Ухвала
від 18.10.2018 по справі 904/3268/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

за результатами попереднього засідання

18.10.2018м. ДніпроСправа № 904/3268/18

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

за заявою Приватного акціонерного товариства "Дніпрополімермаш", м.Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроспейс", 49083, м.Дніпро, Амур-Нижньодніпровський район, вул.Новоселівська, 23, код ЄДРПОУ 38298837

про визнання банкрутом

Представники:

від кредитора: Скугорова В.В., дов.№ б/н від 10.06.18р., ПрАТ "Дніпрополімермаш"

від боржника: Домашовець К.О., дов.№ б/н від 15.12.17р., ТОВ "Агроспейс"

в засіданні приймали участь: Черненченко Д.А., посв..№195 від 28.02.13р., розпорядник майна

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство "Дніпрополімермаш", м.Дніпро 23.07.2018р. звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроспейс", 49083, м.Дніпро, Амур-Нижньодніпровський район, вул.Новоселівська, 23, код ЄДРПОУ 38298837.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 24.07.2018р. прийнято заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 16.08.18р. о 11:20.

Ухвалою суду від 16.08.18р. відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроспейс", 49083, м.Дніпро, Амур-Нижньодніпровський район, вул.Новоселівська, 23, код ЄДРПОУ 38298837, визнані грошові вимоги Приватного акціонерного товариства "Дніпрополімермаш", м.Дніпро в загальній сумі 2 027 643,19грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів, до 09.12.2018р., розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Черненченко Дениса Альбертовича, свідоцтво № 195 від 28.02.2013р. (49044, АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1), призначено попереднє засідання суду на 18.10.2018 о 10:00.

16.08.18р. на сайті Вищого господарського суду України було здійснено публікацію оголошення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроспейс", 49083, м.Дніпро, Амур-Нижньодніпровський район, вул.Новоселівська, 23, код ЄДРПОУ 38298837, № 53577.

Відповідно до п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон), конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

В межах встановленого Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строку заяви з грошовими вимогами до господарського суду Дніпропетровської області станом на 18.10.2018р. не надходило.

Згідно з п. 4 ст. 23 Закону, особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Згідно п. 5 ст. 23 Закону, розпорядник майна боржника не пізніше ніж на десятий день з дня, наступного після закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку, з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення в поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторами.

Згідно з ч. 2, 3 п. 6 ст. 23 Закону, заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, у тому числі щодо яких є заперечення боржника чи інших кредиторів, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду.

За наслідками розгляду зазначених заяв господарський суд ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

20.09.2018р. до суду від розпорядника майна надійшов реєстр вимог кредиторів. Судом реєстр вимог кредиторів прийнятий до розгляду.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши присутніх учасників провадження у справі про банкрутство, суд вважає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроспейс" з вимогами одного (ініціюючого) кредитора:

1. Приватного акціонерного товариства "Дніпрополімермаш", м.Дніпро в сумі 17 620,00 грн. (1 черга задоволення), 2 027 643,19грн. (4 черга задоволення) визнаних ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 16.08.2018р.

Відповідно до п.8 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Згідно з п. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

Відповідно до ч.1 п.1 ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Рішення про створення та склад комітету кредиторів слід направити господарському суду у 10-ти денний строк.

У судовому засіданні 18.10.18р. встановлено дату проведення зборів кредиторів до 31.10.2018р. та дату підсумкового засідання суду яке відбудеться 06.12.2018р. об 11:00.

Керуючись ст.ст.16, 22, 23, 25, 26, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст.121, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроспейс", м.Дніпро з вимогами наступного кредитора:

1. Приватного акціонерного товариства "Дніпрополімермаш", м.Дніпро в сумі 17 620,00 грн. (1 черга задоволення), 2 027 643,19грн. (4 черга задоволення).

Зобов'язати розпорядника майна арбітражного керуючого Черненченко Д.А. у 10-ти денний строк після проведення попереднього засідання відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Встановити дату проведення зборів кредиторів: до 31.10.2018р. Рішення зборів кредиторів направити господарському суду до початку підсумкового засідання.

Підсумкове засідання суду , на якому буде вирішено питання про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство призначити на 06.12.2018р. об 11:00.

Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1, зал судового засідання № 3-402.

Явку в судове засідання учасників провадження у справі про банкрутство визнати обов'язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у 10-ти денний строк до Дніпропетровського апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Суддя Л.М. Калиниченко

Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено18.10.2018
Номер документу77182675
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/3268/18

Ухвала від 17.09.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 13.12.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 06.12.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 18.10.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 16.08.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 24.07.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні