Ухвала
від 09.10.2018 по справі 569/18657/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/18657/18

УХВАЛА

09 жовтня 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокурором про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із прокурором про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018180000000046 від 23.08.2018 за фактом підроблення документів, які подавались для проведення державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205-1 КК України.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що гр. ОСОБА_4 , не маючи на те законних підстав, вніс до заяви про державну реєстрацію юридичної особи та подав до Держаного реєстратора завідомо неправдиві відомості щодо місцезнаходження юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), відповідальність за що передбачено ч.1 ст.205-1 КК України.

Проведеними заходами встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою реєстрації АДРЕСА_1 фінансово-господарську діяльність не здійснює. Від власника приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_5 отримано відомості що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відсутні, жодні послуги на його користь не надавались і відношення до його діяльності немає.

Враховуючи викладене, в діях ОСОБА_4 , службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », інших осіб, вбачаються ознаки кримінального правопорушення щодо подання завідомо неправдивих відомостей для проведення державної реєстрації юридичної особи, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст. 205-1 ККУ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2017-2018 років ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проводило фінансово-господарські, інші, операції із реалізації товарів (робіт, послуг) для ФГ « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 ). Таким чином у ФГ « ОСОБА_6 » знаходиться інформація та оригінали первинних фінансово-господарських, інших документів, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

З метою підтвердження або спростування наявності умислу у діях службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на підробку документів, що стали підставою для державної реєстрації, ухилення від сплати податків, законності здійснення господарської діяльності, забезпечення цілісності документів, які знаходяться у ФГ « ОСОБА_6 », забезпечення їх повного вилучення та огляду та подальшого використання таких доказами по кримінальному проваджені, є необхідність вилучити документи у ФГ « ОСОБА_6 », а саме оригінали документів щодо проведених фінансово-господарських, інших операцій протягом 2017-2018 років із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », оскільки інформація яка у них знаходиться, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в даних документах, зокрема щодо осіб якими подавались документи, які формували вказані документи, щодо реальності здійснення встановлення істини у кримінальному провадженні, оскільки будуть мати доказове значення та необхідні для проведення документальних перевірок та експертиз, пред`явлення документів при допитах господарських операцій, осіб, якими готувались вказані документи, інше, можуть бути використані при допитах, документальних перевірках, як речові докази, при проведенні почеркознавчої, судово-економічної та інших криміналістичних експертиз, пред`явлення документів під час проведення слідчих дій, інших слідчих, процесуальних діях.

Іншим способом, ніж вилучити документи у ФГ « ОСОБА_6 » неможливо довести обставин вчинення кримінального правопорушення.

У зв`язку із тим, що кримінальне провадження проводиться за фактом підроблення документів, які подавались для проведення державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205-1 КК України, то у слідства є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни, знищення документів, які знаходяться у ФГ « ОСОБА_6 » по проведеним операціям із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи, що інформація, яка міститься у документах щодо проведених фінансово-господарських, інших операцій ФГ « ОСОБА_6 » із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », має істотне значення.

Слідчий в судове засідання не з"явився, однак подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність. Своє клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задоволити.

Однак неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що речі та документи які знаходиться у ФГ « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 ) та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням чи спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість вилучити їх (здійснити їх виїмку) у ФГ « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 ), які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні:

Оригіналів документів щодо проведених протягом 2017-2018 років фінансово-господарських, інших операцій, із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , м. Рівне), зокрема договори з додатками, угоди, специфікації, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів наданих послуг, товарно-транспортних накладних, документів, що підтверджують якість товарів, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, акти списання ТМЦ, та інших документів, що засвідчують проведення операцій та взаєморозрахунків, а також подальшу реалізації, придбаних у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », товарів (робіт, послуг).

Завірених копій наказів (контрактів) на призначення директорів, бухгалтерів, осіб відповідальних за фінансового-господарську діяльність за період 2017-2018 років, а також осіб, їх посадових інструкцій, інших документів які підтверджують повноваження, права, обов`язки,

Завірених копій реєстраційних, установчих, документів, статуту підприємства (із змінами протягом 2017-2018 років), протоколів зборів учасників товариства, інше.

У випадку, якщо дані документи були витребувані чи проводилось їх вилучення раніше, надати належним чином завірені їх копії та документи на підставі яких було витребувано чи вилучено дані документи.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.10.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу77163291
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/18657/18

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні