Ухвала
від 23.09.2018 по справі 0840/2744/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПЕРЕДАЧУ АДМІНІСТРАТИВНОЇ СПРАВИ

24 вересня 2018 року Справа № 0840/2744/18 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Татаринов Д.В., розглянувши у порядку письмового провадження питання щодо передачі адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого за позовом

Головного управління ДФС у Запорізькій області (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний 166, код ЄДРПОУ 39396146)

до Петропавлівсько - Борщагівської сільської ради (08130, Київська область, Петропавлівська Борщагівська, вул. Ярослава Мудрого, 1-А)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Приватне підприємство "Петра - Резерв"

про скасування державної реєстрації змін до установчих документів,

ВСТАНОВИВ:

До ОСОБА_1 окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДФС у Запорізькій області (надалі - позивач) до Петропавлівсько - Борщагівської сільської ради (надалі - відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Приватне підприємство "Петра - Резерв", в якому просить суд скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів від 16 лютого 2018 року за №13391050018014734 про зміну місцезнаходження Приватного підприємства "Петра Резерв".

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотримання правил підсудності.

Згідно з пунктом 1 частини 1 статті 20 КАС України, місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні адміністративні справи з приводу рішень дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

16 липня 2018 року ухвалою ОСОБА_1 окружного адміністративного суду позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків позовної заяви.

06 серпня 2018 року від представника позивача до суду надійшло клопотання про продовження терміну для усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою суду від 10 вересня 2018 року строк усунення недоліків позовної заяви продовжено до 20 вересня 2018 року.

Ухвалою суду від 16 липня 2018 року про залишення позовної заяви без руху визначено, що позивачу необхідно обґрунтувати підстави щодо звернення з даною позовною заявою до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду з позовними вимогами до Петропавлівської - Борщагівської сільської ради, у якої місцезнаходженням є Київська область, Петропавлівська Борщагівська, вул. Ярослава Мудрого, 1-А.

Так, представником позивача до суду подано заяву про усунення недоліків, відповідно до якої зазначає, що звернення податкового органу до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду зумовлено статтею 25 КАС України, а саме її диспозитивністю у виборі суду позивачем.

Розглянувши клопотання представника позивача про усунення недоліків позовної заяви, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 1 статті 25 КАС України адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об'єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Суд не погоджується з твердженням представника позивача, що Кодексом адміністративного судочинства України передбачено право Головного управління ДФС у Запорізькій області на розгляд даної позовної заяви саме в ОСОБА_1 окружному адміністративному суді, оскільки за правилами частиною 2 статті 26 КАС України позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Так, відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань №1004460387 від 27 вересня 2018 року Петропавлівсько - Борщагівської сільської ради зареєстрована 17 квітня 1998 року за адресою: 08130, Київська область, Києво-Святошенський район, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Ярослава Мудрого 1-а.

Таким чином, позивач звертаючись із вказаною позовною заявою порушив правила територіальної підсудності визначені частиною 2 статті 26 КАС України.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищевикладене, пред'явлений адміністративний позов Головного управління ДФС у Запорізькій області не підсудний ОСОБА_1 окружному адміністративному судам та підлягає переданню на розгляд до Київського окружного адміністративного суду.

Враховуючи викладене та керуючись статями 6, 20, 29, 171, 286 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Головного управління ДФС у Запорізькій області (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний 166, код ЄДРПОУ 39396146) до Петропавлівсько - Борщагівської сільської ради (08130, Київська область, Петропавлівська Борщагівська, вул. Ярослава Мудрого, 1-А) третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Приватне підприємство "Петра - Резерв" про скасування державної реєстрації змін до установчих документів, у справі № 0840/2744/18, передати на розгляд до Київського окружного адміністративного суду (01133, м. Київ, бул. ОСОБА_2, 26).

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого здійснюється після закінчення строку на оскарження ухвали про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення, а якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення ухвали у повному обсязі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Д.В. Татаринов

Дата ухвалення рішення23.09.2018
Оприлюднено17.10.2018

Судовий реєстр по справі —0840/2744/18

Ухвала від 15.09.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бучик А.Ю.

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бучик А.Ю.

Ухвала від 25.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бучик А.Ю.

Ухвала від 21.05.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Юлія Анатоліївна

Ухвала від 18.04.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Юлія Анатоліївна

Ухвала від 14.03.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 21.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 11.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 23.09.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 09.09.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні