Постанова
від 01.02.2010 по справі 2а- 28886/09/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 лютого 2010 року Справа № 2а- 28886/09/1270

Категорія 6.6.5

Луганський окружний ад міністративний суд у складі:

Судді: Ірметово ї О.В.

при секретарі: Кор обенко Т.М.

за участю:

представника позивача - Лисянський Е.О.

відповідач - не з' явився.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Сва тівської міжрайонної держа вної податкової інспекції Лу ганської області до Дочірньо го підприємства «Меркурій се рвіс» Сільськогосподарсько го товариства з обмеженою ві дповідальністю агрофірма « Зоря» про стягнення суми штр афних санкцій, -

ВСТАНОВИВ:

17 грудня 2009 року до Луганськ ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Сватівської м іжрайонної державної податк ової інспекції Луганської об ласті до Дочірнього підприєм ства «Меркурій сервіс» Сільс ькогосподарського товарист ва з обмеженою відповідальні стю агрофірма «Зоря» про ст ягнення суми штрафних санкці й.

У позовній заяві позивач пр осив суд стягнути з Дочірньо го підприємства «Меркурій се рвіс» Сільськогосподарсько го товариства з обмеженою ві дповідальністю агрофірма « Зоря» заборгованість перед бюджетом по сплаті штрафних санкцій у розмірі 6120,72 грн.

Позивач в обґрунтування св оїх позовних вимог посилаєть ся на те, що Сватівською міжр айонною державною податково ю інспекцією Луганської обла сті було здійснено планову виїзну перевірку з питань до тримання податкового, валютн ого та іншого законодавства ДП «Меркурій сервіс» СТОВ аг рофірма «Зоря» за період з 01. 10.2007 року по 30.06.2009 року.

За результатами перевірки складено акт № 1192/23/32630681 від 02.10.2009 ро ку.

09.10.2009 року Сватівською міжра йонною державною податковою інспекцією Луганської облас ті на підставі ст.ст.17 Закону У країни "Про застосування реє страторів розрахункових опе рацій у сфері торгівлі, грома дського харчування та послуг " було прийнято рішення форми «С» № 0000162300 про застосуванн я до ДП «Меркурій сервіс» СТО В агрофірма «Зоря» штрафни х (фінансових) санкцій в розмі рі 11025,90 грн.

Станом на 14.12.2009 року ДП «Мерку рій сервіс» СТОВ агрофірма « Зоря» має заборгованість пер ед бюджетом по сплаті штрафн их санкцій у розмірі 6120,72 грн.

01 лютого 2010 року під час судов ого засідання від представни ка позивача надійшла заява п ро зменшення суми позовних в имог, згідно якої він просив стягнути з Дочірнього підпри ємства «Меркурій сервіс» Сіл ьськогосподарського товари ства з обмеженою відповідаль ністю агрофірма «Зоря» забо ргованість перед бюджетом п о сплаті штрафних санкцій у р озмірі 3200,00 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав в повному обсяз і.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, причини нея вки суду не доповів, про дату, місце та час слухання справи був повідомлений належним ч ином.

Суд дослідивши матеріа ли справи, заслухавши поясне ння представника позивача, д ійшов до висновку про задово лення адміністративного поз ову з наступних підстав.

Судом встановлено, що Дочір нє підприємство «Меркурій се рвіс» Сільськогосподарсько го товариства з обмеженою ві дповідальністю агрофірма « Зоря» ід. код 32630681, зареєстрова не у якості суб'єкта підприєм ницької діяльності Білокура кинською районною державною адміністрацією Луганської о бласті 08.02.2005 року за № 13641020000000059.

Згідно Статуту ДП «Меркурі й сервіс» СТОВ агрофірма «Зо ря» є юридичною особою, має са мостійний баланс, розрахунки та інші рахунки в установах банків, печатку із своїм найм енуванням, кутовий штамп.

Судом встановлено та підтв ерджується матеріалами спра ви, що співробітниками Сваті вської міжрайонної державн ої податкової інспекції Луга нської області на підставі н аправлення від 15.09.2009 року №448, зг ідно із ч. 1-5 ст. 11-1 Закону Украї ни "Про державну податкову сл ужбу в Україні" від 4 грудня 1990 р оку № 509-ХІІ, проведена планова виїзна перевірка Дочірньог о підприємства «Меркурій сер віс» Сільськогосподарськог о товариства з обмеженою від повідальністю агрофірма «З оря» з питань дотримання под аткового законодавства за п еріод з 01.10.2007 року по 30.06.2009 року, ва лютного та іншого законодавс тва за період з 01.10.2007 року по 30 ч ервня 2009 року.

В ході проведення перевірк и встановлено порушення п. 1 ст . 3 Закону України "Про застосу вання реєстраторів розрахун кових операцій у сфері торгі влі, громадського харчування та послуг", а саме проведення розрахункових операцій без застосування реєстратора ро зрахункових операцій.

За результатами перевірки складено акт № 1192/23/32630681 від 02.10.2009 ро ку.

09.10.2009 року Сватівською міжра йонною державною податковою інспекцією Луганської облас ті на підставі ст.ст.17 Закону У країни "Про застосування реє страторів розрахункових опе рацій у сфері торгівлі, грома дського харчування та послуг " було прийнято рішення форми «С» № 0000162300 про застосуванн я до ДП «Меркурій сервіс» СТО В агрофірма «Зоря» штрафни х (фінансових) санкцій в розмі рі 11025,90 грн.

Згідно наданої представни ком позивача заяви про зменш ення позовних вимог, заборго ваність ДП «Меркурій сервіс» СТОВ агрофірма «Зоря» по сп латі штрафних санкцій зменши лась, та станом на 01.02.2010 року скл адає 3200,00 грн.

Відповідно до вимог статті 15 Закону про РРО передбачено, що контроль за додержанням с уб'єктами підприємницької ді яльності порядку проведення розрахунків за товари (послу ги), інших вимог цього Закону з дійснюють органи державної п одаткової служби України шля хом проведення планових або позапланових перевірок згід но із законодавством України .

Статтею 16 даного Закону вст ановлено, що контролюючі орг ани мають право відповідно д о законодавства здійснювати планові або позапланові пер евірки осіб, які підпадають п ід дію цього Закону. Планові а бо позапланові перевірки осі б, що використовують реєстра тори розрахункових операцій , розрахункові книжки або кни ги обліку розрахункових опер ацій, здійснюються у порядку , передбаченому законодавств ом України.

Згідно з п.1 ст.3 Закону Україн и „Про застосування реєстрат орів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадсько го харчування та послуг” суб ' єкти підприємницької діял ьності, які здійснюють розра хункові операції в готівкові й та/або в безготівковій форм і (із застосуванням платіжни х карток, платіжних чеків, жет онів тощо) при продажу товарі в (наданні послуг) у сфері торг івлі, громадського харчуванн я та послуг зобов' язані: про водити розрахункові операці ї на повну суму покупки (надан ня послуги) через зареєстров ані, опломбовані у встановле ному порядку та переведені у фіскальний режим роботи реє стратори розрахункових опер ацій з роздрукуванням відпов ідних розрахункових докумен тів, що підтверджують викона ння розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосування м зареєстрованих у встановле ному порядку розрахункових к нижок.

Відповідно до п. 1 ст. 17 Закону про РРО за порушення в имог цього Закону до суб'єк тів підприємницької діяльно сті, які здійснюють розрахун кові операції за товари (посл уги), за рішенням відповідних органів державної податково ї служби України застосовуют ься фінансові санкції у п' я тикратному розмірі вартості проданих товарів (наданих по слуг), на які виявлено невідпо відність - у разі проведенн я розрахункових операцій на неповну суму вартості продан их товарів (наданих послуг), у разі непроведення розрахунк ових операцій через реєстрат ори розрахункових операцій, у разі нероздрукування відпо відного розрахункового доку мента, що підтверджує викона ння розрахункової операції, або проведення її без викори стання розрахункової книжки .

Приймаючи до уваги те, що ма теріалами справи підтвердже но правомірність застосуван ня економічних санкцій, позо вні вимоги визнаються обґрун тованими і такими, що підляга ють задоволенню.

Питання про розподіл судов их витрат, відповідно до ст. 94 К АС України вирішується таким чином. Так як судове рішення у хвалене на користь сторони - суб' єкта владних повноваже нь, суд присуджує з іншої стор они всі здійснені нею докуме нтально підтверджені судові витрати, пов' язані із залуч енням свідків та проведенням судових експертиз. Відповід но до ч.4 ст. 94 КАС України, у спра вах, в яких позивачем є суб' є кт владних повноважень, а від повідачем - фізична чи юрид ична особа, судові витрати, зд ійснені позивачем, з відпові дача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 17, 18, 87, 94, 158-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов С ватівської міжрайонної дер жавної податкової інспекції Луганської області до Дочір нього підприємства «Меркурі й сервіс» Сільськогосподарс ького товариства з обмеженою відповідальністю агрофірма «Зоря» про стягнення суми ш трафних санкцій задовольнит и повністю.

Стягнути з Дочірнього підп риємства «Меркурій сервіс» С ільськогосподарського това риства з обмеженою відповіда льністю агрофірма «Зоря» (ко д ЄДРПОУ 32630681, адреса: 92200 Лугансь ка область, смт. Білокуракино , Білокуракинський район, вул . Чапаєва, 66) на користь Державн ого бюджету України заборгов аність по сплаті штрафних са нкцій у розмірі 3200,00 грн.( три ти сячі двісті гривень нуль коп ійок).

Постанова суду може бути ос каржена до Донецького апеляц ійного адміністративного су ду. Заява про апеляційне оска рження постанови суду першої інстанції подається протяг ом десяти днів з дня її прог олошення, а якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови. Апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протя гом двадцяти днів після пода ння заяви про апеляційне оск арження. Апеляційна скарга м оже бути подана без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо скарг а подається у строк, встановл ений для подання заяви про ап еляційне оскарження.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння заяви про апеляційне оск арження, встановленого Кодек сом адміністративного судоч инства України, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана в строк, вс тановлений цим Кодексом, пос танова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанову у повному обсязі складено та підписано 01 лютог о 2010 року.

Суддя О.В. Ірметова

Дата ухвалення рішення01.02.2010
Оприлюднено29.06.2010
Номер документу7719728
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а- 28886/09/1270

Постанова від 01.02.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ірметова Олеся Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні