Ухвала
від 11.10.2018 по справі 554/762/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 11.10.2018 Справа № 554/762/18

Провадження № 1-кс/554/9663/2018

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2018 року слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання старшого слідчого СВ Полтавського ВП ГУНП України в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у приміщеннях житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради (кодза ЄДРПОУ 03365854), що розташоване за адресою: м. Полтава, вул. Стрітенська, 19, з метою відшукання і вилучення оригіналів документів у паперовому та електронному вигляді щодо фінансово-господарських взаємовідносин:

- управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради та ТОВ «Інтехсервіс» (код13941282) по виконанню робіт: «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Соборності з кільцем та вул. 1100-річчя Полтави у м. Полтава», «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Шевченка та вул. Європейська у м. Полтава», в тому числі: в тому числі: тендерна документація, надана документація учасника торгів, проектно-кошторисна документація, зведені кошторисні розрахунки, звіти за результатами досліджень та експертних висновків (експертизи проектів), декларації про початок та завершення будівельних робіт, введення у експлуатацію, відомості загальновиробничих витрат, договори, додаткові угоди, зміни до них, акти виконаних робіт, акти прихованих робіт, журнали загальних робіт, сертифікати на використані у будівництві матеріали, журнали обліку робіт, графіки робіт, видаткові накладні, документацію листування, повідомлення, вимоги, чорнові записи, які містять вказану інформацію та можливо використати як докази та які мають доказове значення в кримінальному провадженні;

- управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради з ТОВ «Асфер Груп» (код 41864437) по виконанню робіт «Реконструкція підземного переходу на перехресті вул. Соборності з кільцем та вул. 1100-річчя Полтави у м. Полтава. Додаткові роботи» та «Реконструкція підземного переходу на перехресті вул. Шевченка та вул. Європейська у м. Полтава. Додаткові роботи.», у тому числі оригіналів документів: тендерна документація, проектно-кошторисна документація, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки, звіти за результатами досліджень та експертних висновків (експертизи проектів), декларації про початок та завершення будівельних робіт, введення у експлуатацію, сертифікати ДАБІ, договори на виконання робіт, додаткові угоди, договори на здійснення авторського та технічного нагляду, договірні ціни, довідки про вартість виконаних робіт, акти виконаних робіт (форми КБ-2В), відомості ресурсів, відомості загальновиробничих витрат, акти на приховані роботи, дефектні акти, платіжні доручення на перерахування коштів, відомості щодо відображення зазначених даних у бюджетному обліку (оборотно-сальдові відомості), сертифікати на використані у будівництві матеріали, рішення та протоколи щодо виділення бюджетних коштів та визначення вартості процедури закупівель (здійснені розрахунки), журнали загальних робіт, акти прихованих робіт чорнові записи та інша документація, в якій вказані дані відомості.

В судовому засіданні слідчий подане до суду клопотання підтримала та надала пояснення аналогічні викладені у ньому.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов до наступного висновку.

Встановлено, що відомості до ЄРДР внесені прокурором Полтавської місцевої прокуратури на підставі рапорту відділу УЗЕ в Полтавській області та публікації у ЗМІ.

Досудовим слідствомвстановлено,що службовіособи УЖКГвиконкому Полтавськоїміської ради(кодза ЄДРПОУ 03365854,м.Полтава,вул.Стрітенська,19),діючи запопередньою домовленістюіз службовимиособами ТОВ«Інтехсервіс» (код13941282) та ТОВ «Техно Холдинг» (код 39156749), зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт (форми КБ 2В) щодо обсягів робіт, які завищені та частково не виконані по об`єктах: «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Соборності з кільцем та вул. 1100-річчя Полтави у м. Полтава», «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Шевченка та вул. Європейська у м.Полтава» заволоділи коштами Місцевого бюджету.

Крім того службові особи УЖКГ виконкому Полтавської міської ради, діючи за попередньою домовленістю із службовими особами ТОВ «Інтехсервіс», зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт (форми КБ 2В) щодо обсягів робіт, які завищені та частково не виконані по об`єктах: «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Соборності з кільцем та вул. 1100-річчя Полтави у м. Полтаві», капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Шевченка та вул. Європейська у м. Полтаві» заволоділи коштами місцевого бюджету.

Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради з ТОВ «Інтехсервіс» укладено договір № 42 від 30.08.2017 року за предметом: «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Соборності з кільцем та вул. 1100-річчя Полтави у м. Полтава», ціною договору 1 411 054 грн. та договір №43 від 30.08.2017 за предметом: «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Шевченка та вул. Європейська у м. Полтава», ціною договору 1 366 457 грн. 99 коп.. З метою виконання обов`язків, покладених зазначеним договором УЖКГ виконкому Полтавської міської ради здійснило перерахування бюджетних коштів призначених на проведення будівельних робіт по об`єкту: «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Соборності з кільцем та вул. 1100-річчя Полтави у м. Полтава», а саме: 31.08.2017 на загальну суму 423316 грн. 20 коп., попередня оплата; 28.12.2017 на загальну суму 215 262 грн. 59 коп., оплата за виконані роботи; 19.12.2017 на загальну суму 127 221 грн. 13 коп., оплата за виконані роботи; 28.12.2017 на загальну суму 112594 грн. 63 коп., оплата за виконані роботи; по об`єкту: «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Шевченка та вул. Європейська у м. Полтава», а саме: 31.08.2017 на загальну суму 409937 грн. 40 коп., попередня оплата.

При цьому,залишок робітза договорами,укладеними міжУЖКГ виконкомуПолтавської міськоїради зТОВ «Інтехсервіс» (код13941282) по об`єктах: «капітальний ремонт підземного переходу на перехресті вул. Соборності з кільцем та вул. 1100-річчя Полтави у м. Полтава», «капітальний ремонтпідземного переходуна перехрестівул.Шевченка тавул.Європейська ум.Полтава» залишився не виконаним у повному обсязі, зобов`язання за договором сторонами не виконані.

Також, в ході досудового розслідування встановлено, що проведені закупівлі, внаслідок яких УЖКГ ВК Полтавської міської ради уклало договір підряду №27 від 08.10.2018 з ТОВ «Асфер Груп» (код 41864437) по виконанню робіт «Реконструкція підземного переходу на перехресті вул. Соборності з кільцем та вул. 1100-річчя Полтави у м.Полтава. Додаткові роботи», з ціною договору 4761258, 71 грн. та договір підряду №26 від 08.10.2018 з ТОВ «Асфер Груп» (код 41864437) по виконанню робіт «Реконструкція підземного переходу на перехресті вул. Шевченка та вул. Європейська у м. Полтава. Додаткові роботи.», з ціною договору 6451532, 72 грн..

Встановивши, що суми договорів щодо ідентичних робіт різняться, тому виникли сумніви, щодо законності проведення закупівель та виконанням проектних робіт.

В ході досудового розслідування проведені комплексі будівельно-технічні та економічні експертизи, відповідно до висновків яких окремі види фактично-виконаних будівельних робіт наведені в акті не в повній мірі відповідають даним кошторисної документації, встановити загальну вартість фактично виконаних робіт не можливо, по причині відсутності загальних журналів робіт та актів на закриті роботи.

Так, під час досудового розслідування слідчим проведено обшук, де здійснювало діяльність ТОВ «Інтехсервіс» та тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні УЖКГ ВК Полтавської міської ради, але необхідної для дослідження експертами документації в ході обшуку не відшукано, та в ході тимчасового доступу до речей і документів УЖКГ ВК Полтавської міської ради не надано, хоча відповідно до законодавства документація по виконанню робіт підрядником (акти виконаних робіт, загальні журнали робіт, акти прихованих робіт, паспорта та сертифікати на використані будівельні матеріали) повинні знаходитися у замовника робіт. Не надання в повному обсязі документації по виконанню робіт по капітальному будівництву, свідчить про ігнорування та приховування від правоохоронних органів необхідної документації для проведення об`єктивного та повного досудового розслідування, а також підтвердити або спростувати безпідставне перерахування бюджетних коштів за роботи, які включені до актів виконаних робіт, але фактично не виконані.

У зв`язку з викладеним у слідства виникли підстави вважати, що за місцем знаходження управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради (кодза ЄДРПОУ 03365854), що розташоване за адресою: м.Полтава, вул. Стрітенська, 19 знаходяться документи, що підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради та ТОВ «Інтехсервіс» .

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, забезпечення проведення досудового розслідування, проведення комплексних будівельно-технічних та економічних судових експертиз, почеркознавчих експертиз документів, а також запобігання зміни або знищення документів, слідчий просила надати дозвіл на обшук.

Відповідно до ч.1ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб.

Встановлено, що СВ Полтавського ВП ГУНП України в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018171010000005 від 11.01.2018 року з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.366 КК України за фактом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт службовими особами ТОВ «Інтехсервіс», які виконувались за договорами УЖКГ виконкому Полтавської міської ради.

Як вбачається із матеріалів клопотання, слідчий просить надати тимчасом доступ до документів, зокрема, ТОВ «Асфер Груп», тобто за межами наявного кримінального провадження.

Окрім того, прохальні частина носить суто абстрактну форму, слідчим в клопотанні не конкретизовано до яких саме документів планується отримати тимчасовий доступ (назва, номер, дата прийняття тощо) та не доведено, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення документів.

Проаналізувавши наведені слідчим дані та обставини за ознаками кримінального правопорушення, а також повно, всебічно і об`єктивно дослідивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку про відсутність достатніх підстав для задоволення клопотання.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 30 Конституції України, ст.ст. 107,110, 234, 235, 370, 372 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання старшого слідчого СВ Полтавського ВП ГУНП України в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Октябрського

районного суду м.Полтави ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77162694
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/762/18

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 11.10.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 13.08.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 13.08.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 17.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 12.04.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні