Ухвала
від 16.10.2018 по справі 804/816/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 жовтня 2018 р. Справа №804/816/17

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Олійника В.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження у місті Дніпрі заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №804/816/17 за адміністративним позовом Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровський експериментальний ремонтно-механічний завод" про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсій в сумі 11 526,40 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

13 січня 2017 року Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпропетровську звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом, в якому просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровський експериментальний ремонтно-механічний завод" заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 1 за березень - грудень 2016 року в сумі 11 526,40 грн.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 28.03.2017 у справі №804/816/17 адміністративний позов Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі задоволено. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровський експериментальний ремонтно-механічний завод" (код ЄДРПОУ 02770771) на користь Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі (код ЄДРПОУ 40380679) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №1 за період з березня по грудень 2016 року в сумі 11526,40 грн. (одинадцять тисяч п'ятсот двадцять шість гривень 40 копійок).

19.07.2017 Дніпропетровським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №804/816/17.

27 вересня 2018 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №804/816/17.

Згідно з ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України ( далі - КАС України), суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

До розгляду дану заяву судом призначено на 14:10 год. 16 жовтня 2018 року

Представники позивача та відповідача в судове засідання 16 жовтня 2018 року не з`явилися, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Вказана заява щодо заміни сторони виконавчого провадження мотивована тим, що відповідно до Постанови КМУ від 16.12.2015 року № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Красногвардійському районі м. Дніпропетровська, та управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська, реорганізовано шляхом злиття в Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпропетровську.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 988 від 21.12.2016 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" в назву управління було внесено зміни, а саме: Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпропетровську було змінено на Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі.

Таким чином, правонаступником управління Пенсійного фонду України в Красногвардійському районі м. Дніпропетровська є Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року № 821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 2.

Так, Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області, на підставі зазначеної постанови, реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Положеннями ч. 1 ст. 379 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ст. 52 КАС України в разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, у зв'язку із вибуттям Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі як сторони виконавчого провадження, суд вважає за можливе замінити на стадії виконання рішення суду стягувача - Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі на Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області

Відповідно до частини першої статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Судом встановлено, що 19.07.2017 представнику позивача (стягувачу) видано виконавчий лист по справі №804/816/17. Судове рішення набрало законної сили 09.06.2017, строк пред'явлення виконавчого листа до виконання до 12.09.2017.

Згідно положень частини першої статті 12 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі документи можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох місяців. Частиною шостою цієї статті визначено, що стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Враховуючи те, що строк пред'явлення виконавчого листа до виконання уже сплив, у зв'язку із встановленням Законом тримісячного строку пред'явлення до виконання виконавчого документа та з огляду на те, що позивач позбавлений можливості пред'явити виконавчий документ до виконання та з метою забезпечення виконання виконавчого документа, суд дійшов висновку, що подана заява є такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 295, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №804/816/17 задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) щодо виконання виконавчого листа №804/816/17 - Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі на Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області

Поновити строк пред'явлення до виконання виконавчого листа №804/816/17, виданого Дніпропетровським окружним адміністративним судом, строком на три місяці з дня набрання цією ухвалою законної сили.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) В.М. Олійник Ухвала не набрала законної сили 16 жовтня 2018 року. Суддя З оригіналом згідно. Суддя В.М. Олійник В.М. Олійник

Дата ухвалення рішення16.10.2018
Оприлюднено18.10.2018
Номер документу77150211
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсій в сумі 11 526,40 грн

Судовий реєстр по справі —804/816/17

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 28.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Ухвала від 02.02.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні