Ухвала
від 13.10.2018 по справі 161/16311/18
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/16311/18

Провадження № 1-кс/161/8544/18

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

13 жовтня 2018 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про проведення обшуку в іншому володінні особи, а саме, складському приміщенні морозильної камери, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 35 кв. м., яке належить ТОВ "Ювітек" код ЄДРПОУ 23301649, яке орендує ОСОБА_4 РОНКПП НОМЕР_1 та де здійснює свою діяльність ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

за участю прокурора ОСОБА_6 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В:

З клопотання вбачається, що в провадженні СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017030010004611 від 02 жовтня 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 229 КК України.

02 жовтня 2017 року до Луцького ВП ГУНП у Волинській області надійшла заява представника The ProcterGamble Company ОСОБА_7 про те, що невстановлені особи в м. Луцьку та Волинській області здійснюють продаж широкого асортименту побутової хімії, в тому числі, з використанням торговельних марок "Ariel", "Fairy", "Lenor", зокрема, пральні порошки/гелі "Ariel" у тарі 10 л, 5,65 л, 10 кг, 10,4 кг, 8,5 кг, миючі засоби "Fairy" у тарі 5 л, ополіскувачі "Lenor" у тарі 5 л. Крім цього, сипучі порошки/гелі не фасуються Компанією у вищевказаних об`ємах в Україні та не ввозяться в Україну.

В ході розслідування кримінального провадження оперативними працівниками ВПК у Волинській області встановлено групу громадян, які організували на території Волинської області підпільну діяльність виготовленню та продажу продукції побутової хімії таких торгових марок, як: "Ariel", "Tide", "HeadShoulders", "Fairy" та "Vanish". Підроблену продукцію зловмисники збувають як на ринках Волинської області, в тому числі, м. Луцька, так і на території, Рівненської, Житомирської, Хмельницької та Івано-Франківської областей, за допомогою мережі інтернет за лінком https://www.olx.ua/obyavlenie/prodam-pobutovu-hmyu-ariel-persil-fairy-IDusn98.html#7a0f903891.Безпосередньо навище вказаномувеб-ресурсіпропонують допродажу наступнітовари торгових марок: PERSIL 5,05L+Silan, вартістю -150 грн.; PERSIL 10L Universal+Silan, вартістю - 250 грн.; PERSIL 10кг Universal+Silan, вартістю - 240 грн.; PERSIL 5кг Universal+Silan, вартістю - 140 грн.; Мило для рук Safeguard Family 5l Complete 5, вартістю - 130 грн.; Гель для стирки Ariel lenor 10L, вартістю - 250 грн.; Ariel 10L Universal, вартістю - 250 грн.; Ariel 10L Color, вартістю - 250 грн.; PERSIL 10L Universal, вартістю - 250 грн.; Persil 10L COLOR, вартістю - 250 грн.; Ariel 10 кг с lenor, вартістю - 250 грн.; Ariel Actilift Febreze 10,4 kg, вартістю - 240 грн.; Ariel Actilift Color 10,4 kg, вартістю - 240 грн.; PERSIL Universal-Megaperls GOLD 10kg, вартістю - 240 грн.; PERSIL Color Megaperls 10 kg, вартістю - 240 грн.; Ariel Actilift Vollwaschmittel 8.5 kg universal, вартістю - 300 грн.; Ariel Actilift Vollwaschmittel 8.5 kg color, вартістю - 300 грн.; Гель для стирки PERSIL Business Line 5.61 L Power Gel, вартістю - 150 грн.; ARIEL 5,650 L Universal, вартістю - 150 грн.; Гель для стирки ARIEL+ lenor 5.65л, вартістю - 150 грн.; Моющее для посуды Fairy 5л яблуко, вартістю - 140 грн.; Моющее средство Fairy 5л лимон, вартістю - 140 грн.; Ополоскиватель Lenor superfresh 5l, вартістю - 140 грн.; Lenor sensitive pure care, вартістю - 140 грн.

Допитай в якості представника потерпілого ОСОБА_8 повністю підтвердив доводи, викладені в заяві про вчинення злочину, яку подав ОСОБА_7 до Луцького ВП ГУНП у Волинській області та на підставі якої було розпочато вказане кримінальне провадження.

Також проведеними заходами було встановлено, що крім ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 до виготовлення та реалізації фальсифікованих товарів побутової хімії причетні: ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований та фактично проживає за адресою АДРЕСА_2 ; ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований та фактично проживає за адресою АДРЕСА_3 ; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_3 , фактично проживає за адресою АДРЕСА_4 .

В ході проведення подальшого досудового розслідування, в тому числі і під час проведення НСРД було встановлено, що особи, які причетні до виготовлення зазначеної вище фальсифікованої побутової хімії, причетні також до виготовлення іншої фальсифікованої продукції, зокрема кави.

17 вересня 2018 року до Луцького ВП ГУНП у Волинській області надійшла заява Компанії Luigi Lavazza S.p.A. в особі представника, адвоката ОСОБА_7 (свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 3351), який діє на підставі договору про надання правової допомоги від 09.08.2018, про те, що на території м. Луцька та Волинської області, невстановлені особи організували та здійснюють діяльність по виготовленню та реалізації фальсифікованих харчових продуктів, зокрема кави (в тому числі і кави марки LAVAZZA), використовуючи при цьому фірмове найменування та знаки для товарів, використовувати які не мають права, чим власнику спричинено матеріальну шкоду, яка на даний час встановлюється. Вказана заява була зареєстрована в ЖЄО Луцького ВП ГУНП у Волинській області № 33031 від 17.09.2018 та приєднана до кримінального провадження № 12017030010004611 від 02.10.2017, для розгляду в рамках вказаного провадження.

11 жовтня 2018 року на підставі ухвали слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 проведено обшук в складському приміщенні за адресою АДРЕСА_1 , де здійснює свою діяльність ОСОБА_5 , в ході якого було виявлено та вилучено каву в пачках без ідентифікаційних позначень, а також пусті пачки від кави "Lavazza".

12 жовтня 2018 року під час допиту ОСОБА_5 останній повідомив, що дійсно продає каву. Крім цього, ОСОБА_5 вказав, що на даний час разом з ОСОБА_16 замається оформленням документів на виготовлення кави власного торгового знаку "Дейлі". У ОСОБА_17 також є складське приміщення за адресою м. Луцьк, вул. Лідавська, 2, де встановлене обладнання для обжарюванням та мелення кави.

Під час проведення НСРД встановлено, що ОСОБА_5 продає не каву в зернах, а саме мелену каву з додаванням в неї меленого ячменю. У зв`язку з тим, що в складському приміщенні ОСОБА_5 відсутнє обладнання для обжарювання та мелення кави та ячменю, він разом з ОСОБА_16 використовують обладнання, яке встановлено в складському приміщенні ОСОБА_18 на території за адресою м.Луцьк, вул. Лідавська, 2.

Відповідно до договору здачі в оренду основних засобів № 16/12-17 від 16 грудня 2017 року укладеного між ТОВ "Ювітек" в особі директора ОСОБА_19 та ОСОБА_4 , останній орендує складське приміщення морозильної камери, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 загальною площею 35 кв. м.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь вчинення злочину (обладнання, металеві станки для мелення, обжарювання та пакування кави, етикетки з логотипами торгових марок "Lavazza", сировина (паперові та поліетиленові мішки з зернами кави, поліетиленові мішки з ячменем), тари (паперові пачки в які здійснюється фасування фальсифікованої продукції), готової фальсифікованої продукції з логотипами знаку для товарів "Lavazza", інших предметів і матеріалів, що свідчать про вчинення злочину (грошових коштів (в національній та іноземній валюті), які здобуті злочин шляхом, товарно-транспортних накладних (друкованих на аркушах паперу), які можуть свідчити про відправку фальсифікованих товарів за допомогою служб доставки, магнітних носіїв (флеш карти, жорсткі диски) та оптичних дисків для лазерних систем зчитування де може зберігатись інформація про фальсифікований товар, мобільних телефонів, за допомогою яких учасники злочинної діяльності спілкується між собою та з клієнтами щодо вказаної злочинної діяльності) та записів (паперові записники та зошити), де можуть зберігатись записи відносно їх злочинної діяльності, а також інших предметів, які мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду, та речей, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди, тому слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Заслухавши думку слідчого та прокурора, які клопотання підтримали з підстав викладених в ньому та просили його задовольнити, дослідивши матеріали клопотання та долучені до нього документи, суд вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Так, згідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Крім того, ч. 1 ст. 235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст.234 КПК України, тому слідчому СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , слід надати дозвіл на обшук.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 на проведення обшуку в іншому володінні особи, а саме, складському приміщенні морозильної камери, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 35 кв. м., яке належить ТОВ "Ювітек" код ЄДРПОУ 23301649, яке орендує ОСОБА_4 РОНКПП НОМЕР_1 та дездійснює своюдіяльність ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь вчинення злочину (обладнання, металеві станки для мелення, обжарювання та пакування кави, етикетки з логотипами торгових марок "Lavazza", сировина (паперові та поліетиленові мішки з зернами кави, поліетиленові мішки з ячменем), тари (паперові пачки в які здійснюється фасування фальсифікованої продукції), готової фальсифікованої продукції з логотипами знаку для товарів "Lavazza", інших предметів і матеріалів, що свідчать про вчинення злочину (грошових коштів (в національній та іноземній валюті), які здобуті злочин шляхом, товарно-транспортних накладних (друкованих на аркушах паперу), які можуть свідчити про відправку фальсифікованих товарів за допомогою служб доставки, магнітних носіїв (флеш карти, жорсткі диски) та оптичних дисків для лазерних систем зчитування, де може зберігатись інформація про фальсифікований товар, мобільних телефонів, за допомогою яких учасники злочинної діяльності спілкується між собою та з клієнтами щодо вказаної злочинної діяльності) та записів (паперові записники та зошити), де можуть зберігатись записи відносно їх злочинної діяльності, а також інших предметів, які мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду, та речей, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди.

Обшук провести до 13 листопада 2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя:/підпис/

Згідно з оригіналом:

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення13.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77076861
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/16311/18

Ухвала від 13.10.2018

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні