Ухвала
від 09.10.2018 по справі 607/20105/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09.10.2018 Справа №607/20105/18

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СВ ТРВП ТВП Головного управління Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням з прокуромТернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів в рамках кримінального провадження №12018210180000493 від 12 вересня 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 197-1 КК України, звернувся слідчий СВ ТРВП ТВП Головного управління Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням з прокуромТернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 .

В судовому засіданні слідчий СВ ТРВП ТВП Головного управління Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 клопотання підтримав, просить його задовольнити.

Заслухавши слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, 12.09.2018 року в СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області надійшли матеріали за фактом самовільного захоплення земельної ділянки державної форми власності в охоронній зоні прибережно-захисної смуги річки Серет на території Мишковицької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області посадовими особами ПМП " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

За даним фактом 12 вересня 2018 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування №12018210180000493 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення - самовільне зайняття земельної ділянки в охоронних зонах передбачена ч. 2 ст. 197-1 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що працівниками ІНФОРМАЦІЯ_2 проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства при використанні земельної ділянки на території Мишковицької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, кадастровий номер: 6125285400:01:001:0637.

У результаті перевірки встановлено, що земельна ділянка площею 0,1500га кадастровий номер: 6125285400:01:001:0667 категорії земель промисловості, транспорту, зв`язку, енергетики, оборони та іншого призначення із цільовим призначенням для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об`єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій перебуває в оренді з 16.10.2013 року у ПМП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Строк дії речового права 5 років.

При використанні вказаної земельної ділянки ПМП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в особі керівника ОСОБА_5 вийшло за межі орендованої земельної ділянки та самовільно зайняло земельні ділянки загальною площею 0,1986 га, державної форми власності земель водного фонду прибережної захисної смуги. Окрім цього на самовільно зайнятій земельній ділянці знято ґрунтовий покрив площею 0,0590 га.

Також встановлено, що ПМП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » орендує земельну ділянку площею 0,1500га кадастровий номер: 6125285400:01:001:0667 в ІНФОРМАЦІЯ_3 , на підставі договору оренди землі №12 від 27 вересня 2013 року.

Враховуючи вищенаведене в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у вилученні оригіналів документів а саме: проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ПМП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в оренду, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об`єктів енергогенеруючих підприємств і організації (для будівництва міні ГЕС на р. Серет) на території Мишковицької сільської ради Тернопільського району.

Дані документи знаходяться в ТзОВ ЕКК « ІНФОРМАЦІЯ_4 », адреса АДРЕСА_1 .

Згідно ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей та документів особи у володінні якої вони знаходяться,здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З врахуванням вищевикладеного, а також того, що оригінали усіх вище перелічених документів які перебувають в приміщенні ТзОВ ЕКК « ІНФОРМАЦІЯ_4 », адреса АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що вищевказані документи можуть бути використані в кримінальному проваджені як докази, та те, що іншим способом довести факт самовільного захоплення земельної ділянки неможливо, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 162, 163, 164, 309 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ ТРВП ТВП Головного управління Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням з прокуромТернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ заступнику начальника СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області капітану поліції ОСОБА_6 до оригіналів наступних документів: проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ПМП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в оренду, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об`єктів енергогенеруючих підприємств і організації (для будівництва міні ГЕС на р. Серет) на території Мишковицької сільської ради Тернопільського району. Які перебувають в приміщенні ТзОВ ЕКК « ІНФОРМАЦІЯ_4 », адреса АДРЕСА_1 та можливість вилучити оригінали даних документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Головуючий суддяОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення09.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77100092
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/20105/18

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні