаходження: вулиця Симиренка, 36, офіс 307, місто Київ, 03134, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 38441475) з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при подачі позову відповідно до платіжного доручення від 22 червня 2018 року № 1068 Ф-Я Київсіті ПАТ КБ Приватбанк у розмірі 881 (вісімсот вісімдесят одна) гривня 00 копійок.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв'язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Чернігівського апеляційного суду шляхом подачі в п'ятнадцятиденний строк апеляційної скарги. До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до суду апеляційної інстанції через Семенівський районний суд Чернігівської області.

Суддя: О. І. Гнип

Дата ухвалення рішення11.10.2018
Оприлюднено12.10.2018
Номер документу77067707
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —744/939/18

Ухвала від 11.10.2018

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 21.08.2018

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 13.07.2018

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні