Ухвала
від 16.10.2018 по справі 914/766/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.10.2018 р. Справа № 914/766/18

Господарський суд Львівської області в складі колегії суддів: головуючого судді Гоменюк З.П., суддів Кітаєвої С.Б. та Матвіїва Р.І. розглянувши матеріали справи

за позовом Приватного акціонерного товариства «Компанія з управління активами «Карпати-інвест» , м. Львів

до відповідача-1 Філії Державного дорожнього науково-дослідного інституту ім. М.П. Шульгіна «Львівський регіональний науково-технічний центр» , м.Львів

до відповідача-2 Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Львівгаз» , м. Львів

за участю у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 відділу Державної виконавчої служби міста Львова, м.Львів

про зняття арешту з майна

за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_2;

від відповідача 1, 2 та третьої особи: не з'явилися.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду Львівської області знаходиться справа за позовом Приватного акціонерного товариства «Компанія з управління активами «Карпати-інвест» до відповідача-1 Філії Державного дорожнього науково-дослідного інституту ім. М.П. Шульгіна «Львівський регіональний науково-технічний центр» та до відповідача-2 Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Львівгаз» про зняття арешту з майна.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 17.08.2018р. призначено колегіальний розгляд справи № 914/766/18 у складі трьох суддів.

Згідно протоколу автоматичного визначення складу колегії суддів від 17.08.2018р., членами колегії визначено: головуючий суддя Гоменюк З.П., судді Кітаєва С.Б. та Матвіїв Р.І.

Ухвалою суду від 17.08.2018р. прийнято справу № 914/766/18 до розгляду колегіально, підготовче засідання призначено на 13.09.2018р. Ухвалою суду від 13.09.2018р. підготовче засідання відкладено на 16.10.2018р.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав повністю з підстав, наведених у позовній заяві, підтримав клопотання (вх. № 2454/18 від 19.09.2018р.), відповідно до якого просив суд залучити до участі у справі в статусі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_3 територіальне управління юстиції у Львівській області (код ЄДРПОУ 34942940; 79000, м. Львів, пл. Шашкевича, буд. №1); ОСОБА_4 Бест у формі товариства з обмеженою відповідальністю (код ЄДРПОУ 13827089; 79058, м. Львів, пр. В. Чорновола, буд. №45-А); ОСОБА_5 (ідентифікаційний код НОМЕР_1; 79018, АДРЕСА_1).

В обґрунтування заявленого клопотання, позивач посилається на те, що в процесі розгляду справи, з метою додаткового підтвердження позовних вимог та надання суду пояснення щодо всіх обставин справи, ПрАТ КУА Карпати-Інвест звернулося до Головного територіального управління юстиції у Львівській області з відповідним зверненням з чітко поставленим запитанням (копія звернення наявна в матеріалах справи), проте, як стверджує позивач, Управління державної виконавчої служби у своїй відповіді не надало жодних чітких відповідей на поставлені запитання (копія відповіді наявна в матеріалах справи). Як зазначив позивач, порушені у позовній заяві питання однозначно належать до компетенції територіальних органів Міністерства юстиції України (їх внутрішніх структурних підрозділів та/або управлінь), крім того, позивач вказує на наявну необхідність отримати відповіді на важливі для правильного вирішення справи запитання. Як наголосив позивач, підставою для залучення ГТУЮ у Львівській області до участі у справі також може бути та обставина, що рішення у справі може вплинути на права та обов'язки вказаного суб'єкта, оскільки у випадку задоволення позову, рішення може бути скероване до виконання в Управління державної реєстрації або Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області. Крім того, як стверджує позивач, необхідно залучити до участі у справі в статусі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору інших власників приміщень, що знаходяться у будинку за адресою: м. Львів, вул. Головацького, 23, яка перебуває під забороною відчуження (у арешті), оскільки рішення у даній справі може вплинути на їхні права або обов'язки. Як зазначив позивач, згідно із інформацією, що міститься в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, такими власниками, крім ПрАТ КУА Карпати-інвест , є ОСОБА_4 Беркут у формі товариства з обмеженою відповідальністю та ОСОБА_5.

Суд задовольняє дане клопотання з огляду на таке.

Відповідно до ч.1 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі у разі коли рішення може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін.

Як зазначено в Постанові Пленуму ВГСУ №18 від 26.12.2011р., зокрема п.1.6, Питання про допущення або залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі у справі вирішується ухвалою суду про прийняття позовної заяви до розгляду (із зазначенням про це в ухвалі про порушення провадження у справі) або під час розгляду справи, але до прийняття господарським судом рішення, з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес у даній справі. Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з'ясовувати, чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов'язки, або змінено її наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язків у майбутньому.

Розглянувши матеріали справи, суд вбачає за доцільне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, яка не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_3 територіальне управління юстиції у Львівській області (код ЄДРПОУ 34942940; 79000, м. Львів, пл. Шашкевича, буд. №1); ОСОБА_4 Бест у формі товариства з обмеженою відповідальністю (код ЄДРПОУ 13827089; 79058, м. Львів, пр. В. Чорновола, буд. №45-А); ОСОБА_5 (ідентифікаційний код НОМЕР_1; 79018, АДРЕСА_1), оскільки рішення в даній справі може вплинути на їхні права або обов'язки.

Відповідач-1 явку повноважного представника в судове засідання не забезпечив, причин неявки не повідомив.

Відповідач-2 явку повноважного представника в судове засідання не забезпечив, причин неявки не повідомив.

Третя особа явку повноважного представника в судове засідання не забезпечила, причин неявки не повідомила.

Відповідно до ч.3 ст.177 ГПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки для розгляду справи по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

У відповідності до п.3 ч.2 ст.183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи вищевикладене, для надання можливості сторонам висловити свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, суд вважає за необхідне, з власної ініціативи, продовжити підготовче провадження та відкласти підготовче засідання.

Керуючись ч.3 ст.177, ст.ст. 50, 182, 183, 234 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_3 територіальне управління юстиції у Львівській області (код ЄДРПОУ 34942940; 79000, м. Львів, пл. Шашкевича, буд. №1).

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_4 Бест у формі товариства з обмеженою відповідальністю (код ЄДРПОУ 13827089; 79058, м. Львів, пр. В. Чорновола, буд. №45-А).

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи-4, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_5 (ідентифікаційний код НОМЕР_1; 79018, АДРЕСА_2).

4 . Продовжити строк підготовчого провадження у справі на тридцять днів з наступного дня після закінчення шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі для вирішення спору.

5 . Підготовче засідання відкласти на: 12.11.18 до 12:30. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: м.Львів, вул.Личаківська,128 - зал судових засідань №3.

6. Зобов'язати позивача: надіслати третім особам - 2, 3,4 позовну заяву з долученими до неї матеріалами, докази надіслання представити в наступному підготовчому засіданні.

7. Зобов'язати третіх осіб - 2,3,4: надати суду письмові пояснення по суті позовних вимог, копію пояснень направити учасникам справи .

8. Зобов'язати учасників справи повністю виконати вимоги попередніх ухвал суду в повному обсязі; забезпечити явку повноважних представників в судове засідання .

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на сторінці Господарського суду Львівської області https://court.gov.ua/sud5015/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Гоменюк З.П.

Суддя Кітаєва С.Б.

Суддя Матвіїв Р.І.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення16.10.2018
Оприлюднено17.10.2018
Номер документу77149047
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/766/18

Ухвала від 18.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Рішення від 26.03.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 13.03.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 13.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 23.01.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 14.12.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 16.11.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 12.11.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 13.09.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні