Ухвала
від 16.10.2018 по справі 910/3470/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua 0,2

УХВАЛА

м. Київ

16.10.2018Справа № 910/3470/16 За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Унірем-Агро" про перегляд ріщення від 19.09.2016 за нововиявленими обставинами у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Унірем-Агро"

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Унірем-Ойл"

2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерлайнпром"

треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні

відповідачів

1) Приватний нотаріус Дніпропетровського міського нотаріального округу Ричка Юлія Олександрівна

2) Товариство з обмеженою відповідальністю "Унірем-Сервіс"

про визнання договору недійсним

Головуючий суддя Усатенко І.В.

Судді Мудрий С.М.

Гулевець О.В.

Без виклику учасників справи

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва звернулось з позовом Товариство з обмеженою відповідальністю "Унірем-Агро" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Унірем-Ойл" про визнання недійсним договору купівлі-продажу від 03.04.2009 комплексу по переробці та зберіганню зернових культур потужністю 20000 тон на рік (розташованого за адресою: Дніпропетровська область, Криничанський район, смт. Щорськ, вулиця Виконкомівська, 29-а), що укладений між ТОВ "Унірем-Ойл" та ТОВ "Інтерлайнпром".

Рішенням Господарського суду міста Києва від 19.09.2016 № 910/3470/16, яке набрало законної сили, у позові відмовлено повністю.

08.10.2018 через канцелярію суду від позивача надійшла заява про перегляд рішення суду від 19.09.2016 за ново виявленими обставинами.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.10.2018 заяву визначено до розгляду колегією суддів у складі: Головуючий суддя: Усатенко І.В., судді Мудрий С.М, Гулевець О.В.

Дослідивши матеріали заяви про перегляд рішення за ново виявленими обставинами та додані до неї документи, суд дійшов висновку про повернення заяви з наступних підстав.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 60 Господарського процесуального кодексу України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені довіреністю фізичної або юридичної особи.

Пунктом 3 ч. 1 ст. 60 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами.

Відповідно до ст. 322 ГПК України заяви про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами за формою і змістом повинні відповідати вимогам цього Кодексу щодо оформлення позовних заяв до суду першої інстанції. До заяви додаються: 4) документ, який підтверджує повноваження представника особи, яка подає заяву, - якщо заява підписана таким представником;

Згідно з ч. 5 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Відповідно до статті 246 Цивільного кодексу України довіреність від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами.

Заяву про перегляд рішення за нововиявленими обставинами від імені ТОВ "Унірем-Агро" підписано представником за довіреністю ОСОБА_3.

До заяви про перегляд рішення за нововиявленими обставинами долучено копію довіреності б/н від 21.06.2018, якою представника ОСОБА_3 уповноважено на представництво інтересів Товариства з обмеженою відповідальністю "Унірем-Агро" в усіх банківських установах з усіх без виключення питань, що стосуються обслуговування, користування та розпорядження відкритими на ім'я ТОВ "Унірем-Агро" рахунками.

Для цього Довіритель надає Повіреному наступні права: подавати від імені ТОВ Унірем-Агро (з правом підпису) всі необхідні заяви та документи (в тому числі анкети та примірники договорів); замовляти та одержувати будь-які належні Довірителю документи, в тому числі примірники договорів, довідки та виписки про стан рахунків, про рух коштів на рахунках, про залишки грошових коштів па рахунках, про нараховані відсотки, та компенсації, адресовану Довірителю кореспонденцію та документацію, відповіді на звернення в усній чи письмовій формі; відновлювати втрачені документи стосовно рахунків або платежів; сплачувати належні платежі (в тому числі з відкритих на ім'я ТОВ Унірем-Агро рахунків); розписуватись на договорах, платіжних документах банку і будь-яких необхідних документах, в одержанні документів; вчиняти від імені Довірителя всі інші необхідні юридично значущі дії, що пов'язані з обслуговуванням рахунків, визначаючи самостійно необхідність та умови їх здійснення з метою ефективного виконання дорученого в межах і в обсязі передбачених чинним законодавство України для такого роду повноважень.

З долученої до заяви довіреності вбачається, що позивачем не уповноважено представника ОСОБА_3 на представництво інтересів позивача в суді (господарському суді) та відповідно не надано право на підписання від імені ТОВ "Унірем-Агро" заяви про перегляд рішення за нововиявленими обставинами.

Отже суду не надано доказів в підтвердження наявності у представника ОСОБА_3, що підписав заяву, необхідного обсягу повноважень на її підписання.

Таким чином, у суду відсутні підстави вважити, що заява про перегляд рішення за нововиявленими обставинами Товариства з обмеженою відповідальністю "Унірем-Агро" підписана уповноваженою особою, яка має на це право.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи викладене, керуючись п. 1 ч. 5 ст. 174, ст. 322 ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

1. Заяву про перегляд рішення за нововиявленими обставинами Товариства з обмеженою відповідальністю "Унірем-Агро" і додані до неї документи повернути без розгляду.

2. Згідно з ч. 2 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Дана ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому статтею 256 Господарського процесуального кодексу України.

Головуючий суддя І.В.Усатенко

Судді С.М. Мудрий

О.В. Гулевець

Дата ухвалення рішення16.10.2018
Оприлюднено17.10.2018
Номер документу77148562
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/3470/16

Постанова від 14.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Рішення від 27.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 27.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 06.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 25.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Постанова від 05.04.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Демидова A.M.

Ухвала від 31.03.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Демидова A.M.

Ухвала від 20.03.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Демидова A.M.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні